Порівняння душових кабін Devit ART та AM.PM Like

 

ЗМІСТ:

1. Ергономіка ванної кімнати: ванна та/або душова кабіна

2. Як вибирати душову кабіну?

3. Душова кабіна Devit або AM.PM (на прикладі колекцій Art та Like)

 

1. Ергономіка ванної кімнати: ванна та/або душова кабіна

Рівень зручності та функціональності ванної кімнати – актуальна тема для маленьких та великих сантехнічних приміщень.

Досягнення максимального комфорту буде цілком реальним, якщо індивідуально визначати набір та розміри сантехніки та предметів меблів у кожному окремому випадку.

Ергономіка проголошує правила розміщення. Наприклад, яку відстань потрібно залишати між ванною або душовою кабіною та стіною і дверима у ванну? Мінімум – 55 см, а максимум – 75 см.

До того ж у ванній кімнаті не можна відмовитися від предметів інтер’єру, які тут вважаються обов’язковими. Обійтися без унітазу, раковини, ванни або душової кабіни просто не вийде.

Унітаз вимагатиме близько 50 см спереду та 35-45 см зліва та справа від сантехнічного обладнання.

Мінімальний відступ від стіни для раковини – не менше 10 см, а відстань перед раковиною повинна дорівнювати не менше 50 см, оскільки для вмивання людина трохи нахиляється та розсуває лікті. Потрібно 150-190 см, щоб вільно витиратися рушником без будь-яких перешкод.

До того ж людина повинна мати можливість вільно нахилитися, щоб нанести крем на ноги. 

На фото: елегантна колекція Devit ART

Ванна традиційних розмірів зі звичним монтажем довгим боком до стіни займає не менше 70 см у ширину та 150 см у довжину.

Душовий куточок або душова кабіна мінімум займає квадрат 75х75 см, а максимум – 90х90 см. Усе залежить від комплекції членів сім'ї, які користуватимуться душем.

Завдяки лаконічній конструкції та актуальному дизайну від провідних виробників душові кабіни для маленької ванної кімнати – це не компроміс, а повноцінна заміна ванни.

Для просторої ванної кімнати душова кабіна – елемент інтер’єрної композиції в одному з сучасних стилів.

Ритм сучасного міста диктує певні вимоги. Час – це гроші, тому його економія стосується у першу чергу тих процесів у житті, які можна здійснювати швидше без шкоди для психології та фізіології людини. Саме до цієї категорії життєвих процесів належать гігієнічні процедури – прийняття душу й т. ін. 

На фото: суперсучасна модель душової кабіни AM.PM Like

2. Як вибирати душову кабіну?

Можливість швидко та комфортно прийняти душ – це вирішальний фактор, який впливає на рішення придбати та встановити у ванній кімнаті душову кабіну або облаштувати душовий куточок.

Порівняння душових кабін передбачає розгляд низки особливостей конструкції та технічних параметрів.

Душова кабіна з піддоном або без? Як зробити правильний вибір?

За типом конструкції душові кабіни бувають переважно двох видів:

- закриті

Будь-яка готова душова кабіна, купити яку можна у сантехнічних магазинах, належать до закритих кабін.

Закриті душові кабіни – це повністю автономні системи, які встановлюються у місці підключення до водопроводу та каналізації.

До переваг закритих душових кабін належить проста установка, яка займає не більше години, та високий функціонал.

Окрім можливості приймати звичайний душ у комфортних умовах, є нагода насолодитися гідромасажем, постояти під тропічною "зливою" або попаритися у сауні.

Душові кабіни закритого типу розрізняються за розмірами та типом піддону. У залежності від потреб можна придбати душову кабіну із низьким або високим піддоном.

Низький піддон виглядає лаконічно та навіть елегантно, а також дозволяє без зусиль зайти в душову кабіну – важливий момент для дітей та людей похилого віку.

Душові кабіни із високим піддоном є своєрідною модифікацією сидячої ванни. Глибокий піддон зручно використовувати для миття ніг та дрібного прання. Додаткова перевага – вода набирається у піддон, завдяки чому прогрівається уся душова кабіна. До того ж, з глибокого піддону вода точно не потрапить на підлогу. 

