Керамічна плитка під камінь

У приміщенні, де напільне та настінне покриття – це керамічна плитка під камінь, складається враження, що потрапив у старовинний замок, головне призначення якого – зберегти таємницю. Обстановка налаштовує на романтичний лад – стан, який приваблюватиме надалі.

Плитка під камінь: особливості імітацій

Кахлі з імітацією каменя – модна тенденція, яка користується неабияким попитом. Тренд охоче використовується в оформленні житлових будинків та виробничих приміщень.
Усі переваги фактури натурального каменя не перелічити:
- природна краса та близькість до природи;
- спокійна та, водночас, благородна палітра кольорів;
- міцність, стійкість до впливу вологи та зносу.
Дизайнери керамічної плитки відтворюють на її найдрібніші, ледве помітні для ока, нерівності гірської породи, привабливі смарагдові переливи, витончені злами прожилок та тріщин, тепло пісків, пористу поверхню солончаку або черепашнику.


Різноманітний матеріал гарантовано знайде застосування. Для яких інтер’єрів плитка під камінь пасуватиме ідеально?
- суворі замкові стилізації;
- кантрі-інтер’єри зі строкатими яскравими вставками;
- багаті та надзвичайно привабливі класичні інтер’єри;
- затишні та романтичні приміщення у заміських будинках, де у вітальні є камін;
- сучасні інтер’єри у стилі мінімалізм, hi-tech та індустріальний.
Керамічна плитка під камінь чудово виглядає у ванних кімнатах – у поєднанні із скляними або металевими блискучими аксесуарами для ванної кімнати.
Лаконічна текстура каменя гармонійно поєднується з кухонними гарнітурами – дерев'яні шафи, мармурові стільниці, сучасна побутова техніка.
В інтер’єрі ресторану під старовину керамічна плитка під камінь знайде своє ідеальне застосування, у вітальні або кімнаті для відпочинку в офісі налаштує на спокійний тайм-аут.
Діапазон застосування імітацій каменя на керамічній плитці не має меж, з ними подобається працювати майстри та дизайнери. Споживачі ж з цікавістю розглядають плитку під камінь та дуже часто із задоволенням купують для оформлення власного помешкання.
Керамічна плитка з імітацією натурального каменя цінується не тільки за свій неповторний дизайн та безліч відмінних експлуатаційний властивостей, але й за прийнятну ціну. Облицювати кахлями великий зал коштуватиме в декілька разів дешевше, аніж прикрасити справжнім каменем мініатюрний балкон.

Стильні переваги декоративного каменя

Варто детальніше зупинитися на перевагах керамічної плитки з імітацією каменя.
Насамперед, оздоблення виробляється з природних компонентів, тому вважається екологічним матеріалом, безпечним для життя та здоров'я людей. Керамічна плитка не поглинає вологу, вогнетривка та не виділяє шкідливі речовини в оточуюче середовище.
На відміну дерева або килимів на кахельній поверхні не розмножуються грибок та пліснява. З цієї причини керамічну плитку радять застосовувати у місцях з підвищеною вологістю, перепадами температури та потребою у постійному прибиранні із застосуванням побутової хімії.
Керамічна плитка під камінь так само як і її прототип – натуральний камінь, зносостійка, тому що не боїться ані тертя, ані механічного навантаження. Матеріал можна використовувати всередині та ззовні, ним реально замостити сходинки на ганку, задекорувати робочу зону у літній кухні, облицювати балкон або терасу.
Більшість колекцій керамічної плитки, створених у різних куточках світу, виглядають оригінально, з точністю передаючи текстуру різних порід натурального каменя.
Досить легко відшукати колекції з дуже схожим декором. В той же час кожна з них створена за певним задумом, пофарбована у власні особливі відтінки, виконана у певному форматі.


Навіть у рамках однієї колекції присутні інтонування, варіації за кольором та малюнком, що вже робить матеріал неповторним.
Як не відшукати два абсолютно однакових каменя, так не можна знайти й двох повністю дублюючих одна одну колекцій керамічної плитки під камінь.
Погортайте каталог магазину plitka.kiev.ua у розділі Плитка та позначте галочкою фактуру каменя, щоб вибрати кахлі під камінь потрібного кольору та формату. В нашому магазині відомі виробники пропонують свої творіння. В асортименті керамічна плитка з імітацією оніксу, мармуру, солончаку, вапняку, граніту або базальту.

