Ресторан "Tre de tutto" (Рим, Італія)

 

ЗМІСТ:

1. Перетворення старої пекарні на сучасний ресторан "Tre de tutto"

2. Особливості дизайну ресторану "Tre de tutto"

2.1. Стилістика інтер’єру: індустріальний + середземноморський

2.2. Настінна плитка для кафе / ресторану "Tre de tutto"

2.3. Напільна плитка для кафе / ресторану "Tre de tutto"

 

1. Перетворення старої пекарні на сучасний ресторан "Tre de tutto"

Італійська студія дизайну "Studio Tamat" перетворила на ресторан стару занедбану пекарню, побудовану у далекому 1920 році, яка розташована у південно-східній частині Риму.

Великі арочні вікна від підлоги та майже до самої стелі відкривають для відвідувачів ресторану "Tre de tutto" вид на площу, оформлену у стилі римського бароко – прикрашену ліпниною та іншими елегантними деталями.

Під аркою, суміжною з будівлею пекарні, на культовому італійському моторолері якось проїхався кінорежисер Нанні Моретті, який грав самого себе у фільмі "Дорогий щоденник". 

Заходячи до ресторану, кожен відвідувач бачить неонову вивіску із написом "Яка чудова Гарбателла!" – район Риму, частиною якого була стара пекарня і до якого тепер належить новий ресторан.

У розпорядженні ресторану "Tre de tutto" знаходиться два поверхи – перший та цокольний, де помістились два зали із посадковими місцями, кухня ресторану, службові приміщення та склади.

Архітектура старої споруди наклала свій відбиток на планування. Велика центральна колонна стала знаковим елементом інтер’єру, а неонова вивіска – це данина поваги до знаменитого району італійської столиці із багатовіковою історією. 

2. Особливості дизайну ресторану "Tre de tutto"

2.1. Стилістика інтер’єру: індустріальний + середземноморський

Всупереч класичному антуражу та сторічному віку побудови італійські дизайнери побачили можливість наповнити приміщення ресторану елементами індустріального стилю.

Приміщення ідеально підходить для сміливого loft-інтер’єру. Навряд чи першопрохідцям стиля доводилось обживати старі споруди з історією, до яких належить римська пекарня. Шанс зробити це отримали дизайнери "Studio Tamat".

Створюючи новий образ інтер’єру творчий колектив дизайнерської студії зберіг зв'язок часів. Стіни зберігають потьоки та слід руйнування штукатурки від часу та виглядають дуже оригінально. У поєднанні стін, на який помітна іржа, із однотонним кахлем є особливий індустріальний шарм. Однак, за вибором оздоблення, поєднаннями кольорів та форм досить помітний справжній італійський дизайн. 

Дуже тонка межа розділяє індустріальний та середземноморський стилі. У якості "вододілу" між двома дизайнерськими потоками виступають відкриті комунікації та геометричний декор із тримірним ефектом у настінному оздобленні.

Оригінальні поєднання розповсюдились навіть на меню ресторану. Прості сучасні блюда представлені у широкому асортименті, але підходять, скоріше, для кафе. Вишукані напої пов’язані із закладенням першого каменя, з якого виріс колись легендарний район, та гідні гарного бару.

Подія відбулась 18 лютого 1920 року та супроводжувалась споживанням особливих напоїв, за якими закріплений статус "зроблено у Гарбателлі". Згідно до міської легенди господаркою урочистої події була чемна та гарна італійка, яка й змішала особливі коктейлі, які тепер представлені у карті напоїв ресторану "Tre de tutto".

2.2. Настінна плитка для кафе / ресторану "Tre de tutto"

Плитка для ресторану підібрана із задумом – виразити суть індустріального стиля та одночасно внести етнічну нотку.

Вибір випав на настінний кахель насиченого синього кольору, який завжди був уособленням середземноморського дизайну. 

Як вибрати плитку для ресторану / кафе? Дизайнерське бюро "Studio Tamat" надає перевагу оригінальним ідеям, в яких не залишається місця для стереотипів. Найголовніше – це отримати загальну картину, яка створюватиме гарний настрій у відвідувачів закладу.

Настінна плитка для ресторану у різних зонах зали для відвідувачів відрізняється за кольором та дизайнерськими рішеннями.

Поєднання кахлю насиченого синього кольору з зістареною штукатуркою в одній зоні змінює біла плитка для ресторану із графічним накресленням геометричних фігур та 3D ефектом. 

Звисаючі на довгих чорних проводах шароподібні білі плафони створюють композицію у вигляду зигзагу на тлі старої штукатурки, а укладка з білого кахля представлена у комбінації зі свіжим пофарбуванням волошкового кольору.

Вершиною еклектики настінного оздоблення стали широкоформатні керамічні "сляби", на яких відтворена текстура однієї з цінних порід каменя. За розташуванням та кольором прожилок імітація нагадує розпил оніксу або агату.

Поєднання синього кахля, штукатурки із патиною та імітації натурального каменя – сміливе рішення від італійських дизайнерів. Освітлення у зоні забезпечують світлодіодні світильники, схожі на жезл чарівника, що світиться. 

2.3. Напільна плитка для кафе / ресторану "Tre de tutto"

В одній з двох зал у якості напільного покриття використовується наливна бетонна підлога сірого кольору з легким інтонуванням. В іншій зоні для укладки використано непримітний темно-сірий керамограніт для ресторану із великим напливом відвідувачів є ідеальним вибором.

У якості кольорових акцентів використовуються яскраві фарби. Верхній та нижній рівні пов'язують сходи-тунель, пофарбовані у модний кораловий колір. 

Біля входу темно-сіра плитка для ресторану ефектно поєднується із волошковими стінами та соковитим жовтим кольором металевих сходів, які доповнені боковими панелями із перфорацією.

Інтер’єр прикрашають зелені пальми у напільних горщиках, немов нагадуючи про те, у якій сонячній та емоційно яскраві країни розташований ресторан "Tre de tutto". 

Якби напільна плитка для кафе була імітацією яскравої текстури – наприклад, дерева або мармуру, яскраві індустріальні стільці та лавки для відвідувачів жовтого, коралового, червоного та синього кольорів загубились би на виразному фоні напільного покриття.

Металеві каркаси мініатюрних столиків, за якими помістяться лише дві людини, та трубчасті скандинавські стільці різних кольорів створюють легку, але інтимну атмосферу.

Біля кожного ряду столів з одного боку розташовані кольорові стільці, а з іншого – лавки, оббиті технічним текстилем у тій самій кольоровій гаммі. Кольори моря та неба, безумовно, переважають – декілька відтінків синього – волошковий, яскраво синій, маренго, а також жовтий та кораловий. 

Милуватися оголеною іржавою стіною із обдертою штукатуркою – прерогатива прихильників loft-інтер’єрів, для яких сірий колір – незмінний атрибут.

Сірий бетон не присутній в інтер’єрі безпосередньо, однак напільний керамограніт для кафе / ресторану обрано дуже влучно.

Можна сказати, що настінна та напільна плитка для кафе відповідає за створення особливої атмосфери – популярне індустріальне оздоблення та оголені старі стіни без прикрас сприяють спокійному проведенню часу за легким перекусом та філіжанкою кави або бокалом вина, традиційними для Італії. 

Якщо ви вирішили купити плитку у ресторан, подивіться на комфорт очами італійських дизайнерів з "Studio Tamat". У нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлений однотонний настінний кахель, плитка із геометричним орнаментом та імітаціями натурального каменя, а також напільний керамограніт індустріального сірого кольору.