Догляд за раковиною

 

ЗМІСТ:

1. Види раковин за матеріалом виготовлення

2. Який матеріал витримає механічні та температурні навантаження у кухні?

3. Раковини для ванної кімнати: види матеріалів, тип установки та догляд

 

Одразу після придбання новенької раковини, перед власником постає питання про догляд за свіженьким елементом інтер’єру ванної кімнати або кухні, який спочатку сяє та виблискує у світлі.

Способи догляду за раковиною залежать від двох факторів – матеріал виготовлення та спосіб установки. 

На фото: раковина для ванної AM.PM Bliss L

1. Види раковин за матеріалом виготовлення

З якого матеріалу купити раковину? Раніше виробники пропонувати купити раковину з двох доступних матеріалів – фаянсу та неіржавіючої сталі.

Сьогодні асортимент помітно розширився. Під час вибору варто пам’ятати, що раковина для ванної кімнати та раковина для кухні знаходитимуться у різних умовах.

Якщо умивальник для ванної кімнати не піддаватиметься великим навантаженням та випадковим ударам. Хіба що бритвений станок або зубна щітка здатні випробувати міцність стінок. 

На фото: раковина для ванної Cersanit Arteco

У кухні на дно мийки можна випадково випустити з рук металевий ніж або мокру тарілку.

Сучасні технології для кухні дозволяють не піддавати кухонну мийку великим навантаженням. Посудомийні машини позбавляють необхідності мити посуд у раковині. Якщо у кухні ще й готують лише зрідка, під час вибору матеріалу раковини можна проявити деяку лояльність.

2. Який матеріал витримає механічні та температурні навантаження у кухні?

Дизайн інтер’єру кухні сьогодні актуальний як ніколи. Недостатньо купити раковину із надійним покриттям та з міцного матеріалу. Важливо, щоб кухонна мийка вписалась у загальне оформлення кухні.

Неіржавіюча сталь – найпоширеніший матеріал для виготовлення кухонних мийок. Структура неіржавіючої сталі – однорідна й виключає пористі утворення, тому ніяких бруд не затримується на гладкій поверхні сталевої мийки.

Сталь не боїться високих температур – навіть при температурі 1300 гр. за Цельсієм неіржавіюча сталь не змінить своїх властивостей. Розжарена каструля або сковорода не спричинять жодної шкоди.

Кухонна мийка з неіржавіючої сталі не іржавіє та навіть після тривалого терміну експлуатації на її стінках не з’являться сліди корозії.

Неіржавіючі мийки вкриваються емаллю різного кольору. Емальована раковина з неіржавіючої сталі посилюють кожну з перерахованих властивостей металу, окрім стійкості до механічного впливу.

Додатковою перевагою мийки, вкритої емаллю, вважається естетична привабливість. 

Види кухонних мийок з неіржавіючої сталі за способом монтажу:

Накладні раковини призначені для установки на спеціальну шафу з кухонного гарнітуру. Здебільшого, установку здатен здійснити навіть новачок.

Врізні або вбудовані раковини врізаються у стільницю – зверху або знизу. Для монтажу потрібно зробити отвір, який буде повністю повторювати розміри та геометрію мийки. Вбудовані конструкції відрізняються гігієнічністю та зручністю в експлуатації.

Інтегровані мийки за рахунок широких бортів частково замінює стільницю. Робоча поверхня й сама раковина виглядають як моноліт з одного матеріалу.

Догляд за раковиною з неіржавіючої сталі без емалі не вимагає особливого підходу. Неіржавіюча сталь не боїться ніяких миючих засобів.

А ось кухонна мийка з неіржавіючої сталі, вкрита емаллю, вимагатиме особливого догляду. Чистити емальовану мийку з неіржавіючої сталі потрібно тільки засобами із спеціальних складом за допомогою м’якої губки. Повністю виключаються засоби, що містять кислоти та абразиви! 

Штучний камінь або композит – матеріал для кухонної раковини, який розширює можливості виробників кухонної сантехніки.