На фото: душова кабіна закритого типу AM.PM Like

- відкриті

Відкриті душові кабіни здебільшого збірні. Відкритими їх називають з простої причини: відсутня верхня панель, тобто дах. Вочевидь, що каскадний душ встановити вже не вийде, хіба що його доведеться вбудовувати у стелю або стіну.

Піддон, стінки, душовий набір можна придбати окремо. Найчастіше для душового куточка вибирають місце біля стіни або кут, де одну або дві стінки замінюють оздоблені кахлями стіни.

Придбання піддона також можна проігнорувати. У зоні душової підлога забезпечується гідроізоляцією, системою зливу та оздоблюється керамічною плиткою.

Душова кабіна закритого або відкритого типу – яку саме вибрати? В готових душових кабінах зовсім немає недоліків, але придбання такого обладнання влетить у копієчку.

Душова кабіна відкритого типу обійдеться дешевше, однак такого високого функціоналу, як в готових кабін закритого типу, досягти буде нелегко. Таким чином, вибір залежить від індивідуальних можливостей та потреб. 

На фото: душова кабіна відкритого типу Devit ART

3. Душова кабіна Devit або AM.PM (на прикладі колекцій ART та Like)

Будь-яка душова кабіна Devit з елегантної лінійки ART та ART 2.0 –це конструкція відкритого типу, призначена для установки в кут.

Лаконічна душова кабіна Devit ART виготовлена з нержавіючої сталі та загартованого скла. Металеві деталі конструкції мають два види покриття – чорне матове та сріблясте (хромоване). 

На фото: душова кабіна Devit ART (відкритого типу, без піддону)

Душова кабіна Девіт Арт без піддону у комплекті встановлюється з розрахунку, що дві стінки душового огородження замінять стіни ванної кімнати, облицьованої кахлем.

У колекції представлено два види відкритої конструкції душових кабін – чотирьохкутна та пірамідальна. Відповідно, душові кабіни мають 2 грані + 2 стіни та 3 грані + 2 стіни.

Розпашні дверцята зручні, але у маленькому приміщенні потрібно встановити кабіну таким чином, щоб можна було вільно вийти з душової кабіни.

Сучасні стилі дизайну інтер’єрів передбачають лаконічність та просту елегантність форм та матеріалів. Колекція душових кабін Devit ART ідеально впишеться до будь-якого сучасного інтер’єру.

Виробник пропонує вибрати душову кабіну потрібного розміру з запропонованого асортименту.

Гарантія – 60 місяців або 5 років. 

На фото: душова кабіна Devit ART (відкритого типу, без піддону)

Душова кабіна AM.PM Like – це конструкція закритого типу. Готова душова кабіна AM.PM виготовлена в ультрамодному стилі Dynamic Organic, який відрізняють природні форми у поєднанні з чіткими лініями, доведеними до досконалості людиною.

В асортименті 3 гідромасажні душові кабіни та 1 конструкція із верхнім та ручним душем із низьким піддоном.

Усі душові кабіни AM.PM Like представлені в одному розмірі 900х900 мм, але завдяки легкій конструкції з тонких металевих профілів та мінімальної кількості високоякісного акрилу виникає відчуття додаткового простору. 

На фото: гідромасажна душова кабіна AM.PM Like із високим піддоном

Гідромасажні душові кабіни AM.PM Like відрізняються за висотою піддону та набором додаткових функцій.

Найвищий функціонал передбачає наявність парової турецької бані із електронним керуванням (таймер вимикання парогенератора через 30 хвилин, максимальна t 60C), вентилятора, LED-підсвічення, радіо, фітодиспенсера (для аромотерапії).

Вочевидь, що порівнювати душові кабіни Devit та AM.PM не має жодного сенсу. Швидше, обидві колекції доповнюють одна одну. 

На фото: гідромасажна душова кабіна AM.PM Like із низьким піддоном

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлені душові кабіни від італійської та німецької компанії як лідерів галузі, серед яких кожен зможе знайти душову кабіну на власний смак.

Товари в колекції ART