Ознаки застарілого ремонту та обстановки у ванній кімнаті

 

ЗМІСТ:

1. Правила сучасного дизайну ванної кімнати

2. Гармонійний інтер’єр: секрети оформлення

3. Сучасні зовнішні та вбудовані змішувачі

4. Напільна плитка та підвісні меблі для ванної кімнати

 

1. Правила сучасного дизайну ванної кімнати

Сучасний дизайн ванної кімнати – це оптимальне планування приміщення та функціональність. Для зорового сприйняття простору не має виникати розривів та дискомфорту. Інтер’єр повинен справляти враження монолітної композиції, немов витесаної з єдиної кам’яної глиби. Й не важливо, в якому стилі він виконаний – класичному або сучасному. 

Існує декілька основних правил сучасного дизайну ванної кімнати:

1. Жодних темних кутків та важкодоступних місць! Під заборону потрапляють скупчення предметів гігієни та склянок з косметичними засобами на вузьких поличках або бортиках раковини та ванни.

2. Багато уваги приділяється підлозі. Напільне покриття вважається основою, на якій візуально «тримається» уся картина інтер’єру.

Колір підлоги має бути темнішим, щоб не виникало відчуття паріння та відсутності опори під ногами. Підлога у ванній кімнаті потрібно максимально звільнити, щоб приміщення візуально здавалося просторішим.

3. Усі пляшечки, тюбики та навіть електричні прилади для догляду – фени та бритви, мають ховатися. На виду знаходяться тільки аксесуари для ванної кімнати, які підбираються у відповідності із дизайном інтер’єру. 

Щоб не виникало нагромадження предметів, замість звичайної раковини з бортиками варто зупинити вибір на раковині зі стільницею. Існує два варіанти моделей:

- раковина на стільницю;

- раковина, вбудована у стільницю.

4. Для маленької ванної кімнати краще вибирати підвісні моделі унітазів та біде. Як варіант, замість біде можна встановити гігієнічних душ, який розташовується на стіні поруч з унітазом та займає мінімум місця.

5. Підвісні та напільні шафи, тумби та стільниці для ванної кімнати повинні підтримувати стиль інтер’єру. Модель шафи може виглядати старомодно, але при цьому обов’язково стильно. До кожної епохи пасують певні модні кольори, матеріали та способи обробки поверхні. 

Наприклад, шафа з пофарбованого дерева із фільонками на дверцятах ідеально впишеться до класичного або кантрі інтер’єру.

Гарнітур із простими білими фасадами та фурнітурою разом з унітазом-компактом та однотонними кахлями на стінах гармонійно виглядатимуть в індустріальному інтер’єрі з ретро-ноткою.

2. Гармонійний інтер’єр: секрети оформлення

Гармонія в інтер’єрі ванної кімнати досягається завдяки правильним пропорціям у розташуванні предметів меблів та сантехніки, кольорів та текстури оздоблення, яка часто використовується для поділу приміщення на функціональні зони.

В давні часи у відповідності із «золотим перетином» створювались картини відомих художників та будувались величні собори. Правило «золотого перетину» Піфагор запозичив у природи. Форма равлика, зернята у спілому соняшнику, пелюстки рози підкоряються цьому правилу.

Втілення формули «золотого перетину» у плануванні ванної кімнати дозволяє оформити монолітний інтер’єр, легкий для сприйняття.

Приміщення ділиться на дві частини у співвідношенні 1:1,618. Дотримуватися максимальної точності зовсім не обов’язково. 

Далі за необхідності менша частина знову ділиться на дві частини у тих самих пропорціях за формулою 1:1,618.

Для використання формули ідеально підходить приміщення прямокутної форми.

У великій частині приміщення розміщують основні предмети меблевого гарнітуру, ванну та/або душову кабіну, а у меншій розташовується зона умивальника із дзеркалом. 

3. Сучасні зовнішні та вбудовані змішувачі

Виробники сучасних змішувачів пропонують моделі, які відрізняються розмаїттям конструкційних та дизайнерських рішень.

