Порівняння душових кабін Primera Prime та Devit Art

 

ЗМІСТ:

1. Душова кабіна без піддону: головні переваги

2. Як облаштувати піддон для душової кабіни?

2.1. Етапи облаштування піддону для душової кабіни

2.2. Керамічна плитка для піддону

3. Порівняння душових кабін - Devit ART або Primera Prime?

3.1. Душові кабіни без піддону Devit Art

3.2. Душові кабіни без піддону Primera Prime

 

1. Душова кабіна без піддону: головні переваги

Душова кабіна без піддону – популярне рішення для сучасної ванної кімнати. Конструкції відрізняються візуальною легкістю та ергономічністю.

Максимальне розвантаження простору знаходиться у пріоритеті для ванних кімнат із невеликою площею. Душова кабіна без піддону складається із бокових загороджень та розпашними або розсувними дверцятами, при цьому одну-дві стінки завжди замінюють стіни ванної кімнати.

Можна встановити ергономічну конструкцію у будь-якому, зручному місці ванної кімнати – досить підібрати підходящу модель. 

Сьогодні дизайнери провідних компаній сантехнічної галузі розробляють душові кабіни без піддону в елегантному стилі. Душові огородження розрізняються:

- за розмірами;

- за формою;

- за місцем установки.

Матеріали виготовлення дозволяють створювати лаконічні конструкції. Алюмінієві профілі, найтонший високотехнологічний пластик, загартоване скло, світлодіодне підсвічення створюють легку та гармонічну обстановку у ванній кімнаті.

Кутові моделі передбачають наявність двох стінок із оздобленням керамічною плиткою, стійкою до впливу вологи та зносу, до яких монтується конструкція душового боксу без піддону. Форма огородження – на півколо чи піраміда без основи.

Прямокутні та квадратні душові конструкції встановлюються до стіни у будь-якому, зручному місці ванної кімнати. Ділянка стіни замінює одну із стінок. 

2. Як облаштувати піддон для душової кабіни?

Найскладніше в монтажі душової кабіни без піддону – обладнання піддону зі зливом на підлозі ванної кімнати.

Проектувати монтаж душової кабіни із піддоном-підлогою потрібно на стадії облаштування ванної кімнати з нуля або капітального ремонту.

Інакше не вийде забезпечити підведення комунікацій (подача води та водовідведення) до обраного місця, гідроізоляцію підлоги, установку зливного трапу, оздоблення стін та підлоги у зоні душової кабіни керамічною плиткою. 

2.1. Етапи облаштування піддону для душової кабіни

Насамперед потрібно вибрати душову кабіну без піддону, а вже потім починати підготовку підлоги для душового куточка.

Перед початком робіт потрібно розробити схеми розводки труб, вибрати точку розміщення трапу та розмітити зони кріплення стінок. Після цього можна переходити до зачищення основи, укладки гідроізоляційних матеріалів та монтажу комунікацій.

На наступному етапі встановлюється трап. Зливний трап встановлюється у прямому положенні, а ось відведення води від нього – під кутом 1-2 градуси.

За типом конструкції зливні трапи бувають двох типів:

- точкові

Точковий зливний трап – це воронкоподібний отвір з металу, підключений до каналізації, до якого спрямований нахил підлоги. Невеликий габарит точкового зливу дозволяє встановлювати обладнання у будь-якій точці душової кабінки та перетворює його на гарний вибір для маленьких ванних кімнат.

- лінійні

Лінійний трап відрізняється високою ефективністю зливу. Конструкція нагадує жолоб, закритий решіткою з пластика або металу. До лінійного трапу, де б у зоні душової кабіни він не встановлювався, повинен спрямовуватися нахил. 

Після монтажу зливного трапу та підключення до нього комунікацій, а також стяжки підлоги, можна переходити до фінального оздоблення підлоги керамічною плиткою.

2.2. Керамічна плитка для піддону

Як вибрати плитку для підлоги у зоні душової кабіни? Критерії вибору керамічної плитки мають стосунок до безпеки та технічних характеристик.

Керамічна плитка зі спеціальним покриттям, що запобігає ковзанню дозволяє знизити ризик падіння у душовій кабіні до мінімуму. Саме тому ані у зоні душової кабіни, ані для напільного покриття у приміщеннях із підвищеною вологістю взагалі не використовується глянсова або полірована плитка.

Ідеальний вибір для підлоги у ванній кімнаті - матова плитка з ледь шорсткуватою поверхнею.

Товщина керамічної плитки для оздоблення імпровізованого піддону для душової кабіни – 8-10 мм, а шар клею – 4-9 мм.

Вибір невеликого формату плитки для підлоги у зоні душової кабіни обумовлений нахилом поверхні для зливу води у каналізацію, який зазвичай дорівнює 1-2 градусам. На нахиленій площині вкладати плитку маленького формату простіше. 

Окрім того, для монтажу трапа виконується підняття на 15 см - від бетонної стяжки до підлоги. У міській квартирі обладнання зливного трапу пов’язано із певними труднощами, тому що знадобиться піднімати рівень підлоги за периметром ванної кімнати. Інакше кажучи, потрібно пересвідчитися, що зменшення висоти стелі у приміщенні на 15 см не вплинуло на сприйняття інтер’єру.

3. Порівняння душових кабін - Devit ART або Primera Prime?

Душові кабіни від двох італійських виробників Devit та Primera у широкому асортименті представлені у каталозі товарів нашого магазину у розділі Душові кабіни.

Душова кабіна з колекції Devit Art обійдеться дещо дорожче, аніж душове загородження з колекції Primera Prime.

3.1. Душові кабіни без піддону Devit Art

Будь-яка душова кабіна Devit Art без піддону – душове загородження, що складається з металевих профілів з неіржавіючої сталі із матовою поверхнею – хромованою або пофарбованою у чорний колір, та прозорого загартованого скла із дверима – розпашними чи розсувними. 

Моделі відрізняються за розміром та типом конструкції. У колекції передбачена душова кабіна Devit, що складається тільки з перегородки або тільки дверей, які одночасно служать душовим огородженням.

Монтаж душової системи у стіну сприяє економії простору. 

Дизайнери колекції підкреслюють, що душова кабіна Девіт Арт призначена для міського інтер’єру ванної кімнати. Дизайн розрахований на людину, життя якого проходить у великому мегаполісі надто стрімко.

Позбавлення від напруги означає підвищення впевненості у завтрашньому дні та самооцінки. Стильна душова кабіна сприятиме релаксації та поверненню енергійного настрою для подальшого життя. 

3.2. Душові кабіни без піддону Primera Prime

Душова кабіна Primera Prime – це лаконічна конструкція із хромованими алюмінієвими профілями та надійними латунними роликами. В асортименті моделі із прозорим та сірим склом, товщина якого дорівнює 6 мм. 

Кутова душова кабіна Primera Prime у формі прямокутника або чверті кола має легкі повітряні обриси, завдяки чому не привертає підвищеної уваги. Оздоблення стін на задньому фоні у даному випадку виходить на перший план, що ідеально для яскравих імітацій на керамічній плитці – дерева або мармуру. 

Декоративна плитка або мозаїка у даному випадку - не найвдаліше рішення, оскільки візерунок або орнамент погано комбінуються із чіткими контурами душового огородження.

Душова кабіна Primera Prime буде частиною інтер’єру завдяки оздобленню стін, яке добре видно через прозоре скло. 

Якщо ваш вибір - душова кабіна, купити будь-яку модель в нашому магазині plitka.kiev.ua можна за кращою ціною в Україні.

Товари в колекції ART