Ванна чи душова кабіна, що обрати?

 Хочу купити ванну! Чи краще обрати душову кабіну?

Одразу після рішення про ремонт ванної кімнати виникає саме це питання, яке без перебільшення можна назвати вічним. Традиційна ванна чи душова кабіна – на чому зупинити свій вибір?

Ванна чи душова кабіна - основні критерії вибору

Підійти до вирішення дилеми, спираючись на чужий досвід, не вийде. Усе індивідуально та залежить від низки факторів.

  • Розмір ванної кімнати

Чи поміститься у ванній кімнаті велика ванна, ванна з душовою кабіною чи тільки кабінка для душу? А можливо, в пріоритеті опиниться душова ванна – традиційна чаша з душовою ширмою?

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

  • Бюджет на ремонт та купівлю сантехніки

Як купити дешеву ванну і не пожаліти про її придбання згодом? Ванна – цариця ванної кімнати, а її форма, колір, оздоблення екрану виражають стиль приміщення. Окрім того, це сантехнічне обладнання не прийнято часто змінювати.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Перш за все, необхідно визначитися з матеріалом, з якого виготовлена чаша ванної. 

Найдешевші ванни – чавунні та сталеві. 

Дещо дорожче обійдеться акрилова ванна. Зекономити можна, якщо купити акрилову ванну в інтернет-магазині.

До найвищої цінової категорії належать ванни з кварилу, який міцніший та довговічніший за акрил, та штучного каменя.

Скільки коштує душова кабіна?

Купити душові кабіни недорого сьогодні цілком реально. Розпродажі та акції на душові кабіни проходять регулярно. 

Найдешевші душові кабіни – без піддону, який в ванній кімнаті можна обладнати окремо (знадобиться гідроізоляція та система зливу) та облицювати керамічною плиткою.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

  • Чи є серед членів сім'ї діти та люди похилого віку?

Дитину, особливо маленьку, під душем помити складніше. До того ж, маленькі діти охоче граються у ванній і їм подобається пускати по водяній гладі качок та кораблики. Тому сім'ї з маленькими дітьми віддають перевагу ваннам. 

Якщо придбати модель з форсунками для гідромасажу та обладнати душовою панеллю з додатковими функціями для прийняття душу ("тропічна злива", контрастний душ), задоволеними залишаться й дорослі члени сім'ї.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Для людей похилого віку ідеальний варіант - душова кабіна з низьким піддоном або без нього. 

Потрапити у традиційну ванну для людини похилого віку може бути важко, до того ж без спеціальних заходів безпеки є ризик посковзнутися на вологій гладкій поверхні.

Душові кабіни з високим піддоном так само, як і ванни сидячі, придатні для миття у положенні сидячи, що підходить для дітей та людей похилого віку.

Деякі моделі передбачають місце для сидіння.

  •  індивідуальні побажання кожного члена сім'ї.

Душові кабіни – сантехнічне обладнання в дусі часі, яке відповідає сучасному способу життя, коли витрачати багато часу на гігієнічні процедури здається недоцільним.

Окрім того, великі душові кабіни, закриті з усіх боків, багатофункціональні та здебільшого мають додаткові можливості, серед яких "тропічний дощ", контрастний душ, гідромасаж, фінська баня.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Хоча бажання купити ванну на ніжках та оточити її класичним антуражем обумовлено естетичними потребами, такий вибір має й інші переваги. З'являється чудова можливість прийняти ванну з травами та ефірними маслами, поніжитися у піні, а разом з тим і добре почистити пори, щоб шкіряні покрови ідеально виконували свої фізіологічні функції. 

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Ванна – вибір романтиків. Розслабитися при свічках, під улюблену мелодію у ванній набагато зручніше, аніж у душовій кабіні.

Види душових кабін – на що звернути увагу під час вибору?

Каталог душових кабін нашого Інтернет-магазину представляє продукцію різних розмірів (в см):

  • душова кабіни 80 на 80;
  • душова кабіна 90 на 90;
  • душова кабіна 100 на 100;
  • душова кабіна 80 на 100;
  • душова кабіна 120 на 80;
  • душова кабіна 70 на 90;
  • душова кабіна 120 на 90;
  • душова кабіна 70 на 100. 

Класифікація душових кабін за типом конструкції:

  • закриті душові кабіни

Інша назва цього типу душової кабіни – бокс. Простір з усіх боків обмежений стінками та дверцятами (розсувними або розпашними), матеріал виготовлення яких може бути різноманітним – теплостійкий пластик, загартоване скло. Зверху в душовій кабіні передбачене перекриття, а внизу знаходиться піддон.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Проста установка закритої душової кабіни – причина її популярності. Ніяких додаткових дій - достатньо просто підключити конструкцію до водопостачання та каналізації.

Душові системи, вбудовані всередині, можуть бути обладнані тільки простим душовим набором та змішувачем, а можуть бути багатофункціональними та керувати форсунками для гідромасажу, перемиканням режимів роботи душу (контрастний, "тропічний дощ"), включати функцію фінської бані.

Якщо душова кабіна передбачає освітлення та наявність функцій, які вимагають підключення до електромережі, необхідно забезпечену якісну проводку з заземленням.

  • відкриті душові кабіни

Пластикова або скляна душова кабіна з каркасом виглядає лаконічно та не перевантажує інтер’єр невеликого приміщення. 

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

У відкритій душовій кабіні можна використати готовий піддон, а можна його обладнати додатково. Для цього необхідно забезпечити гідроізоляцію підлоги та встановити систему слива.

Кутова конструкція душової кабіни зекономити місце у невеликому приміщенні та дозволити більше сантехніки (наприклад, встановити ще й ванну) та необхідних меблів – у просторішому. 

Напівциркульна форма душової кабіни передбачає використання стін приміщення замість двох задніх перегородок, тому виникне потреба у забезпеченні ще й гідроізоляційного шару на стінах.

Яку ванну обрати – що врахувати?

Чаші цього традиційного атрибуту ванної кімнати сьогодні характеризуються різноманітністю форм:

  • квадратна ванна;
  • прямокутна ванна;
  • кругла ванна;
  • трикутна ванна.

Різноманітні й матеріали, з яких вони виготовлені – починаючи з пластика та закінчуючи штучним каменем.

Хочу купити ванну! Або краще вибрати душову кабіну?

Найнадійніші ванни – з чавуна. Чавунна ванна ідеально підходить для монтажу не тільки біля стіни, але й у будь-якому місці приміщення. Завдяки значній вазі ванна не має потреби у додатковому каркасі.

Легкі ванни з акрилу не менш надійні, у випадку ушкоджень їх можна відремонтувати навіть самостійно. 

Де можна купити ванну?

Де купити акрил для ванни? 

В нашому магазині можна придбати ванну з будь-якого матеріалу, набір для ремонту акрилових ванн, змішувач для ванни – сантехніка, меблі та аксесуари представлені в широкому асортименті та за найкращими цінами.