Змішувачі для раковини Grohe Eurosmart та Devit Country - який вибрати?

 

ЗМІСТ:

1. Змішувач для раковини – критерії вибору

1.1. Як правильно вибрати раковину?

1.2. Раковина та змішувач – співвідношення параметрів

2. Порівняння змішувачів Devit та Grohe

2.1. Змішувачі Devit Country

2.2. Змішувачі Grohe Eurosmart

2.3. Який змішувач для раковини вибрати - Devit Country та Grohe Eurosmart?

 

1. Змішувач для раковини – критерії вибору

Як правильно вибрати змішувач для раковини? На які параметри змішувача варто зважати в першу чергу, а що виявиться приємним бонусом?

Спеціалісти рекомендують в першу чергу придбати раковину. Якщо змішувач для раковини купити заздалегідь, доведеться підбирати чашу під параметри змішувача. 

1.1. Як правильно вибрати раковину?

Перш ніж зупинитися на конкретних моделях раковини та змішувача, варто визначитися із критеріями вибору.

На вибір раковини впливає функціональність. Раковина для кухні повинна бути зручною для миття продуктів, посуду та набирання води у каструлі, чайники й т. ін.

Звичайно, зручніше користуватися глибокою мийкою. Однак, якщо готування у кухні відбувається лише зрідка, а для очищення посуду є посудомийна машина, раковина може бути не надто глибокою.

Раковина для ванної кімнати повинна бути зручною для умивання, чищення зубів та бриття. Для вище перелічених цілей чаша також може бути не надто глибокою.

Однак, якщо ви постійно миєте взуття після вулиці або лапи домашнього улюбленця після прогулянки, зручніше буде користуватися більш глибокою раковиною. 

1.2. Раковина та змішувач – співвідношення параметрів

Змішувач для раковини вибирають насамперед за висотою (вимірюється по вертикалі – від основи до найвищої точки) – це перший параметр. Найпоширеніша висота – від 14 до 25 см. До цієї категорії належать низькі та середні змішувачі. Показник вище 25 см – ознака високого змішувача.

Другий параметр, на який варто звернути увагу, це довжина виливу або гусака (вимірюється по горизонталі – від корпусу до кінчика).

Як саме впливає висота змішувача та довжина гусака на вибір раковини?

По-перше, вищий змішувач сумісний з раковиною відповідної глибини. З виливу високого змішувача струмінь з більшою силою падатиме на дно раковини. Вузька та неглибока раковина у поєднанні з високим змішувачем призведе до того, що бризки летітимуть в усі боки.

1. Якщо висота змішувача перевищує 25 см, глибина раковини повинна знаходитись між 20-22 см.

2. Середні змішувачі (висота 15-25 см) добре поєднуються із раковинами, глибина яких досягає 17-18 см.

3. Низькі змішувачі (висота 12-15 см) підходять для неглибоких чаш (глибина 11-14 см). 

По-друге, довжина гусака повинна співпадати із відстанню від внутрішньої стінки до донного клапана раковини. Змішувач підходить до раковини, якщо струмінь влучатиме у донний клапан.

Короткий гусак та широка раковина – це великий дискомфорт. Кінчик виливу знаходитиметься надто близько до внутрішньої стінки раковини, яка потребує постійного чищення від вапняного нальоту. Користуватися таким змішувачем буде вкрай не зручно, тому що вода заливатиметься на стільницю. 

Третій параметр – це тип конструкції виливу:

1. Статичний або неповоротний вилив. З огляду на відсутність механізму, який приводить гусак у рух, змішувач зі статичним носиком рідше потребує виходить з ладу. Однак, більшість вважає статичний вилив недоліком, оскільки змінити напрям струменя не можливо.

У кухні неповоротний вилив компенсується висувним шлангом, яким доповнюється конструкція змішувача. Висувний шланг має додаткові переваги – аератор, який розсіює струмінь та робить використання більш зручним. 

2. Поворотний вилив – гусак повертається в обидва боки. Особливо вигідно у випадку, коли один гусак використовується для раковини та ванни.

Якщо конструкція змішувача не передбачає наявність висувного шлангу, змішувач для раковини купити обов’язково варто із поворотним гусаком.

Отже, достатньо врахувати лише декілька параметрів, щоб вибрати раковину та змішувач, які ідеально пасуватимуть один до одного. 

2. Порівняння змішувачів Devit та Grohe

Італійська компанія Devit та легендарний німецький бренд Grohe – два флагмани галузі з виробництва сантехніки.

Продукція торгівельних марок знаходиться приблизно в одній ціновій категорії, відповідає європейським стандартам та відрізняється актуальним функціоналом та дизайном.

