Ванна кімната у рожевих тонах

 

Кому краще пасує рожевий колір – жінкам чи чоловікам?

В історії використання відтінків рожевого кольору можна відшукати відомості про події, в які важко повірити.

Дивно, але рожевий колір почали пов'язувати з жінками зовсім нещодавно, а саме в середині XIX сторіччя. Одночасно чоловіча мода кардинально змінилась і сильна стать дотримувалась в одязі темних кольорів, а для жіночого гардеробу залишились яскраві кольори. Надання жіночих рис рожевому кольору перетворилось на звичку і палітру почали сприймати як суто жіночу. 

Європейська мода на рожевий колір прийшлася на початок XVIII сторіччя. Еліта обох статей надавала перевагу блідим відтінкам рожевого кольору, тому деякий час колір сприймався як ознака розкошів та високого статусу.

В давні часи немовлят – і хлопчиків, і дівчаток, - вдягали в білий колір. Рожевий колір належить до червоної палітри, яка асоціюється з силою та агресією, а тому в ті часи він вважався більш прийнятним для хлопчиків та був втіленням мужності та сили.

В наші часи ставлення до рожевого кольору набуває інших рис, але все ще не сприймається однозначно. В переважної більшості населення планети рожевий і досі не є фаворитом. Лише на Сході все навпаки. Для молоді Японії рожевий колір є втіленням національного символу – гілки сакури та молодого віку, а в Індії колір до снаги усім - і жінкам, і чоловікам. 

Як впливають рожеві відтінки на емоційний стан людини

Рожевий колір не належить до плеяди чистих основних кольорів, які займають законне місце серед кольорів веселки. Насправді, рожевий колір – це відтінок червоного кольору. Тим не менше, багатство рожевих тонів та напівтонів відрізняється різноманітністю – за насиченістю та поєднанням з іншими палітрами. Чистий рожевий можна отримати, додаючи до насиченого червоного білий колір. Природа пропонує різноманітну рожеву палітру – колір кизилу та м’якоті персика, морських коралів, лілових півників та фуксії.

В більшості людей рожевий колір пов'язаний з закоханістю, мріями та бажанням повернутися у щасливе безтурботне дитинство. В народі кажуть: "Зніми рожеві окуляри!", натякаючи на надмірну наївність. 

Чи варто використовувати рожевий колір в інтер’єрі ванної кімнати?

Використання рожевого кольору в інтер’єрах житлових приміщень вимагає досвіду та деяких знань. Перш за все, варто врахувати психологічний вплив кольору на людей.

Навколишній світ почав здаватися надто нудним та байдужим? Спробуйте надати перевагу рожевим тонам у власній ванній кімнаті, де всі засоби спрямовані на релаксацію та підвищення настрою після важкого дня.

Спеціалісти з психології до рожевого, як фонового кольору у ванній кімнаті, ставляться позитивно. Доведено, що в оточенні рожевого кольору відображення у дзеркалі сприймається набагато краще. Але навіть психологія тут ні до чого - рожевий фон розсіює світло рівномірно, тому шкіра виглядає однорідною, а дрібні недоліки на цьому тлі зникають. 

 Рожевий колір корисний для людей, які живуть у постійній напрузі і мають додавати зусиль, щоб розслабити нервову систему.

Варто пам’ятати, що глибокі рожеві відтінки – наприклад, малини або квіток зеленого горошку, мають протилежну дію. Вони додають енергії та пом’якшують схильність до негативних емоцій.

Рожевий колір погано переносить надто яскраве світло. У ванній кімнаті, оформленій в рожевих кольорах, ідеальною буде камерна обстановка.

Рожева палітра за умови майстерного підходу до справи додасть шарму навіть до ділової та виключно чоловічої атмосфери.

Але перш, ніж обирати рожеве оформлення, треба познайомитися з особливостями застосування кольору. 

Правила використання рожевих тонів: кольорові поєднання, фактури оздоблювальних матеріалів та текстилю

Рожевий колір без проблем поєднується з білими елементами інтер’єру. Нейтральний білий колір відтіняє інші кольори та надає їм особливої глибини. Комбінація рожевого та білого пасує до сучасних та класичних інтер’єрів, тому що чудово виглядає з розкішшю класики та пласкими меблями сучасності.

Разом із сірим рожевий перетворюється на благородний колір, який добре поєднувати з металевими предметами та аксесуарами. Класика вимагатиме імітацій під цінні метали - бронзу, срібло та золото, середземноморські стилі за традицією використовують кований метал темного кольору, а сучасні місці інтер’єри надають перевагу хрому, латуні та фарбам. 

Чорний колір чудово сприймає усі кольори, надаючи їм особливого шарму. Не є винятком і рожевий колір. Таке поєднання, однак, треба з обережністю використовувати у невеликих ванних кімнатах, надаючи більше простору рожевому, а чорний підійде у якості акценту.

Світлі відтінки зеленого у поєднанні з рожевими тонами нададуть приміщенню атмосфери емоційної невимушеності.

В рожевому інтер’єрі на перший план виходить фактура, яка привертає до себе підвищену увагу саме на тлі яскравих кольорів. Текстура деревини, візерунок на мармурі, розводи та сліди від опалубки на бетоні, корозія на металі стануть виразнішими у присутності рожевого кольору. 

Помиляються ті, хто вважає, що рожевий виглядає гармонійно тільки в якості кольору м'якого розкішного текстилю - велюру, бархату, замші. Все так, рожевий у поєднанні з дорогим текстилем набуває особливої глибини та виразності. Проблема полягає в тому, що такий декор пасує лише до деяких стилізацій. Рожеве полотно з льону або хлопку з візерунком на однотонному тлі в мінімалізмі або скандинавському виглядатимуть природніше і не дозволять рожевому втратити свій шарм.

Не наважуєтесь на застосування рожевого кольору на великих поверхнях, зупиніться на акцентах. В інтер’єр ванної кімнати гармонійно впишеться лампа з рожевим абажуром або плафон для настінного світильника, рама для дзеркала та набір аксесуарів для ванної кімнати.

Рожева керамічна плитка для ванної – як використати?

Мода на рожевий колір призвела до того, що виробники сантехніки та керамічного оздоблення для ванної кімнати вдалися до використання незвичних кольорів. Рожева сантехніка, рожева плитка для ванної повсюдно присутні серед пропозицій від провідних брендів.

Бажаєте використати у дизайні власної ванної кімнати рожевий колір, тоді погортайте наш каталог – тут у широкому асортименті представлена керамічна плитка для ванної на будь-який смак, в тому числі й рожевого кольору.

Рожева плитка на стіну – це не обов'язково однотонні кахлі. Рожевий фон виробники надають плитці для ванної з імітаціями каменя, металу, текстилю та навіть деревини.

Акцентна група - рожева раковина у комбінації з керамічною плиткою для ванної з зображенням рожевих квітів, вставка з рожевої плитки, пущена вздовж стіни – вертикально або горизонтально. 

Рожева плитка для ванної сприятиме візуальному збільшенню та, на відміну від білого оздоблення, не виглядатиме блідою в умовах недостатнього освітлення.

Як підібрати колір для напільної плитки у ванній кімнаті з перевагою рожевого кольору? Підлога завжди повинна бути темнішою за стіни – решта є справою смаку.

Літній сезон – вдалий час для ремонту й ми з розумінням ставимося до потреб та настрою клієнтів. До 15 серпня в магазині проходитиме АКЦІЯ, що полягає у розпродажу плитки зі знижкою до 35 %. Не баріться та купуйте вигідно!