У чому секрет сучасної ванної кімнати?

Просто зробити ремонт у ванній кімнаті – цього давно недостатньо. Справжнє задоволення принесе тільки той результат, де воєдино сплелися індивідуальний підхід, мода і практичність. У чому ж секрет сучасної ванної кімнати? Давайте розберемося.

Покриття – в основі всього

плитка для ванної кімнати 

 Перше питання, на яке вам слід відповісти перед закупівлею матеріалів – керамограніт або плитка у ванну? При порівнянні характеристик цих матеріалів висновок напрошується сам собою. Керамограніт істотно перевершує свого опонента. Він зносостійкий, не боїться вологи і перепаду температур, не ковзає. Важлива і естетика – серед зразків цього облицювального матеріалу можна знайти екземпляри класичного або оригінального забарвлення.

Завжди безпрограшний варіант – білий керамограніт для ванної кімнати. Ця класика перевірена десятиліттями і створить ансамбль з будь-якою сантехнікою. Візуально білий не тільки символ чистоти і світла, а й «розширювач» простору. До того ж, на такому керамограніті будуть непомітні плями від води і мила, а також подряпини.

Зверніть увагу на хвилясту керамічну плитку для ванної. Вона зробить інтер'єр таким, що ніколи не виходить з моди. Морська тематика в ванній кімнаті актуальна завжди і плитка хвилями тому підтвердження. В такому дизайні свою роль відіграє не тільки форма, але і текстура. Рельєфність хвилястого керамограніту змушує ванну грати, що додає динамічності.

Плитка для підлоги для ванної, яка не втратить актуальності з роками – це плитка під мармур. Модельний ряд дозволить розгулятися будь-якій фантазії – в ходу як натуральні малюнки, так і незвичайні. Поєднання білого з чорним або моногамні кольори – яким буде матеріал, вибирати тільки вам.

Ванна VS душова

Ванна і душова кабіна в одній ванній кімнаті

Те, як буде сприйматися ваша ванна кімната, багато в чому залежить від сантехніки. Саме їй судилося правити бал в загальному враженні від дизайну.

Королева загальних захоплень – ванна, що стоїть окремо. У класичних інтер'єрах добре виглядає ванна на ніжках в бронзі або золоті – така модель додасть дизайну витонченості і дорожнечі. Полюбляєте модерн – встановлюйте окремо розташовану ванну на подіум.

 Перед покупкою визначитеся з матеріалом. Найпопулярніші сьогодні:

  • Акрил. Тут все в нормі – ціна і якість. Така ванна досить легка, практично безшумна, міцна.
  • Кваріл – це поліпшена версія акрилу. Міцний, може набувати будь-якої форми, легкий у догляді завдяки однорідній поверхні.
  • Штучний камінь – тут найширший модельний ряд, в якому представлені всі можливі відтінки. Практичний варіант, але важкий і недешевий.
  • Натуральний камінь – як правило, мармур. Елегантність і розкіш, довговічність і практичність в одному флаконі. Але ціна «кусається».
  •  Метал – найчастіше це бюджетна сталь і дорожчий, але міцний чавун. Сталева ванна буде шуміти, не особливо утримує температуру, але порадує бюджетною ціною. Чавун – перевірений ще нашими бабусями варіант. Практично не виходить з ладу, але дуже важкий і дорого коштує.
  • Пластик – бюджетний, але недовговічний варіант.
  • Полістирол – міцніше пластику, але на десятиліття служби не претендує. Зате купити таку ванну можна, маючи навіть скромний бюджет.

Душова кабіна у ванну

Подобається відчувати динамічність життя і не маєте наміру витрачати на прийняття ванни свій дорогоцінний час? Ваш вибір – душова кабіна. Сучасний інтер'єр без неї нікуди. Тут важливі кілька нюансів. Перший – з піддоном або без нього буде кабінка. Другий – глибина цього самого піддону.

Пам'ятайте, що чим глибше піддон в душову кабіну, тим більше опцій буде мати душ-кабіна. Дрібні чаші підходять тільки для прийняття душу, моделі глибше – для прання, купання дитини і навіть імітації гарячої ванни.

На піку слави душові гідробокси. Це порятунок для тих, хто потребує особливого ​​релаксу після насиченого подіями дня. Як вибрати гідромасажний бокс? Орієнтуйтеся на свої переваги. Виробник запропонує вам ряд функцій: контрастний душ, озонування, турецьку лазню, тропічний душ, сам гідромасаж і багато іншого. Будьте напоготові: гідромасажні процедури при поганому тиску в мережах водопостачання прийняти не вийде. СПА-процедури вимагають хорошого напору.

Сантехніка, що в тренді

Купити раковину і змішувач

І, звичайно, жодна ванна кімната не може обійтися без раковини і змішувача. Універсальний варіант – раковина в ванну з тумбою. Вона підійде як для маленьких, так і великих кімнат і служить системою зберігання для банного приладдя та косметичних засобів.

Для багатодітної або великої родини оптимальний вибір – подвійна раковина для ванної. Вона гарантує: ніяких стовпотворінь вранці з зубними щітками і голінням. Ну а щоб процес догляду за собою був максимально комфортним, зверніть увагу на дзеркало з підсвічуванням. Не підходить цей варіант, а кімнаті потрібно додати світла? Врятує світильник світлодіодний для ванної. З таким помічником темні часи не страшні – світло буде буквально заливати приміщення, одночасно розширюючи його при грамотній грі світла.

Доповнить загальну картину грамотно підібраний змішувач. Без нього уявити собі гігієнічні процедури неможливо.

Купити змішувач у ванну можна, орієнтуючись на класику – для цінителів мінімалізму випускають лаконічні одноважельні або вентильні моделі. Слідкуєте за останніми тенденціями? Придивіться до сенсорних змішувачів або термостатних варіантів.

Роздумуєте, як встановити змішувач у ванній? Настінні варіанти вже канули в Лету. Символ сучасності – вбудовані моделі або змішувач на борт ванни. На увазі нічого зайвого, тільки сам кран і душова лійка. Зовнішній вигляд настільки лаконічний, що претендує на оцінку «відмінно».

Делікатний нюанс – комфортна вбиральня. Хочете вбити двох зайців, отримавши ультрамодний варіант, який до того ж славиться практичністю? Вихід – купити підвісний унітаз. Мало того, що зовнішній вигляд виробу з прихованою інсталяцією на висоті, так ви ще й забезпечите відмінну гігієну туалету – вимити підлогу можна буде навіть під сантехнікою.

кутовий унітаз

Унітаз кутовий застосовують в невеликих кімнатах і в тих, де таке розташування виправдане дизайном. Місця з такою сантехнікою буде хоч відбавляй.

І ще один нюанс – кришка для унітазу. Класична жорстка йде в комплекті до базових моделей, м'яка хороша, якщо в будинку росте дитина. Для цінителів комфорту створені кришки з підігрівом, мікроліфтом (опускається самостійно) і навіть вбудованим біде.

Одним словом, мода на сантехніку пішла так далеко вперед, що тільки встигай.