Універсальний інтер’єр

 

ЗМІСТ:

1. Універсальний інтер’єр: тренд або шаблон?

2. Правила оформлення універсального інтер’єру

3. Як поєднати мінімалізм та розкіш в інтер’єрі?

 

1. Універсальний інтер’єр: тренд або шаблон?

Лаконічні інтер’єри, оформлені у нейтральній палітрі кольорів, є популярною тенденцією або трендом.

Бути у тренді означає користуватися популярністю. Часи змінюються, тому універсальний інтер’єр – це актуальне явище.

Думки експертів розходяться: одні вважають, що універсальний інтер’єр – це данина раціональності, інші вважають, що нейтральне оформлення – банальне та нудне рішення.

Дизайнери сходяться в одному: поява універсального інтер’єру – це відповідь на багатовіковий диктат моди. Просто маятник різко качнувся в інший бік – таким є закон природи.

З'явилась навіть спеціальна назва – інтер’єрний нормкор (norm – в пер. з англ. "норма", core – "ядро, серцевина").

Універсальні інтер’єри відрізняються обміркованим плануванням, високою функціональністю (продумані системи зберігання, ергономіка), нейтральної кольоровою гамою. Інакше кажучи, йдеться про базове оформлення, головною перевагою якого є здатність до змін. 

Зручність та функціональність – це основа, на якій тримається базове поняття не тільки універсального, але й будь-якого інтер’єру.

Однак, прагнення "бути як усі" суперечить природі людини. Існує безмежна кількість дизайнерських прийомів, використання яких допоможе перетворити універсальний інтер’єр, надаючи йому неповторних рис.

Помпезність та розкіш класичних стилів поступилися елегантному непомітному оформленню. В умілих руках нейтральна палітра розкривається по новому. Замість банального сірого перевага надається перламутру, димчастому, "шавлії" та маренго, а бежевий змінює "слонова кістка", "пісок" та навіть "іржа".

Окрім того, традиційно обираються природному та натуральному. Візуальна простота дозволяє зробити ставку на цікаві текстури у текстилі та оздобленні. 

2. Правила оформлення універсального інтер’єру

Дизайн поза часом та модними тенденціями завжди викликає цікавість незалежно від появи нових трендів.

Стилістичні коди в універсальному інтер’єрі розмиті. Здебільшого оформлення – це ретельно вивірена еклектика, що складається з елементів сучасної класики, мінімалізму та скандинавського. Перелічені стилі відрізняються неперевершеною елегантністю та візуальною легкістю.

Благородне оздоблення (наприклад, плитка під мармур) поєднується із функціональними сучасними меблями. Разом із "мармуровим" оздобленням переважає фактура дерева – застосована у напільному покритті, мебельних фасадах. 

Яскраві імітації білого італійського мармуру Calacatta або Carrara представлені в асортименті турецької торгової марки Termal Seramik. У якості декору колекцій Swiss та Salerno дизайнери компанії вибрали виразні текстури білого мармуру.

За технологією виробництва плитка під мармур є міцним керамогранітом – ректифікованим, морозостійким та зносостійким (за шкалою PEI IV). Крупний формат 1200 х 600 мм дозволяє створювати неперевершене за красою оздоблення. 

Універсальний інтер’єр у будь-який момент можна доповнити яскравими виразними деталями. Стіл із мармуровою стільницею та блискучим золотом підстілля або, навпаки, лаконічним столиком зі скляною чи металевою стільницею на темному кованому каркасі.

"Пограти" зі стилем можна змінюючи форму світильників – від розкішної стельової люстри до химерних скандинавських моделей лінійних світильників або звисаючих на довгих проводах урбаністичних плафонів. 

Натуральні матеріали та/або фактури дозволяють створити затишну атмосферу. До того ж, натуральне дерево та камінь ніколи не втрачають популярності.

Льон, бавовна, шовк ідеально підійдуть для затишного спокійного оформлення. Натуральний текстиль гарно "старіє", є приємним на дотик та ніколи не втрачає популярності.

Тягу до оригінальності задовольнять імітації під бетон та метал. Вставки з сучасних "чоловічих" фактур урізноманітнять нейтральне оформлення інтер’єру. 

Декор та аксесуари – інструмент для розстановки акцентів в інтер’єрі:

У вітальні – прикрасити стіну картиною у стилі, який подобається господарю, сімейними фотографіями, поставити на стіл оригінальну вазу.

У спальні - використовувати килимки біля ліжка та пледи ручної роботи, а також настільні лампи в еко стилі із основою з ледве обробленої деревини.

У сантехнічному приміщенні на допомогу прийдуть аксесуари для ванної кімнати. Асортимент німецької ТМ Langberger заслуговує на увагу завдяки високій якості та різноманітності дизайнерських рішень.

Аксесуари для ванної кімнати виробляються в одній серії із меблевими гарнітурами та сантехнікою – керамічною та запірною. В одній колекції німецька компанія пропонує комплексні рішення, витримані в одному стилі. 

Для розробки дизайну колекцій залучають промислових дизайнерів із світовим ім'ям, завдяки яким народжуються неперевершені за красою форми в органічному та техно стилях.

3. Як поєднати мінімалізм та розкіш в інтер’єрі?

Софт-мінімалізм – це мінімалізм, який погодився на низку компромісів у лаконічному, але елегантному оформленні.

Вишукана версія є квінтесенцією сучасних та класичних стилів. Стиль, народжений на перетині двох протилежних стилів – арт-деко та мінімалізму, поєднав у собі філософію ідеальної форми першого та максимальну функціональність другого.

Мінімалізм відрізняється не тільки відсутністю декору, але й баченням краси у різних матеріалах. Гра текстур софт-мінімалізм отримав у спадок. Уникнути надмірної простоти дозволяє розширення кольорової палітри за рахунок теплих відтінків, використання дорогих преміальних текстур. 

Таким образом, маятник качнувся в зворотній бік, відкривши суспільству оновлену ідеологію культу розкошів та презентабельності.

Софт-мінімалізм стриманіший та суворіший за традиційну класику. В інтер’єрі демонструється багатство природних матеріалів та індивідуальний смак.

Софт-мінімалізм називають теплим або глянсовим мінімалізмом. У якості кольорових акцентів використовуються м’які пастельні відтінки – ледь приглушені та не надто примітні.

Обновлений мінімалізм дозволяє собі оздоблення під мармур, онікс, сланець або вапняк, а текстури дерева представлені тут у широкому діапазоні – від свіжої обробленої дошки до зістареної під дощем та сонцем. 

Виразна текстура мармуру відрізняє колекцію Almera Ceramica Aeris. Полірована плитка під мармур із глибокими золотисто-сірими прожилками – презентабельне оздоблення та гарний фон для стриманого оформлення. 

Ще більше оригінальності мінімалістському інтер’єру додасть керамограніт Almera Ceramica Avilla. Буйство стихій чорного та білого на мармуровій поверхні – ефектний декор від іспанських дизайнерів. 

Характерною рисою є поява благородних та простіших металів в інтер’єрі – мідь, золото, срібло, латунь та сталь.

Стилю притаманна різноманітність форм – від геометрично правильних індустріальних до химерних, властивих неокласичному модерну та сучасному hi-tech.

До 30 червня у нашому магазині plitka.kiev.ua проводиться АКЦІЯ – розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35%!

Товари в колекції Aeris
Товари в колекції Avilla
Товари в колекції Salerno
Товари в колекції Swiss