Трендові кольори 2022 року: як додати в інтер’єр ванної кімнати?

 

ЗМІСТ:

1. Хто вибирає кольорову палітру року?

2. Які кольори будуть у тренді у 2022 році?

2.1. Головний колір 2022 року від Інституту кольору Pantone

2.2. Кольори року від великих брендів фарб

3. Як додати модну палітру 2022 року до інтер’єру ванної кімнати?

 

1. Хто вибирає кольорову палітру року?

Природна палітра залишається незмінною з початку світу, а у галузі моди кольорові тренди змінюються кожного року. Дизайн інтер’єрів знаходиться у залежності від мінливої моди, тому тема трендових кольорових рішень у цій сфері завжди актуальна.

Щороку популярні кольори виголошує американський Інститут кольору Pantone та великі бренди фарб. Передбачаючи трендову палітру, спеціалісти досліджують, як колір впливає на емоційну сферу та споживацький попит. Компанія Pantone кожного року передбачає кольорові тренди з власного реєстру, який є універсальною системою стандартизації усіх існуючих у світі кольорів. 

В Pantone Matching System (скорочено PMS)усім відтінкам присвоєні назвита номери. Реєстр Інституту кольору Pantone використовується в усіх сферах, де колір має значення, - від промислового дизайну до кіноіндустрії.

Окрім того, компанія займається виробництвом фарби та обладнання для типографій, а також консультує бренди в індустрії модного одягу та дизайну інтер’єрів. Одна з граней місії Інституту кольору – дарувати натхнення.

Протягом року співробітники Інституту кольору Pantone уважно слідкують за модними колекціями та художніми виставками, за тим, які кольори в одязі вибирають мешканці великих міст світу.

Значну роль у виборі кольору грають новинки в галузі техніки, особливо автомобільної промисловості. На думку керівника Інституту кольору, виробники автомобілів з огляду на колір знаходяться на багато кольорових років попереду усіх. Поглянувши на колір нової машини, більшість забажає мати помаду або пару туфель такого самого відтінку, а хтось вибере цей колір для власної вітальні або ванної кімнати.

Двічі на рік представники інституту проводять наради у секретній обстановці, а у грудні Інститут кольору Pantone оголошує головний колір року, на порозі якого знаходиться увесь світ.

Схожого алгоритму дій дотримуються й великі бренди з виробництва фарб. 

2. Які кольори будуть у тренді у 2022 році?

Модна палітра 2022 року яскравіша та виразніша. Дизайнери відзначають, що кольори є закономірним продовженням тенденцій попередній років.

У 2021 році головними кольорами були оголошені «досконалий сірий» (Ultimate Gray) та «світлий» жовтий (Illuminating), які, на думку виконавчого директора Інституту кольору Pantone Леатрис Айзман, символізують стабільність та надію. Сірі тучі на небі обов’язково змінить яскраве та тепле сонце – повідомлення від американських колористів, яке ідеально передавали два вибраних кольори суспільству. 

Колір № 1 у 2022 році спеціалісти розробили спеціально. І на відміну від минулих років, головний колір поточного року викликав справжній ажіотаж.

2.1. Головний колір 2022 року від Інституту кольору Pantone

Синій із фіолетово-червоним відтінком або Very Peri обіцяє цілийрікповідомлятиме енергію, радісний настрійта заохочувати сміливі творчі кроки. «Колір підкреслює великі можливості, які відкриваються перед нами», - прокоментувала вибір віце-президент Інституту кольору Pantone.

Вітчизняні дизайнери одразу порівняли Very Peri із кольором барвінку. Ця дивовижна рослина залишається зеленою незалежно від сезону і справедливо вважається символом молодості, любові та вірності. Таким чином, модний колір, прив’язаний до природи, буде ближчим та зрозумілішим. 

Серед фаворитів минулих років були рожевий та небесно-блакитний (2016), ультрафіолет (2018), живий корал (2019) та класичний синій (2020). Колір першої весняної зелені (2017) погано вписується до цього набору кольорів, але з психологічної точки зору зовсім «не випадає з обойми».

У більшості головних кольорів минулих років вгадувалась трансформація, до якої вдалися колористи Pantone.

2.2. Кольори року від великих брендів фарб

Бренд фарб Dulux у якості головного кольору року пропонує повітряний відтінок «Чисте небо», який нагадує порив свіжого вітру, який несе зміни.

Покликання кольору - наповнити світлом житловий простір, стимулювати політ творчої думки та народження нових ідей. Експерти компанії підкреслили відсутність зв’язку сучасної людини із природою та його потребу у свіжому повітрі. 

У 2021 році небесні відтінки були популярні з легкої руки колористів бренду Tikkurila, які вибрали відтінок «Кучові хмари» - символ надії на яскраве та світле завтра.

Головний колір 2022 року від відомого бренду називається «Перелітний птах» - багатогранний червоно-коричневий відтінок.

Перелітні птахи здійснюють тривалий переліт, щоб повернутися додому. Асоціації із кольором - спокій домашньої обстановки та натхненну легкість далеких подорожей.

Експерти компанії Tikkurila впевнені, що сучасній людині знадобиться внутрішня сила, енергія та впевненість яструба для досягнення цілей та збереження стабільності. 

3. Як додати модну палітру 2022 року до інтер’єру ванної кімнати?

Барвінковий колір – дуже насичений відтінок, а його «температура» в інтер’єрі залежатиме від сусідніх кольорів.

Приглушити глибокий фіолетовий тон допоможе сіра палітра – її світла та темна частини. У ванній кімнаті для застосування сірого кольору ідеально підходить напільне покриття. 

Декор керамічної плитки Cersanit Gilberton – імітація дерев’яної дошки сірого кольору. Сіра деревина не є результатом обробки. Наприклад, деревина кедру стане сірою під впливом часу, як і сосна, яку залишили на повітрі.

Вологостійкий керамограніт представлений у форматі 598×298×8 мм – зручний розмір для невеликих приміщень. Матова поверхня та спеціальне покриття проти ковзання AntiSlip із коефіцієнтом 9 – параметри, які ідеально підходять для ванної кімнати. 

Білосніжна сантехніка – ванна, раковина та унітаз (+біде), яскраво виглядатимуть на насиченому синьо-фіолетовому фоні. Білий колір здаватиметься енергійний та одночасно легким як повітря.

Напільний керамограніт Cersanit Suaro у форматі 420×420×9 мм та з імітацією дерева сірого кольору є ще й імітацією укладки - у кожній плитці. Рельєфна поверхня буде на дотик нагадувати натуральну деревину із тріщинками та випуклою структурою.

Оригінальний декор та квадратна форма, яка також незвичайна для напільного оздоблення з дерева, допоможуть надати інтер’єру старомодні ретро або класичні риси.

Високий клас зносостійкості за шкалою PEI III дозволяє використовувати керамічну плитку Cersanit Suaro для холу, кухні або ванної кімнати. 

Надати інтер’єру сучасні риси допоможе настінна керамічна плитка Ibero Navywood у форматі 900×223×9 мм. М’який сірий колір гармонійно поєднуватиметься із глибоким синьо-фіолетовим фоном. 

В нашому магазині до 30 січня проводиться АКЦІЯ – Різдвяні знижки на сантехніку та плитку! Купуйте все необхідне для ремонту вигідно!