Прикрашаємо балкон

 

ЗМІСТ:

1. Лоджія, балкон, тераса – а що у вас?

2. Як облаштувати балкон?

3. Яке оздоблення обрати для балкона?

4. Обираємо плитку для балкона у магазині plitka.kiev.ua

 

1. Лоджія, балкон, тераса – а що у вас?

Як правильно називати відкритий простір або продовження житлового приміщення – лоджія, балкон, веранда чи тераса?

Лоджія – це частина основної конструкції будівлі. Італійське слово "лоджія" перекладається як бесідка чи аркада. Від вулиці відкриту галерея із дахом, з’єднану із головною спорудою спільною з ним стіною, не відділяється ані вікнами, ані дверима.

Лоджія продовжується вздовж будівлі. З вулиці лоджію підтримують колони або декоративні арки. Як правило, лоджія планується ще на етапі проектування будівлі і не вважається прибудовою до будинку.

Як архітектурний елемент, лоджія виникла у XVII сторіччі в епоху італійського Відродження. Лоджії мали палаци у теплих країнах - Італії, Іспанії та Греції. 

Сьогодні лоджії – шикарне доповнення до житлової нерухомості, які забезпечують власникам додаткові можливості для відпочинку та проведення вільного часу.

Існує думка, що лоджія та патіо – різні назви одного й того ж архітектурного елементу. Справді, обидва терміни описують відкритий простір, з’єднаний із головною спорудою. Відмінність полягає в тому, що лоджії з відкритого боку підтримують колони або арки, а патіо - ні.

Верандою називають криту прибудову до основної будівлі. Однак, веранда за бажанням прибудовується навколо задньої та бокових стін будинку і не вважається частиною проекту, що відрізняє її від лоджії. 

Балкон зазвичай є продовженням житлового приміщення, зі стінами якого він може з’єднуватися з трьох боків чи тільки з однієї – тильної. Інакше кажучи, балкон може бути виносною спорудою і знаходитися за межами зовнішньої стіни.

Часто балкони не мають даху, хоча у більшості багатоквартирних будинків балкон має і дах, і стіни з трьох боків. Відкритим балкон залишається тільки з боку вулиці, хоча балкони у наших кліматичних умовах склять та обладнують за закритим типом – як веранду. 

Усі варіанти відкритих приміщень у приватних будинках або квартирах сьогодні у тренді, оскільки надають можливість бути ближче до природи та свіжого повітря.

2. Як обладнати балкон?

У сучасному місті балкон – дуже розповсюджений тип відкритого приміщення. Обладнати балкон для потреб родини – ледве не найважливіша задача.

Добре утеплений та засклений балкон можна перетворити на робочий кабінет із комп’ютером, майстерню чи місце для відпочинку із зручними кріслами та невеликим столиком для вранішньої кави чи вечірнього чаювання.

Вибір оздоблення та меблів для балкону залежить від призначення. Декоративні елементи, доречні у зоні відпочинку, здаються зайвими у майстерні чи робочому кабінеті. 

Просторий та захищений балкон ідеально підійде для дитячих ігор, якщо у родині є діти.

Якщо балкон з’єднаний із кухнею, можна об'єднати обидва приміщення. Таким чином, балкон перетвориться на їдальню, звільнюючи корисну площу у кухні для приготування їжі.

Їдальня із видом на вулицю – чудове місце для родинної вечері та посиденьок із гостями. 

А якщо захоплення господарки – кімнатні рослини, варто обладнати балкон полицями для ніжних фіалок або суворих та акуратних кактусів. Однак, в цьому випадку виникне потреба у додатковій системі освітлення, щоб протягом зими подовжувати рослинам світловий день.

Користуєтесь тренажерами чи біговою доріжкою? Спортивне обладнання здатне зруйнувати враження від будь-якого інтер’єру, а на балконі виглядатиме доречно та навіть оригінально. 

Будьте впевнені, будь-яку ідею підхоплять знайомі, які поділяють ваші захоплення!

3. Яке оздоблення обрати для балкона?

Сучасна керамічна плитка – універсальний матеріал з натуральної сировини, абсолютно безпечний та довговічний.

Декор напільного та настінного оздоблення дуже різноманітний і керамічна плитка здатна замінити в інтер’єрі будь-яку натуральну фактуру – дерева, мармуру, натурального каменя, бетону чи металу. Дизайнери провідних компаній з виробництва керамічної плитки передають найдрібніші нюанси унікальних природних текстур. 

У якості декору використовуються етнічні орнаменти та сюжетні панно. Відтворюються параметри історичного оздоблення – мозаїка, плитка "кабанчик", паркетні плашки та їх традиційна укладка.

Суть дизайну полягає у гармонійному поєднанні оздоблювальних матеріалів, предметів інтер’єру та декоративних елементів. Картинка повинна добре виглядати й викликати позитивні емоції.

Для балкону керамічна плитка – рішення, яке практично не має альтернативи. 

Основні переваги керамічної плитки:

- вологостійкість;

- морозостійкість;

- зносостійкість;

- довговічність.

4. Обираємо плитку для балкона у магазині plitka.kiev.ua

Яка саме керамічна плитка підійде для універсального інтер’єру балкону?

Дерево - традиційне напільне оздоблення, звичне для очей. До того ж стіни може прикрашати плитка з імітацією будь-якої фактури – дерева, каменя, бетону, металу чи шпалер.

Напільна плитка під дерево додасть інтер’єру балкону трохи тепла. Дерево – символ благополуччя, а його присутність у приміщенні сприяє створенню атмосфери спокою та невимушеності.

Колекція керамограніту Cersanit Suaro доповнить оформлення балкону химерну нотку. В імітацію дерев'яного покриття закладена власна геометрія укладки, з якою, втім, можна експериментувати.

Середній формат (420×420×9 мм), високий клас зносостійкості (PEI III), морозостійкість та структурована фактура – технічні параметри, ідеальні для балконного оздоблення.

Колекція представлена у двох кольорових рішеннях – натуральний бежевий та сірий. 

В рамках колекції Zeus Ceramica Mix wood представлені три текстури натуральної деревини природного пофарбування.

Зручний для укладки на балконі формат (600×150×9 мм), спеціальне покриття проти ковзання, морозостійкість та ідеально рівні краї ректифікованої плитки – характеристики, які відповідають умовам експлуатації балконного оздоблення.

Відмінність плитки під дерево - висока варіативність за малюнком та кольором, завдяки якій напільне покриття виглядатиме яскраво та незвичайно. 

За фактурою декоративна настінна плитка APE Ceramica Crayon нагадує однотонні шпалери з тисненням. Колекція представлена у форматі 900×316×11 мм та декількох нейтральних відтінках – білий, сірий, зеленувато-сірий.

Базова плитка – це моноколор, який не має тиснення на поверхні. Комбінація базової плитки із декоративною гармонійно виглядатиме з деревом на підлозі та дозволить створити унікальне оформлення балкону. 

Особливу атмосферу на балконі допоможе створити колекція настінної плитки APE Ceramica Grunge. Фактура металу та форма цеглини (300×75×8 мм) – цікаве рішення від іспанських дизайнерів.

Патина на поверхні, незвичайне кольорове рішення – білий, зеленувато-сірий та темно-синій перетворюють настінну плитку на унікальне оздоблення для створення невимушеної атмосфери у зоні балкону. 

У нашому магазині до 31 серпня проходить АКЦІЯ – великий розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35 %. Бажаєте купити плитку для балкону? Сьогодні кращий день для покупки!