Унітаз з інсталяцією – просте і практичне рішення для туалету

Підлогові унітази не могли бути вічно популярними. На зміну громіздким моделям з бачками прийшли підвісні. Вони не мають нічого зайвого – в полі зору тільки кнопка змиву і сам унітаз. Запитаєте, де всі комплектуючі для підведення і відведення води? У стіні! Чому інсталяція для унітазу завоювала серця споживачів і в чому її переваги, давайте розберемося.

Що таке інсталяція

Инсталляция для подвесного унитаза

Якщо ви хоч раз бачили підвісний унітаз, з його достоїнствами ви частково знайомі. Така сантехніка візуально розширює простір, в рази полегшує прибирання, значно знижує рівень шуму при змиві і наборі води. Та й виглядає унітаз з інсталяцією набагато сучасніше за свого попередника-компакта.

Подібні моделі не займуть багато місця, адже їх функціонал частково буде прихований в стіні. Отже, інсталяція для унітазу – що це? Якщо говорити простою мовою, то це рама з металевого профілю, в отворах якої розподіляються зливний бачок і складові підвісних унітазів, біде, пісуарів, раковин.

Рамкову інсталяцію можна розмістити біля стіни або в кутку. Існує два способи приховати її – поглибити в стіну або розмістити зовні і зверху обшити гіпсокартоном. Блокова система інсталяції, на відміну від рамкової, монтується в перегородки з гіпсокартону. Переживаєте, що в разі поломки комплектуючих доведеться ламати стіну? Не хвилюйтеся: доступ до системи здійснюється через клавішу змиву.

Цікаво, що існує також інсталяція для підлогового унітазу. Вона потребує придбання бачка прихованого монтажу і значно полегшує вид конструкції.

Стандартна система інсталяції досягає 112 см у висоту і монтується на відстані 12-13 см від стіни. Для таких масштабів у ванній недостатньо місця? У продажу є вузька інсталяція для унітазу, яка встановлюється всього за 8-9 см від стіни. Існують і низькі інсталяції. Вони передбачені для економії місця і установки унітазу під підвіконням.

Якщо куплений вами унітаз має косий випуск під кутом 45 градусів, потрібна інсталяція для монтажу між двох стін.

Що входить в комплект

Інсталяція для підвісного унітазу продається окремо. Як правило, повний комплект включає в себе рамкову або блокову конструкцію, клавішу змиву, кріплення і звукоізолюючу прокладку. Приємний момент – до будь-якої з систем можна підібрати унітаз будь-якого бренду, бо ці конструкції універсальні.

Зверніть увагу на кнопку змиву, адже вона завжди буде на увазі. Вона може розміщуватися на стіні або на рівні з нею. Найчастіше має дві клавіші – великого і малого змиву. Ще один варіант – система «старт-стоп»: тримаєте кнопку – вода змивається, відпускаєте – змив припиняється. У продажу є і клавіші з інфрачервоним датчиком. Щоб змити унітаз, достатньо піднести до них руку.

Які ще переваги отримує при покупці інсталяції для унітазу Київ? Прогрес дійшов до того, що в продажу є кнопки змиву, що забезпечують приємний аромат в санвузлі. Цей ефект досягається завдяки повітряним фільтрам або осередкам, куди ви закладаєте ароматизатор. А ще клавіші можуть підсвічуватися і бути примітними в темряві. Найбільш ходові варіанти виконані з пластика, скла і металу. Кольори, які користуються найбільшим попитом, – білий і чорний, хром і метал.

Вибираємо виробника

Інсталяція для підвісного унітазу

Одне з головних питань, яке виникне перед вами в момент придбання інсталяції – який бренд вибрати. Економити не радимо. Саме інсталяція буде відповідальна за бездоганну роботу сантехніки. Щоб всі комплектуючі прослужили якомога довше, вибирайте вироби світових брендів. Найпопулярніші моделі:

  • інсталяція для підвісного унітазу Grohe – німецька якість, яка варта своєї ціни. Ви можете купити стандартний комплект, що включає в себе саму конструкцію, а також клавішу змиву, кріплення і прокладку. А можете вибрати доповнені варіанти, які оснащені гігієнічним душем, держателем для туалетного паперу або підвісним безободковим унітазом з кришкою;
  • інсталяція для підвісного унітазу Geberit – гарантія довговічності від швейцарського виробника на 10 років. Випускається не тільки для унітазу, а й для раковини, уріналу, біде. Окремо можна придбати бачок прихованого монтажу, кнопку змиву і систему очищення повітря;
  • інсталяція для унітазу Villeroy & boch – те, над чим працювали німецькі майстри. У комплекті, крім самої конструкції, елементи кріплення і коліно змиву. Виробник дає дворічну гарантію на товар і пропонує окремо придбати стильні кнопки змиву;
  • інсталяція для унітазу Cersanit може продаватися без кнопки, а може мати не тільки клавішу змиву, але і підвісний унітаз в комплекті. Дворежимні кнопки для змиву з підсвічуванням або без нього можна купити окремо;
  • інсталяція для унітазу Tесе німецького виробництва виділяється кольором – в ній поєднання білого, червоного і чорного. У комплекті кріпильні елементи, кнопка для змиву води, фановий патрубок і сама система. Клавішу, бачок прихованого монтажу, комплект для кріплення і звукоізолюючу прокладку можна придбати окремо;
  • інсталяція для унітазу Roca зазвичай на сталевій рамі. У комплекті часто йде не тільки з кріпильними елементами і клавішею змиву, але і з унітазом, монтажною коробкою для вікна обслуговування. Вузька інсталяція для підвісного унітазу від цього іспанського бренду – одна з найбільш компактних і надійних;
  • інсталяція для унітазу Jacob Delafon родом з Франції. Ви можете окремо купити настінну опорну раму або вбудований бачок, а можете придбати її в комплекті з бачком і панеллю подвійного змиву;
  • інсталяція для унітазу Viega – те, за що німцям не соромно. Гарантія на неї – 5 років. Комплект стандартний, ціна – більш ніж приємна. Поспішайте – в інтернет-магазині на таку інсталяцію для унітазу акція.

Інсталяція для підвісного унітазу

Як бачите, інсталяції сьогодні в широкому асортименті. Вибрати якісний екземпляр нескладно. Головне – довіритися професіоналам.