Недоліком мийки з неіржавіючої сталі вважається можливість деформації стінок від механічного впливу. Раковини зі штучного каменя позбавлені цього недоліку. Потрібні неймовірні зусилля, щоб пошкодити поверхню.

Якщо ж ушкодження все ж має місце, раковину можна реставрувати.

Штучний камінь пропонує широкі можливості за кольором та дизайном поверхні. Різноманітність текстур надає виробам індивідуальних рис та особливого шарму.

Догляд за раковиною зі штучного каменя не буде складним. Контакт із будь-якими миючими засобами композитному матеріалу ніяк не зашкодить. У раковини зі штучного каменя є тільки один ворог – аміак. Варто уникати потрапляння на поверхню речовин, які його містять. 

Керамічні раковини – для їх виготовлення використовується міцний керамограніт, а не фарфор чи фаянс.

Матеріал стійкий до механічних ушкоджень, високих температур та хімічних засобів.

Під час буд-якого механічного впливу, падіння у раковину предметів та ударів завдяки фізичних властивостей матеріалу звуки приглушені й не дратують слух, як у випадку з мийкою з неіржавіючої сталі.

Склад досконалий, тому що добре відштовхує будь-які органічні забруднення, перетворюючи догляд за керамічною раковиною на задоволення. 

3. Раковини для ванної кімнати: види матеріалів, тип установки та догляд

Ванній кімнаті притаманна витонченість в більшій мірі, аніж кухонному приміщенню – особливо у робочій зоні.

Раковина вважається прикрасою ванної кімнати. Призначення умивальника - бути оазисом порядку та гігієни.

Раковина у ванній кімнаті має радувати погляд, а її розташування забезпечити комфортну експлуатацію. Зокрема, раковина має ідеально вписуватися в інтер’єр, як і тумба для раковини. 

На фото: раковина для ванної Devit Allround

Фарфор и фаянс – найпоширеніші матеріали для виготовлення умивальників для ванної кімнати. На поверхні раковини достатньо легко утворюються сколення та тріщини, тому вироби вимагають делікатного поводження.

Керамічні раковини часто прикрашають художнім розписом, а поверхні надають глянсову або матову фактуру.

Чистка раковини вимагає деяких зусиль, оскільки на поверхні залишаються найдрібніші пори. Фарфор залишиться білосніжним довше, аніж фаянс.

Очищувати керамічні раковини потрібно з допомогою спеціальних засобів, а інтервал між чистками не має перевищувати 3-4 дні. 

На фото: раковина для ванної Devit Ovale

Штучний камінь вважається ідеальним матеріалом для раковин у ванній кімнаті. Легкий умивальник достатньо міцний, не піддається осіданню на поверхні найменших забруднень. Очищуючи поверхні зі штучного каменя не потрібно застосовувати великі зусилля, однак від абразивних речовин краще відмовитися, щоб не залишити подряпин.

Раковинам зі штучного каменя надають будь-які форми, текстури та кольори. Купити раковину з композитного матеріалу можна під будь-який стиль. 

Метали вважаються надійним матеріалом для виготовлення раковини для ванної кімнати. Неіржавіюча сталь з цією метою останнім часом майже не використовується. Найчастіше дизайнерські раковини для ванної кімнати виготовляються з міді та латуні й вимагатимуть складного догляду, оскільки піддаються корозії та вкриваються пліснявою та грибком в умовах підвищеної вологості.

Раковини з дерева та скла гарні, але не практичні. Виготовляються вироби з цих матеріалів на замовлення. 

На фото: раковина для ванної з латуні

В нашому магазині plitka.kiev.ua в широкому асортименті представлені раковини для ванної кімнати від провідних європейських виробників.

До новорічних свят приурочені одразу дві АКЦІЇНоворічні знижки на сантехніку та Різдвяні знижки на сантехніку та керамічну плитку. Протягом січня наші клієнти матимуть можливість вибирати та купувати раковину зі знижками!

Товари в колекції Allround
Товари в колекції Arteco