Скляні душові кабіни - ключові особливості

Відмінною ідеєю з метою розширення і збільшення простору в середньостатистичних ванних кімнатах є установка душових кабін. Це не тільки практично, але і з точки зору інтер'єру, вільний простір виглядає набагато солідніше. Сьогодні лідирують два різновиди матеріалів, з яких виготовляють душові кабінки - скляні та пластикові душові кабіни.

Давайте пройдемося по деяких ключових особливостях душових кабін зі скла

Скляні душові кабіни

По-перше, скло є натуральним матеріалом, який при нагріванні і перепадах температури не виділяє хімічних, небезпечних для організму людини речовин, що не накопичує бруд, на поверхні і не утворюється цвіль, бактерії і хвороботворні мікроорганізми.

По-друге, догляд за душовими кабінами зі скла набагато легше, ніж за їх конкурентами, з пластика. Скло стійке до хімічних речовин, його можна мити будь-якими агресивними миючими засобами побутової хімії, хоча в таких душових кабінах вода досить легко стікає по гладкій поверхні, не залишаючи плям. У той же час як пластикові душові кабіни з часом каламутніють, втрачають первинний привабливий вигляд, поверхня дряпається і покривається вапняковим нальотом через жорсткості води.

По-третє, скло легко піддається обробці, що розширює можливість цікавих дизайнерських рішень. Стінки зі скла для душової кабінки можна отримати овальної, круглої форми, радісно, ​​нанести на них різний малюнок, затонувати частину або всю стінку, залишити гладку або шорстку поверхню всередині / зовні, що дозволяє створити неповторні і унікальні власні проекти ванної кімнати, виходячи з польоту фантазії.

Виробництво душових кабін

Купити скляну душову кабіну в Києві

В даний час через страх розбити скляну душову кабіну, люди все частіше віддають перевагу пластиковим. Давайте розберемо три типи душових кабін зі скла і їх особливість виробництва.

  • використання звичайного скла при виробництві душової кабіни. Цей варіант трохи бюджетний, але не підійде для сім'ї з дітками або з тваринами, так як матеріал є досить крихким і при розбиванні утворює дрібні осколки з гострими краями.
  • використання триплексного скла. Цей варіант набагато міцніше, так як при його виробництві використовують кілька шарів звичайного скла, між якими кріпитися полімерна плівка. При розбиванні такого скла утворюється павутина, що не дозволяє обсипатися розбитому склу. Незважаючи на свою безпеку, таке скло має дуже високу вартість.
  • використання гартованого скла. Суть виробництво такого виду душових кабін є обробка звичайного скла при певному діапазоні температур, що додає міцності звичайному склу. При розбиванні утворює павутину, не сильно відрізняється за ціною від другого варіанту.

Трохи слів про скляні душові кабінки з піддоном і без (наявність фото) Якщо Ви визначилися, що душова кабіна зі скла - це відмінний варіант, то подумайте над особливістю монтажу і установкою.

Скляні душові кабіни

Душову кабіну можна поставити безпосередньо на ванну плитку, де попередньо підготовлений і вмонтований злив в підлогу, згідно з технологією. Цей варіант більш цікавий, візуально полегшить приміщення і додасть йому якийсь лиск, але виникають деякі труднощі при установці душа, додаткові витрати на етапі сантехнічних робіт, хоча при покупці Ви платите тільки за скляні шторки.

Душова кабінка з піддоном набрали популярність через швидкого встановлення без клопоту, простотою догляду за ними, хоча візуально з'являється якась громіздкість такої конструкції.

Скляні душові кабіни

Звичайно, скляні душові кабінки недешеве задоволення і те, що вони виготовляються і привозяться індивідуально, часто під Ваше замовлення, але це все дрібниці перед суттєвими перевагами. Вибирайте з нами кращі рішення для Вашої ванної кімнати, ми з задоволенням підберемо оптимальні рішення за розмірами, дизайном і формою, що б Ви могли з комфортом перебувати в цій частині Вашого ідеального житла.