Ванна кімната у стилі ф'южн

 

ЗМІСТ:

1. Ф'южн – універсальні ідеї ванних кімнат

2. Основні принципи дизайну у стилі Ф'южн

3. Як оформити ванну кімнату у стилі Ф'южн?

 

Дизайн ванної кімнати буде ефектним, якщо знаходиться у гармонії з розмірами та геометрією приміщення.

Класика може викликати велику симпатію, однак з усією вичурністю, масивними меблями та сантехнікою, витонченими парними світильниками не вписуватися до інтер’єру маленької ванної кімнати.

Суперсучасний hi-tech вимагає великого простору, в іншому випадку його затії із різнокольоровим підсвіченням та оригінальними комбінаціями фактур виявляться даремними.

Шоу-руми ванних кімнат – джерело ідей та можливість побачити меблі та сантехніку в реалі. Однак, готові інтер’єри ванних кімнат не завжди можна перенести у власне приміщення та отримати той самий результат, що зображений на фото. 

1. Ф'южн – універсальні ідеї ванних кімнат

Однак один зі стилів дизайну з точки зору універсальності є по-справжньому унікальним. У будь-якому приміщенні його методи працюють безвідмовно, особливо за умови грамотного застосування.

Стиль Ф'южн (fusion у пер. з англ. – "злиття, синтез") починався як еклектика, яка об’єднувала в одному інтер’єрі елементи з різних стилів, які, здавалось би, зовсім не поєднуються між собою.

За однією версією батьківщина стиля – це Північна Америка, за іншою – Філіппіни. Однак, яка б географічна локація не породила це феєричне оформлення, в його основі знаходиться глибока повага до культурних традицій та любов до виразних комбінацій кольорів, форм та фактур. 

2. Основні принципи дизайну у стилі Ф'южн

Інтер’єри у стилі Ф'южн тільки здаються стилістично фривольними. Насправді, стиль підкоряється певним правилам оформлення.

Кольорова палітра – яскрава та приємна для очей. Усі кольори мають природний аналог та виглядають природно. Незвичайною здається комбінація кольорів.

Усе починається з нейтрального фону. Підійдуть будь-які універсальні кольори – білий, відтінки сірого та бежевого.

На нейтральному фоні виникає цілий калейдоскоп фарб. Від Бохо Ф'южн відрізняється незвичайною "патиною" старовини. Інтер’єр не виглядає простим та не позбавлений класичного шарму. Простих речей тут немає, а строкаті тони згладжуються якісними фактурами та елегантними формами.

Інтер’єр побудовано на контрасті. Чорно-білий килим на ідеально білій підлозі із білими стінами нагадує клавіші роялю. Неокласику відразу змінюють скандинавські меблі, які, в свою чергу, знаходяться поруч із текстилем у японському стилі. 

Експресія безпосередня та злегка недбала. Експресія – синонім виразності. Оформлення у стилі Ф'южн висловлює стримані емоції.

Головне – індивідуальність, а за нарочитою недбалістю криється висока якість оздоблювальних матеріалів, меблів та текстилю.

В інтер’єрі діє принцип компенсації. На тлі зістареної дерев'яної підлоги ефектно виглядає старовинний секретер, а на ідеальному паркеті вершиною фривольного ставлення до класики будуть знамениті скандинавські стільці та крісла. 

Контраст – кредо стиля. Елементи класичних та ретро стилів з великим смаком змішуються із сучасними предметами.

В інтер’єрі реалізовані ідеї, присутні матеріали та фактури, що погано поєднуються між собою. Починаючи з підлоги, яка може складатися з пофарбованої у білий колір дошки, а на стелі при цьому красуватиметься розкішна кришталева люстра. Килим з довгим м'яким ворсом прикрашає глянсову підлогу, а різні позолочені рами – цегляні стіни.