Вибір плитки з імітацією кам'яної поверхні, яка радує погляд

Єгипетська компанія Gemma з виробництва недорогої, але якісної та гарної керамічної плитки, пропонує споживачам досить різноманітний та дуже цікавий асортимент кахлів під камінь, які візуально відрізнити від справжнього каменю просто неможливо.
Колекції Amelia та Solange притягують погляд покупців приємним золотаво-бежевим кольором. На матовій поверхні помітні витончені поглиблення – можливо, багато сторіч тому між шарами вапняку потрапили тоненькі гілочки й залишили слід, від якого перехоплює подих.
Поверхня ідеально відтворює атмосферу стародавніх величних палаців у класичному або романському стилі, підкреслює витонченість меблевих силуетів, наповнює приміщення світлом та теплом.
Велике значення в даному випадку набуває декорація флористичними малюнками та орнаментами - ажурними, схожими на ліпнину, великими або, навпаки, мініатюрними.
В дизайні колекції Atmosphere від Gemma знайшла відображення неповторна текстура справжнього мармуру з візерунками прожилок.
Багатий вибір кольорів – це пропозиція експериментувати з інтер’єрами, надаючи то блакитних, то зелених тонів базовому оздобленню.
Ще один варіант - зупинитися на коричневому кольорі, який додає атмосферу урочистого спокою. Світлий бежевий відтінок або практично біла поверхня – глянець колекції наповнює приміщення неповторною красою білих хмар, додаючи інтер’єру динаміки та природності.
Сучасні акценти допоможуть розставити фризи із зображенням ніжних квітів, які невідомо як, але потрапили на кам'яну поверхню.
Любителям стилів кантрі, хай-тек або мінімалізм припаде до душі колекція Como Gemma (Єгипет). Керамічна плитка прикрасить ванну кімнату, кухню, вітальню, а також камін. Базова плитка доповнена бордюрами.
Колекція виконана у великому форматі 300х440 мм та декількох кольорових рішеннях - бежевий, коричневий або моноколор з усіх присутніх у колекції відтінків.
"Родзинка" колекції Como – рельєфна фактура під кладку з безлічі кам’яних пластин. Імітація клінкерної плитки гармонійно виглядає у модних сучасних квартирах та заміських будинках, додаючи атмосфері помешкання домашнього затишку та спокою.
В асортименті компанії Opoczno з Польщі ви знайдете три привабливі колекції керамічної плитки під камінь.
Amira – ніжна та мальовнича з незвичайною текстурою натурального каменя. Зручний формат (300х200 мм та 333х333 мм), природні світлі відтінки зеленого та кремового, оригінальні декоративні вставки з квітковим орнаментом зробили матеріал колекції популярним та актуальним навіть через десять років.
На сьогодні хітом продажу вважається колекція Madera від Opoczno – витримана та п’янка наче марочне вино. Керамічна плитка створена спеціально для кухонних інтер’єрів, підходить для закладів громадського харчування, барів та ресторанів.


Естетика колекції Madera знайде застосування скрізь, де доречно приймати їжу та проводити чаювання. В основу покладений фактурний червоний камінь. Квадратна форма кахлів завжди виглядає грайливо та строкато.
Високохудожні, захоплюючі витвори мистецтва – натюрморти, зображені на поверхні, стали візитною карткою колекції, яка прославила своїх творців на весь світ.
До речі, натюрморти та зображення дарів природи прикрашає не одну колекцію фабрики Opoczno. Єсень – ще один винахід польських дизайнерів, яким припало до душі поєднувати сюжети часів року з твердістю та непорушністю каменя.
Колекції керамічної плитки з імітацією каменя від відомої іспанської компанії Aparici насичені атмосферою аристократизму та стриманості.
Кольорове наповнення колекції Heracles розливається потоками позолоти по усій поверхні стін та підлоги.
Неперевершена, м'яка та невагома Kassandra допоможе сконцентруватися та налаштує на робочий лад.
Фактурна широкоформатна Aparici Elis допоможе розслабитися та звільнитися від гнітючих думок.
А ось божественну, розкішну обстановку можна створити разом з колекцією Bellini.
На сайті plitka.kiev.ua ви можете детальніше розібратися у фактурах, форматах, кольорах та цінах на керамічну плитку під камінь. Обирайте та замовляйте!