Унітази Devit Afina та Geberit Acanto: порівняння колекцій

 

ЗМІСТ:

1. Який унітаз купити – компакт, напільний або підвісний?

1.1. Як співвідносяться розміри приміщення та унітазу?

1.2. Змивна клавіша та інсталяція для підвісного / напільного унітазу

2. Огляд та порівняння унітазів Devit Afina та Geberit Acanto

2.1. Унітази Devit Afina

2.2. Унітази Geberit Acanto

2.3. Коротке резюме: який унітаз обрати - Devit Afina чи Geberit Acanto?

 

1. Який унітаз купити – компакт, напільний або підвісний?

"Що дозволено Юпітеру, не дозволено бику" – крилатий латинський вислів влучно відображає суть проблеми, яка виникає в процесі вибору сантехніки для ванної кімнати.

Просто купити унітаз недосить – важливо вибрати модель, яка не створить в інтер’єрі візуальний "перекіс", порушуючи закони пропорційності.

Якщо у невеликий вітальні великий стильний диван або меблева група з громіздких крісел та журнального столика виглядатиме ефектно, у маленькій ванній кімнаті великий унітаз перетвориться на візуальний камінь спотикання.

Вписати лаконічну модель допоможе контрастний фон. 

1.1. Як співвідносяться розміри приміщення та унітазу?

Таким чином, перше, що варто врахувати в процесі вибору унітазу, це розмір ванної кімнати.

У просторому приміщенні чудово виглядатиме унітаз-компакт або напільний унітаз – навіть дуже громіздкий. Головне, щоб модель унітазу пасувала до дизайнерського рішення.

А ось компактні підвісні унітази на великій площі загубляться. Щоб цього не трапилось, потрібно ретельно обміркувати розміщення – посеред меблевої групи підвісний унітаз не здаватиметься надто маленьким. Особливо, якщо окрім унітазу встановити біде з тієї ж колекції.

Навпаки, у маленькій ванній кімнаті унітаз-компакт виглядатиме надто великим. В той же час лаконічна модель підвісного унітазу дозволить зекономити корисну площу завдяки вбудованій у стіну інсталяції. До конструкції входить зливний бачок, який разом із кріпленнями та підводками ховається у стіну.

Сьогодні виробники пропонують ще один варіант. Напільні унітази, призначені для прихованого монтажу із використанням інсталяції, та встановлюють впритул до стіни. 

1.2. Змивна клавіша та інсталяція для підвісного / напільного унітазу

Після монтажу підвісного унітазу назовні знаходиться тільки чаша унітазу та клавіша, що керує змивним бачком.

Кнопка змиву не входить до комплекту, як і інсталяція. І те, й інше доведеться купувати окремо.

Змивні клавіші відрізняються за виконанням – за формою та кольором.

Вибір функціональних особливостей панелей керування змивним бачком – наступний крок після того, як вирішені питання ергономіки (розмір кнопки) та дизайну (зовнішній вигляд).

Змивна клавіша із двома кнопками, кожна з яких працює в одному з двох режимів. Економний режим передбачає часткове використання об’єму бачка.

Кнопки змиву, обладнані системою "змив / стоп". Інтуїтивно зрозуміла система – одна кнопка вмикає змив, а інша – зупиняє, якщо виникне необхідність.

Безконтактні клавіші змиву із вбудованим датчиком руху – реагує на рух руки. 

Важно: Монтаж змивних клавіш "двохрежимної" та "змив / стоп" не вимагає підведення електрики або встановлення акумуляторних батарей. Безконтактна змивна клавіша працює із підключенням до неї джерела електроенергії.

Інсталяція для підвісного (напільного) унітазу – металева конструкція, призначена для прихованого монтажу.

Існує два види інсталяцій – класифікація, пов’язана із типом стіни, в яку вбудовується конструкція.

Блочна інсталяція використовується тільки для установки підвісного унітазу до несучої стіни, яка є опорною для усієї будівлі. Інакше кажучи, на несучу стіну спираються елементи верхніх поверхів.

Конструкція кріпиться безпосередньо до стіни за допомогою анкерних болтів та знаходиться у підвішеному стані.