Зовнішні змішувачі встановлюються в отвір у раковині або стільниці. Навколо змішувача з часом накопичується вапняний наліт та забруднення, які потрібно видаляти. Якщо вибір є, тоді краще встановлювати змішувач на стільницю та використовувати вбудовану раковину. 

Розміри раковини та змішувача мають відповідати один одному.

По-перше, довжина виливу та ширина раковини. Кінець гусака має досягати середини раковини.

По-друге, висота виливу та глибина раковини. Низький вилив ідеально пасує до неглибокої раковини, а високий – для глибоких чаш.

Вбудовані змішувачі або змішувачі прихованого монтажу – оптимальне поєднання функціональності, зручності та лаконічного дизайну. 

За відгуками споживачів, які мають досвід експлуатації вбудованих змішувачів, модель прихованого монтажу має низку переваг:

- хромоване або емальоване покриття корпусу змішувача не втрачає первинного вигляду;

- навколо раковини на стільниці не накопичуються забруднення й не з’являються плями.

Єдиним недоліком вбудованого змішувача є той факт, що його установка можлива лише до фінального оздоблення стін.

Вбудований змішувач для раковини Kludi Ameo впишеться до інтер’єру практично у будь-якому стилі. Ідеальна глянсова поверхня, високоякісна латунь для корпусу та керамічний картридж забезпечать тривалу та комфортну експлуатацію. Передбачене встановлення змішувача на 2 отвори. 

4. Напільна плитка та підвісні меблі для ванної кімнати

Вибір напільного оздоблення – майже найважливіший етап перетворення ванної кімнати.

Виробники керамічної плитки пропонують широкий вибір матеріалу не тільки за технічними характеристиками, але й за дизайном поверхні.

Найпопулярніший декор для напільного покриття – імітація текстури дерева, натурального каменя або мармуру.

Спеціалісти рекомендують купувати для ванної кімнати підвісні моделі шафи, пеналу та тумби для раковини, щоб напільне покриття залишалось максимально відкритим.

Щоб підкреслити особливості текстури напільної плитки, спеціалісти рекомендують використовувати вбудовану під підвісним меблями світлодіодне підсвічення. 

Керамограніт Termal Seramik Crasi з ефектною текстурою дерев’яної дошки за технічними параметрами ідеально підходить для напільного покриття у ванній кімнаті. Декор поверхні природно виглядатиме в інтер’єрах, оформлених у різних стилях.

Плитку із високим класом зносостійкості за шкалою PEI IV можна використовувати у «мокрих» зонах, у приміщеннях із перепадом температур, із високим навантаженням на напільне покриття. 

Закриті системи зберігання – одна з умов гармонійного інтер’єру. Тільки у скандинавському та середземноморському стилях використовуються ніші замість полиць та відкриті стелажі.

Висувні ящики, ергономічні внутрішні полиці, розділені на функціональні відділення для різних цілей – зберігання електричних приладів, косметичних засобів, розчісок та гребінців.

Комплект Devit Iven – це тумба із раковиною, яка представлена у двох розмірах – 80 та 100 см.

Висувні ящики приховані за розпашними дверцятами. Тумба має достатньо відділень, щоб бути комфорною в процесі експлуатації. 

Колекція Devit Iven пропонує комплексне рішення для ванної кімнати. Аксесуари Devit Iven виконані у сучасному лаконічному стилі. Прозоре скло, хромовані поверхні та досить м’які лінії дозволяють використовувати аксесуари для ванної кімнати у різних стилях – скандинавському або японському мінімалізмі.

Аксесуари для ванної кімнати суттєво економлять простір та сприяють дотриманню порядку.

Основною перевагою використання аксесуарів для ванної полягає у тому, що дозатори для рідкого мила, стакани для зубних щіток, мильниці та тримачі щіток для унітазу виконується в одному стилі. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 31 жовтня проводиться АКЦІЯ – знижка на сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати зі знижкою до 35 %.