Керамограніт під стару цегляну кладку: особливості вибору плитки з ефектом потертості

Останні роки повернули моду на давно забуті тенденції в оформленні будинків. Популярності набувають зовсім прості на вигляд оздоблювальні матеріали – сірий камінь, необроблене дерево, стара цегла? Старовина викликає особливі почуття – цей феномен ще не розгадали психологи, але ним скористалися виробники керамічної плитки.
Сучасний керамограніт з імітацією цегляної кладки зовні практично не можливо відрізнити від потертої цегли. Оздоблювальний матеріал виглядає правдоподібно, немов би насправді будівлю було зведено з червоної або білої цегли багато років тому.
Якщо вкрити підлогу у будинку або доріжки у дворі керамогранітом з імітацією цегли, оздоблення додасть затишку та виглядатиме привабливим та стильним. Якщо прийнято рішення оточити ділянку цегляним забором, позбавившись старих бетонних парапетів, облицювання огорожі керамогранітом, на поверхні якого реалістично відтворена цегляна кладка – гарний варіант.

Естетика та практичність керамограніту під старовину

Керамограніт з імітацією зістареної цегли – це велика кількість різних відтінків: від коричневих, бежевих, рудуватих та червоних до сірих та майже білого. Рельєфна поверхня з великою кількістю виступів та затертих цементом швів, приємний колір зі слідами патини, сліди, що залишив час - щербинки, тріщини, вицвілі плями, обсипані краї. Кожна дрібна деталь надає керамограніту певного шарму.

Керамограніт під цегляну кладку чудово виглядає не тільки на фасадах будинків, в бесідках та на відкритому просторі, але й всередині приміщень. Експлуатаційні якості (товщина, морозостійкість) та невразливість до факторів оточуючого середовища (підвищена вологість, зміна температури, постійне механічне навантаження) дозволяють використовувати керамограніт під цеглу у приміщеннях різного призначення, а також за їх межами.
Бажаєте прикрасити цегляною кладкою стіни у заміському будинку чи підлогу у квартирі? Можливо, облицювати окремі зони у ресторанчику біля дороги або вкрити підлогу у гаражі? Гарною ідеєю буле оформлення доріжки, прокладеної до бесідки або "замостити" повністю подвір'я. Для будь-якого задуму керамограніт підійде якнайкраще.
Варто звернути увагу на той факт, що керамограніт набагато міцніший за звичайну керамічну плитку. Спеціальна технологія виготовлення вивела цей вид оздоблення у фаворити.
У світі оздоблювальних матеріалів існує здорова конкуренція, тому виробники керамограніту постійно доповнюють асортиментний ряд, створюючи нові колекції з унікальним декором.

Серед імітацій зістареної цегли не знайдеться двох абсолютно однакових за формою, дизайном, розміром або кольором плиток. Керамічна плитка з колекцій від різних виробників обов’язково матиме хоч невеличкі, але відмінності.
Керамогранітна плитка, на шорсткуватій поверхні якої у геометрично правильному порядку розмістилися прямокутні цеглини, має цілу низку безперечних переваг. Йдеться зовсім не про візуальне сприйняття, а про секрети довговічності.
Тут керамічній плитці немає рівних. Поверхня не поглинає вологу, не потребує особливого догляду, відрізняється підвищеною міцністю и не сприяє появі грибка та плісняви.
Керамограніт під зістарену цеглу протягом сторіч зберігатиме свій первинний вигляд, не вигорить на сонці та поблякне під впливом дощу та морозу. Більше того, виробники пропонують матеріал за оптимальною ціною, яка не б'є по бюджету.

Великі можливості плитки під цеглу

Безумовно, дизайн приміщення, подвір'я, огорожі або офісу – особиста справа кожного, яка залежить від переваг, смаку та достатку. Однак, керамограніт під зістарену цеглу – це широкі можливості, розмаїття кольорів та форм. Легко переконатись у цьому, відвідавши наш магазин plitka.kiev.ua.
Якщо вам до вподоби світлі природні тони, у якості виразного акценту може виступити спосіб укладки керамічної плитки.
Колекцію італійської фабрики Rondine під назвою Bristol – це насамперед гарний кремовий відтінок та матова глазурована поверхня. Незначні виїмки та подряпини надають матеріалу природності та м'якості.

Зручний формат (340х340 мм та 170х340 мм) надає можливість вигадувати візерунки з багато численних прямокутників. Ректифікований керамограніт придатний для укладки з мінімальним швом. Хоча у випадку з імітацією цегляної кладки акцент на застиглому між цеглинами будівельному розчині лише посилить ефект від імітації.
Польська компанія Cerrad пропонує ще одне оригінальне рішення для оформлення поверхонь під цегляну кладку. В колекції Elewacja більшість побачить щось середнє між цеглою та натуральним каменем. Яка б думка не узяла гору, розташування прямокутних сегментів різних відтінків сірого та коричневого кольорів, безперечно схожа на зістарену цеглу. Декор нагадує екстер’єр споруд, зведених багато років тому невідомими майстрами. Дизайнери компанії прагнули довести, як під впливом часу матеріалу здатні до фантастичних трансформацій.
Не позбавлена звичних геометричних візерунків і колекція Loft Brick від того ж виробника - компанії Cerrad, але, можливо, саме вам до вподоби буде Castillo від Monopole Ceramica. Керамограніт демонструє незвичайну естетику старовинної цегляної кладки. У кожному вигині, нерівностях та очевидному недотриманні рівня укладки вгадується ручна робота. Плитка виконана у неправильній формі, щоб після укладки не можна було виявити лінії стиків. Зручний в роботі формат 147х442 мм та кольорова палітра, що складається з бежевого, коричневого та оранжевого кольорів.

Приміщення набуде неповторності та заграє новими фарбами з колекцією Cottage, яку створили дизайнери фабрики Zeus Ceramica за лекалами італійських майстрів. Рельєфний великоформатний керамограніт призначений для зовнішнього застосування, хоча ідеально пасуватиме й до інтер’єрів.
Чудово підійде керамічна плитка Cottage для оформлення камінів, оздоблення вітальні у дачному будиночку. Унікальна за дизайнерським рішенням імітація старої цегляної кладки вирізняється жовтими відтінками, слідами вапняного нальоту, ледве помітними місцями стиків розташованих поруч елементів.