Рамна інсталяція підходить для будь-яких стін або штучно зведених у ванній кімнаті пустотілих перекриттів та фальш-стін.

Рамна конструкція кріпиться на анкерні болти не тільки до стіни, але й до підлоги. Таким чином, навантаження спрямоване на підлогу.

Важливо: Рамна конструкція дозволяє регулювати висоту установки унітазу у межах 20 см, що є безперечною перевагою.

Вибираючи інсталяції для підвісного або напільного унітазу важливо переконатися, що конструкція для монтажу та унітаз сумісні.

Швейцарська компанія Geberit виробляє універсальні інсталяції, які сумісні із унітазами від будь-якого іншого виробника. 

2. Огляд та порівняння унітазів Devit Afina та Geberit Acanto

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлені унітази, інсталяції та змивні клавіші від провідних виробників. Вся продукція сертифікована, а ми гарантуємо можливість повернення протягом 21 дня, якщо ви просто помилились із вибором і щось не врахували.

Два популярних бренди – італійський Devit та Geberit пропонують серії унітазів високої якості. Стиль сантехніки охоплює широкий спектр дизайнерських рішень.

2.1. Унітази Devit Afina

Виробник пропонує на керамічну сантехніку гарантію 300 місяців або 25 років.

У колекції Devit Afina представлені усі можливі варіанти унітазів – унітаз-компакт, підвісна та напільна моделі. 

Афіна – богиня тактики та ремісної майстерності. Автори дали колекції ім'я давньогрецького божества, тим самим вказуючи на стиль керамічної сантехніки. 

Унітази Devit без обідка – сучасний тренд та велика перевага. Легке очищення, відсутність прихованих місць для розмноження бактерій – значний прогрес з точки зору гігієни.

А інновація від ТМ Devit – відштовхуюче покриття Extra Clean, перетворює догляд за унітазом на справжнє задоволення.

Чаша - овальної форми із деталями античної класики. Невеликий виступ внизу та зверху нагадують карниз - елемент ордерної системи. Унітаз схожий на фрагмент античної колони.

Неперевершена елегантність колекції привертатиме до себе увагу буде прикрасою будь-якого інтер’єру – у класичному або сучасному стилі.

Сучасна класика – це унікальне поєднання в інтер’єрі сучасних та класичних елементів та колекція Devit Afina пасуватиме до такого оформлення. 

Якщо купити унітаз Devit у нашому магазині до 30 серпня – доставка буде безкоштовною!

2.2. Унітази Geberit Acanto

Швейцарська торгова марка Geberit пропонує колекцію Acanto – назва, яка також стосується античної класики.

Акант – південна рослина, форма листя якого зустрічається в античній архітектурі та орнаментах тих часів.

У формі унітазу проглядають м'які витончені лінії аканту. Унітази Geberit – це органічний дизайн, який відрізняється лаконічністю та надзвичайною витонченістю. 

В колекції Geberit Acanto представлені дві моделі унітазу – обидві призначені для прихованого монтажу за допомогою інсталяції.

Напільна пристінна модель виглядає ґрунтовно, а "приталена" основа надає унітазу жіночну нотку.

Підвісний унітаз – візуально легкий немов крапля води в уповільненій зйомці. 

Технічні переваги унітазів Geberit Acanto:

- унітази із системою Rimfree (у пер. з англ. – "без обідка") легко очищувати, вони гігієнічні та зручні в експлуатації;

- сидіння та кришка унітазу із системою QuickRelease передбачають моментальне зняття, що зручно під час прибирання.

2.3. Коротке резюме: який унітаз обрати - Devit Afina чи Geberit Acanto?

Купити унітаз Geberit або Devit? Вибір залежить від стиля ванної кімнати та смаку. З технічної точки зору обидва виробники пропонують високоякісну продукцію.

Хоча унітази з обох колекцій ідеально підходять для класичного інтер’єру, для близьких до класики етнічних інтер’єрів краще вибрати один з унітазів Devit Afina. 

Для скандинавського інтер’єру, навпаки, краще зупинитися на органічних формах Geberit Acanto. Стиль прагне до створення ілюзії вільного простору. Предмети інтер’єру мають виглядати легкими, майже невагомими.

Товари в колекції Acanto
Товари в колекції Afina