Напільна плитка під дерево - стильне рішення для будинку

 Сьогодні підлогу у власному помешканні, офісі, магазині, салоні краси або будь-якому іншому приміщенні можна облагородити дуже швидко та недорого. Йдеться про напільну керамічну плитку з імітацією деревини, яка за виглядом, кольором, текстурою та формою легко переконає будь-кого, що перед ним натуральне дерево.

Якісні характеристики напільної плитки під дерево

 Для виробництва плитки для підлоги використовується спеціальна суміш на основі червоної або білої глини. Форма керамічної плитки відрізняється різноманітністю - квадратна, фігурна, широкоформатна або зі зрізаними кутами.

  Здебільшого кахлі коштуватимуть дешевше за натуральну деревину, а служитимуть значно довше. Складно сперечатися, якщо розмова стосується натуральних, екологічно чистих та якісних матеріалів, однак перевага за терміном експлуатації, зносостійкістю та іншими технічними характеристиками, безумовно, теж досить сильний аргумент.

 Отже, керамічна плитка під дерево має набагато триваліший термін експлуатації аніж натуральна деревина. До властивостей оздоблювального матеріалу належать:

 відсутність реакції на температурні перепади;

 вологостійкість;

 стійкість до впливу механічних ударів та хімічних речовин.

 Широко відомо, що дерево – оздоблювальний матеріал, який не шкодить здоров'ю людини, але деформується від контакту з вологою та пересихає під впливом сонячних променів. Абразивні речовини здатні пошкодити навіть оброблену поверхню деревини. До того ж, внаслідок потрапляння вологи на дерев'яній поверхні з'являються колонії плісняви. Про користь тут вже не йдеться.

 На противагу керамічна плитка не сприймає вологу, тому на її поверхні не розмножуються паразитуючі мікроорганізми - грибки, пліснява та будь-які інші небезпечні бактерії. Завдяки цій властивості кахлі під дерево можна сміливо використовувати навіть у приміщеннях з підвищеною вологістю та перепадом температур - кухні, ванній кімнаті, санвузол, спальня.

 Дизайнерська різноманітність керамічної плитки під дерево

 Якщо йдеться про керамічну плитку для підлоги з імітацією деревини, поверхня фарбується у відповідні кольори – від смолянисто-чорного та шоколадного до прозорого білого та медового.

 Дизайнери відтворюють на поверхні керамічної плитки невигадливі візерунки, просту, але чарівну волокнисту текстуру. Різноманітність декору та форм плитки ставлять останню крапку над "і" та переконують познайомитися ближче з колекціями напільного кахлю під дерево.

 Віртуальну екскурсію розпочнемо з винаходів відомої в усьому світі іспанської компанії Aparici. Чудова колекція Wood западає у душу завдяки вражаючій схожості з різноманітними породами дерева. Якщо використати при оформленні приміщення керамічну плитку Wood від Aparici, доведеться дивуватися, як швидко зміниться його стиль.

Завдяки широкому діапазону малюнків на поверхні плитки, можна створювати багаті, елегантні, класичні або кантрі-інтер’єри. У будь-якому випадку, у створеному інтер’єрі царюватиме природна гармонія, тепло та затишок.

 Інші популярна колекція, яка не перший рік привертає увагу споживачів реалістичною імітацією під дерево, Opoczno Forest (Польша). У дизайні колекції використовується оригінальний геометричний малюнок, що перетворює напільне кахлеве покриття на об'ємне полотно.

 Здається, квадрати керамічної плитки у форматі 462х462 мм складаються з чотирьох прямокутних дощок, на яких волокна спрямовані перпендикулярно один до одного. Середину кожного з модулів колекції Forest прикрашає ще один мініатюрний квадрат більш темного відтінку по відношенню до базового кольору.