Сучасні змішувачі для раковини Devit виробляються з високоякісного сплаву латуні, в якому використовується 62 % міді, що робить корпус змішувача надміцним. Унікальна розробка італійської компанії – покриття Extra Clean, яке захищає від забруднень та вапняного нальоту.

Виробник пропонує на запірну сантехніку 5 років гарантії, а за відгуками клієнтів сертифікований сервісний центр компанії Devit в Україні ретельно виконує обов’язки та здійснює гарантійний ремонт. 

Німецька компанія Grohe – бренд, який заслуговує довіри високого рівня.

Використання передових технологій робить німецьку продукцію особливою.

Виробник так само пропонує 5 років гарантії на змішувачі для раковини Grohe, однак технологія Grohe SilkMove гарантує плавність важеля на протязі 20 років.

Сплав Grohe Zero не містить свинцю (свинець у сплаві замінює мідь), не піддається корозії та відрізняється неперевершеною довговічністю.

Сопла змішувачів виготовляються з багатокомпонентного силікону за технологією SpeedClean, завдяки якій не накопичуються вапняні відкладення.

Тонкий шар хрому наноситься на ідеально рівну непористу поверхню. Покриття виконується за технологією Grohe StarLight та здатне відштовхувати бруд, стійке до появи подряпин. 

2.1. Змішувачі Devit Country

Змішувачі Devit Country – це актуальний сучасний дизайн та універсальні конструкційні рішення.

У колекції представлені два змішувачі для раковини - Devit Country 56177KT та Devit Country 16177125P. Особливість конструкцій – керамічний картридж, який відрізняється великою надійністю.

Devit Country 56177KT – високий змішувач із поворотним виливом та хромованим покриттям, призначений для зовнішнього монтажу на раковину або стільницю.

Основні параметри змішувача:

- монтаж на один отвір;

- висота змішувача (від основи) – 29,9 см;

- висота виливу – 24,5 см;

- довжина виливу – 18,4 см.

- довжина гнучкого підвідного шлангу – 35 см.

Змішувач ідеально підходить для глибоких раковин для кухні та ванної кімнати. Поворотний вилив забезпечує комфортну експлуатацію. 

Devit Country 16177125P – низький змішувач зі стаціонарним виливом та хромованим покриттям, призначений для зовнішнього монтажу на раковину або стільницю.

Основні параметри змішувача:

- монтаж на один отвір;

- висота змішувача (від основи)- 15,8 см;

- висота виливу – 7,9 см;

- довжина виливу – 11,4 см.

- довжина гнучкого підвідного шлангу – 30 см.

Змішувач підходить для вузьких та неглибоких раковин для ванної кімнати. 

2.2. Змішувачі Grohe Eurosmart

У колекції Eurosmart можна підібрати змішувачі для раковини з категорії "високі" та "низькі", із довгим та коротким, поворотним та стаціонарним виливом.

Додаткові функції – можливість установки висувного шлангу, кутові вентилі для підключення посудомийної машини.

Змішувач для раковини Grohe Eurosmart 30305000 має унікальні параметри – це низький змішувач із довгим поворотним виливом:

- висота пристрою – 18,4 см;

- висота виливу – 13,9 см;

- довжина виливу – 22,6 см.

Змішувач пасує до невисоких раковин з середньою шириною. 

Змішувач для раковини Grohe Eurosmart 33202002 – високий змішувач із поворотним виливом середньої довжини:

- висота змішувача – 33,8 см

- висота виливу – 21,3 см;

- довжина виливу – 18,2 см.

Змішувач підходить для глибоких раковин середнього розміру. 

Змішувач Grohe Eurosmart 32467002 – низький змішувач зі стаціонарним коротким виливом:

- висота змішувача – 14,6 см;

- висота виливу – 5,6 см;

- довжина виливу – 10,6 см.

Змішувач підходить для ванної кімнати, де раковина може бути неглибокою та вузькою. 

2.3. Який змішувач для раковини вибрати - Devit Country та Grohe Eurosmart?

Ширший асортимент змішувачів Grohe Eurosmart у порівнянні із пропозицією компанії Devit у колекції Country – це перевага.

Компанія Grohe турбується про те, щоб споживач був обізнаний в унікальних технологіях виробництва німецької продукції.

Спеціалісти підкреслюють досконалу якість Devit, однак про технології, які використовує виробник відомо не так вже й багато. Однак, високу якість підтверджують європейські сертифікати якості.

Додаткові функції змішувачів Grohe Eurosmart гарантують зручність під час установки та комфортну експлуатацію.

Загалом німецька та італійська колекції дуже вдало доповнюють одна одну, а вибір залежатиме від параметрів, які підходять для конкретної раковини.

Магазин plitka.kiev.ua пропонує змішувачі для раковини від компаній Grohe та Devit у широкому асортименті, а також іншої сантехнікираковини, ванни, унітази, біде та душові системи.