Якщо перестаратися у Бохо – це означатиме несмак, але перестаратися із декором в інтер’єрі Ф'южн – це загрожує повним фіаско. Композиція розвалюватиметься на окремі фрагменти. 

Дизайн може виходити за рамки власних принципів, зберігаючи головну ідею – неповторність.

Інтер’єр не можна скопіювати. Не дивлячись на любов до геометричних орнаментів та строкатим кольорам, інтер’єр завжди має власне обличчя. В цьому особливість стиля Ф'южн.

Багатошарові фактури (мармур, бетон, дерево та метал в одному інтер’єрі) та відсутність рівноваги (асиметричність) вимагають гарного смаку та чутливості до деталей. 

3. Як оформити ванну кімнату у стилі Ф'южн?

Готові інтер’єри ванних кімнат у стилі Ф'южн вражають досконалим смаком та відчуттям гармонії. В оформленні завжди є "родзинка" – особливий дизайнерський прийом або цікаві деталі.

Насамперед, потрібно визначитися із стилізацією. Який дизайн ванної кімнати вибрати? Який антураж переважатиме? Класичний або сучасний? Зі східним шармом чи середземноморським духом?

Експерименти із фактурами, незвичайний декор, ефектні кольорові поєднання та оригінальні форми. Старовинні та антикварні речі отримують в інтер’єрі друге життя, поєднуючись із сучасними деталями.

Усе з однією метою – створити дизайн ванної із відчуттям стриманих розкошів та цікавих деталей. 

Ванна кімната, як правило, у порівнянні з іншими приміщеннями займає невелику площу. Акцент варто зробити на оздобленні стін, ефектної сантехніки та освітлювальних приладах.

Дизайн ванної кімнати починається з фону – насамперед з напільного та настінного оздоблення.

Наприклад, іспанська плитка Almera Ceramica Caen Ancien – оригінальне оформлення для ванної кімнати у стилі Ф'южн. Печворк з орнаментом – довільна інтерпретація геометричних фігур та символічних малюнків.

Настінна плитка представлена у сірих та бежевих тонах та форматі 600×200×9 мм декорована під старовину. Плитка із потертими ділянками та розводами на поверхні, немов на чорнила крапнули водою, буде виразною деталлю в інтер’єрі, яка буде основою композиції. 

Універсальний (напільний та настінний) керамограніт Alaplana Ripley – імітація дерев'яної підлоги у світло-сірому та двох натуральних коричневих відтінках.

Великоформатна керамогранітна плитка 1495×300×10 мм із високим класом зносостійкості PEI IV ідеально підходить для ванної кімнати. Світло-сіра дерев'яна дошка створить гармонійний тандем із настінним оздобленням у стилі Almera Ceramica Caen Ancien. 

Окремо розташована акрилова ванна Devit Iven з універсальними розмірами 179×75×580 см – витончена тонкостінна красуня, яка чудово виглядатиме у ф'южн-композицію. 

Меблевий гарнітур Аква Родос Арт Деко від українського виробника – це тумби під раковину у комплекті із витонченою раковиною під старовину та пенал незвичайної конструкції, що нагадує сервант.

Розкішна фурнітура, колір "слонова кістка" та оригінальні ніжки – сучасна інтерпретація "кабріоль" – гарне дизайнерське рішення. 

Змішувач для раковини Devit Retro 2.0 під бронзу або із хромованим покриттям завершить дизайн ванної кімнати у стилі Ф'южн. Масивна конструкція з двома вентилями обладнана донним клапаном та комплектом шлангів для підводу води. 

Залишиться тільки доповнити інтер’єр текстилем природного кольору та яскравою зеленню у напільних горшках з незвичайним дизайном.

Керамічну плитку та сантехніку можна купити у нашому магазині plitka.kiev.ua. До 31 серпня проходить дві АКЦІЇ – великий розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35 % та безкоштовна доставка італійської сантехніки Devit за умови її придбання у нас!

Товари в колекції Caen
Товари в колекції Retro 2.0