 Приємний для ока сірувато-бежевий відтінок, дрібні густі переплетення волокон чудово виглядатиме як у маленьких ванних кімнатах, так і в просторих холах. Колекція осяває приміщення світлом, сприяє спокійному відпочинку, освіжає під час літньої спеки та випромінює незвичайне тепло у холодну пору року.

 Що стосується тепла, безперечно, напільна керамічна плитка - холодним матеріал, відчутно поступаючись натуральній деревині. Навряд будь-хто забажає ходити босоніж по твердих плитах, однак ситуацію легко виправити. Вистачить системи "тепла підлога", щоб керамічна плитка була повністю безпечною навіть для маленьких дітей та приємною на дотик. До того ж, варто покласти м'який килим, який тільки покращить зовнішній вигляд кімнати.

 Керамічна плитка Azulev Flandes або Habitania не змінює форму навіть після різних перепадів температури. Нагрівати підлогу можна щоденно або користуватися функцією підігріву один раз на рік, це ніяк не позначиться на зовнішньому вигляді та якості кахлів від торгової марки Azulev (Іспанія).

 Керамічна плитка запропонована виробником у двох форматах - квадратна 450х450 мм та прямокутна, що імітує довгі відполіровані дошки, з розміром 145х450 мм.

 Світло-коричневу поверхню прикрашають чарівні візерунки річних кілець та спілів дрібних сучків. Завдяки відмінності за форматом та формою можливі експерименти із способами укладки кахлів. Відтворити на власній підлозі споконвічний сільський настил з дощок чи популярний сьогодні ламінат.

Кольорова палітра плитки з імітацією дерева

Ні для кого не секрет, що колір має значний вплив на настрій. Темні відтінки пригнічує, налаштовує на робочий лад, допомагають сконцентруватися та швидше досягти обраної мети. Світлі та сонячні яскраві тони викликають діаметрально протилежний ефект – вони сприяють піднесеному настрою, звільняють думки від накопичених за добу проблем, зігрівають, пробуджують романтичний або грайливий настрій.

 В залежності від темпераменту людина прагне створити навколо себе схожий на себе світ – збагачений яскравістю фарб або стриманий та суворий. Меланхоліки та холерики, сангвініки та флегматики приємно здивуються, ознайомившись із асортиментом керамічної напільної плитки під дерево з колекції Wood Touch від італійської компанії Acif.

 Базова плитка має формат 600х600 мм і доповнена серією фризів, бордюрів та декору, має п’ять не схожих відтінків. Фактура залишається тією самою - деревина, а образ змінюється. Сірий, коричневий, бежевий колір – оздоблення для підлоги на будь-який смак та за досить невеликою ціною.

 Серед колекцій іспанської фабрики Saloni можна знайти шикарні дизайнерські пропозиції Brenda та Dalma. Виключний за майстерністю та художньому задуму декор кахлів нагадує Петергофський палац. Відвідувачів вражає малюнком на паркеті. Підлогу прикрашають зірки – величні, мальовничі та неповторні. Фабрика Saloni вирішила надолужити згаяне та створити на поверхні керамічної плитки справжній шедевр.

 Текстура деревини покладена в основу плитки - надалі справа вже була за художниками, які зобразили на квадратних плитах геометричні візерунки, які нагадують різьблення по дереву.

 Квадрати значного розміру, витончені дошки, рельєфні зрізи, гра світла, фактурна поверхня – всі ці нюанси разом з неперевершеною якістю мають стосунок і до керамічної напільної плитки з колекцій Hispania Candela, Hispania Candela, Ibero Ceramicas Palace, Tau Deko, Cristacer Ebano, ознайомитися з цінами на які можна в нашому інтернет-магазині Plitka.kiev.ua.

 Ми допоможемо Вам створити неповторний та вельми привабливий інтер’єр у будинку, на роботі чи дачі. Ви впевнитесь, що немає матеріалу краще за керамічну плитку, над створенням якої працювали не тільки майстри високої кваліфікації, але й найкращий у світі творець - природа.