Шестикутна плитка для ванної кімнати

Природа нічого не позичає в людини. Найвидатніші відкриття лише свідчать про те, як далеко представники Homo Sapiens просунулися на шляху пізнання таємниць природи. 

Природа – невичерпне джерело ідей та натхнення. Природні мотиви прикрашають інтер’єри, а запозичені у природи форми вражають досконалістю.

Унікальні властивості шестикутника, їх прояв у природі та техніці

Гексагон або шестикутник – геометрична форма, унікальні властивості якої відзначив ще Піфагор. Шляхом складних математичних обчислень вчений довів, що шестикутник з рівними сторонами, вписується у площину без пробілів та вимушених накладень.

Чому мобільний зв'язок називають "стільникова"? Система мобільного покриття складається із зон, які мають форму правильного шестикутника – тільки так не утворюються "мертві зони" та різниця у відстані. 

Назву мобільний зв'язок позичила у бджолиних стільників. Хексагон (транслітерація з англ.) обрала сама природа з метою ергономічності –завдяки щільності заповнення простору бджоли використовують мінімум воску для будівництва своїх шестикутних комірок.

Тренд 2019 року – предмети інтер’єру з шестикутних сегментів

Декілька дизайнерських предметів інтер’єру шестикутної форми допоможуть побачити її величезних потенціал у дизайні.

Диван в ванную комнату

Диван з мебельної колекції Nanook від бренда Moroso створений швейцарцем Ф. Бештенхейдером. Класична форма та незвичайний каркас зі сталі у поєднанні зі стьобаною оббивкою у формі шестикутників виглядає витончено та сучасно.

 светильник в ванную комнату

Люстра Coral від німецької дизайнерської студії Aisslinger складається з гексагональних сегментів та випромінює м'яке жовте світло.

 Полотенцесушитель в ванную

Конструкція для в'юнких рослин Comb_Ination від дизайнера Аріка Леві. Ідеально підійде для плюща або жасмину.

 

Муранська ваза від Fendi Casa, прикрашена стільниками, кольору свіжого меду.

шестиугольная плитка для ванной комнаты 

Різнокольорові пуфи у вигляді стільників від японського дизайнера Такахами лаконічні та прості. Ідеально підійдуть для інтер’єру в стилі мінімалізм.

Стелажі для книг, килими в стилі Patchwork, текстиль з гексагональним орнаментом, табурети, стільниці –меж для використання форми бджолиних сот не існує.

Де використовують шестикутну плитку?

Плитка стільниками від провідних виробників різного формату сама по собі – виразний декор, а відтворена за технологією цифрового друку текстура натуральних оздоблювальних матеріалів – дерева, каменя, бетону, або прикрашена малюнком чи орнаментом перетворюється на високохудожнє оформлення.

Шестикутник – універсальна плитка. Вона ефектно виглядатиме у будь-якому приміщенні – холі, вітальні, спальні, кухні чи ванній.

Під "бджолині стільники" доречно оформити інтер’єр кафе або ресторану, магазина або офісу, поштового відділення чи вокзалу.

В місцях з великим навантаженням на підлогу вкладають керамограніт з товщиною не менше 10 мм та класом зносостійкості PEI IV-V.

Для житлових приміщень достатньо товщини 8-9 мм та класу зносостійкості PEI III-IV.

 

Шестикутна плитка для ванної кімнати буває:

Керамограніт шестикутний відрізняється від керамічної плитки підвищеною міцністю, вологостійкістю, морозостійкістю. Використовується модифікована глазур, яка при обпалі утворює рельєф, що перешкоджає ковзанню.

Як правильно вибрати шестикутну керамічну плитку?

  1. Для просторого приміщення краще вибирати модулі великого розміру. 
  2. Купувати краще із запасом, тому що в процесі укладки обов’язково виникне необхідність в обрізанні. 

Шестикутна плитка або хексагон, що вибрати для підлоги?

Асиметрія та абстракція – принципи декору шестигранної плитки. Прямі лінії та кути не використовуються, оскільки шестикутник сам по собі – геометрична фігура.

Шестигранна плитка вперше з'явилась в середземноморських країнах. Килим з шестикутної плитки в клаптевому стилі або її фрагментарне використання – традиційний декор в середземноморському стилі. "Бджолині стільники" поєднуються з теракотовим посудом, плетеними корзинами для хліба, кованими світильниками та каркасами меблів.

шестиугольная плитка для кухни

Колекція Old Street від іспанської торгівельної марки APE Ceramica 

Плитка шестикутна підлогова з імітацією дерев'яних спілів підходить для іспанського інтер’єру. Тут поважають дефіцитне в регіоні дерево. Заміна натурального дерева керамічною плиткою з природним мотивом – практичне рішення.

шестиугольная плитка для пола

Колекція Normadie від іспанського бренду Goldencer

За допомогою настінної плитки можна виділити функціональні зони в приміщенні, перетворивши стіну на гексагональний орнамент без певної форми. Перехід до наступної зони буде нерівним та оригінальним завдяки шестикутній формі. 

шестиугольная плитка для ванной комнаты

Колекція Marrakech Hexa від іспанської торгівельної марки ITT Ceramic 

Особливо якщо йдеться про студію - просторе приміщення, в якому можуть поєднуватися кухня та столова, спальня та ванна кімната, майстерня та спальня. 

 шестиугольная плитка для ванной комнаты

Колекція Rewind від італійської торгівельної марки Ragno

Хаотичне скупчення шестикутників, відмінних за кольором від базового оформлення, навколо кавового столика або біля крісла, що розташоване поруч з вікном, у вітальні, навколо робочої зони на кухні нададуть оформленню у скандинавському стилі унікальності – навряд чи хтось зможе відтворити за допомогою плитки такий самий малюнок.

 шестиугольная плитка для пола в кухне

Комбінована підлога на кухні в скандинавському стилі

Окрім оригінальної форми, інструментом дизайну може бути фактура керамічної плитки – матова, глянсова, рельєфна, мозаїка з гексагональними сегментами.

Шестикутна плитка для ванної кімнати різних кольорів, глянсова – для стін, матова – для підлоги, допоможе створити класичний інтер’єр. Ванна на витончених ніжках, змішувачі для раковини в ретро стилі, класичні силуети меблів доповнять інтер’єр.

 шестиугольная плитка для ванной комнаты

Дрібні гексагональні фрагменти білосніжного кольору для оформлення стін – варіант для скандинавського інтер’єру. Для підлоги ідеально підійде темна гексагональна плитка.

Змішувач та інші аксесуари для ванної кімнати повинні бути лаконічними з переважанням білого та блакитного кольорів – традиційні для скандинавського стиля.

 шестиугольная плитка для ванной комнаты

Шестикутна плитка для підлоги та стін в стилі омбре - унікальне оформлення з переходом від темних тонів до світлих. Яскраві кольорові акценти допоможуть урізноманітнити монохромний інтер’єр.

 шестиугольная плитка для ванной комнаты

Акуратний інтер’єр в стилі мінімалізм можна створити, поєднуючи два кольори та сантехнику лаконічної форми.

 шестиугольная плитка для ванной комнаты

Продається плитка шестикутна (Київ) в асортименті в нашому магазині.

Товари в колекції Toscana Flamme Terre
Товари в колекції Toscana Magma