Ознаки модного інтер’єру: види оздоблення та декор

 

ЗМІСТ:

1. Дизайнерські прийоми, які впливають на зручність та візуальне сприйняття

1.1. Ергономіка – ознака дизайнерського інтер’єру

1.2. Тонкощі візуального сприйняття простору

2. Фактура + форма + декор – формула модного інтер’єру

2.1. Керамічна плитка з імітацією інших фактур

2.2. Створення інтер’єру за допомогою керамічної плитки

2.3. Форми та декор в інтер’єрі

 

1. Дизайнерські прийоми, які впливають на зручність та візуальне сприйняття

Застарілий інтер’єр видає себе відсутністю творчої іскри. Як уникнути помилок та оформити інтер’єр, який буде актуальним на протязі тривалого часу?

Сьогодні у моді лаконічний інтер’єр, в якому використовуються натуральні матеріали. Окрім того, існують нюанси, які відрізняють стильний інтер’єр від морально застарілого та старомодного.

Які дизайнерські прийоми у моді сьогодні та залишаться популярними назавжди?

1.1. Ергономіка – ознака дизайнерського інтер’єру

Головна проблема інтер’єрів, оформлених самостійно, - нераціональне розміщення предметів меблів та декоративних елементів. 

Ергономіка – це комфорт, розрахований до дрібниць. Легендарний французький архітектор Ле Корбюз'є доводив, що "дім – це машина для житла", маючи на увазі не тільки функціональність, а й зручність готового інтер’єру.

Багато меблів у маленькій кімнаті, коли доводиться натикатися на гострі кути стільниці чи шафи, або, навпаки, надто мало предметів та пустоти у просторому приміщенні, які привертають до себе погляд і неприємно вражають.

Розетки, сховані під столом, який щільно присунутий до стіни, або шафа, розташована поряд із дверним отвором.

У професійно оформленому інтер’єрі приємно знаходитися та легко пересуватися. Тут багато "повітря" і предмети не втрачають власної індивідуальності, захаращуючи простір. 

Мінімалізм зовсім не випадково вважається сьогодні найпопулярнішим стилем. Візуальний шум, коли предмети інтер’єру та декоративні елементи розташовані хаотично, не єдина проблема, яку вирішує лаконічний стиль оформлення. Створюючи інтер’єрну композицію варто дотримуватися правил ергономіки, щоб у приміщенні було зручно.

1.2. Тонкощі візуального сприйняття простору

Дизайн інтер’єру – наука про візуальне сприйняття житлового простору. Дотримання простих правил дозволяє уникнути невиправних помилок.

Наприклад, у приміщенні із низькою стелею не варто використовувати меблі темних кольорів, які візуально ще більше зменшить висоту стелі. Такий самий ефект можна очікувати й від темного кольору настінного та напільного оздоблення.

Навпаки, надто високі стелі темні меблі або оздоблення зробить візуально нижчими.

Кольорове рішення інтер’єру – тільки на перший погляд не надто складна наука. Неправильно обраний колір може зіграти злий жарт та повністю зруйнувати дизайнерський задум. 

На маленькій поверхні будь-який колір виглядатиме більш насиченим. Сприйняття кольору тісно пов’язано із яскравістю та типом освітлення.

Яскраве світло додає предметам, пофарбованим у будь-який колір, жовтого кольору, а блакитний в умовах поганого освітлення майже не відрізняється від білого.

В умовах штучного освітлення кольори, що належать до червоного спектру виглядають світлішими, а холодні відтінки синього спектру, навпаки, потемнішають.

Важкі портьєри в інтер’єрі, оформленому у світлих тонах, здаватимуться безглуздими, а у маленькій кімнаті призведуть до візуального звуження простору. 

У монохромному інтер’єрі, оформленому у світлих тонах, надто яскраві акценти – ознака несмаку. Відтінити червоний або зелений кольори у світлому інтер’єрі допоможе додавання предметів чорного кольору.

Захаращення маленького приміщення предметами ще більше звужує простір, а використання одного-двох масивних предметів меблів у світлих тонах призведе до зворотного ефекту – візуально кімната виглядатиме просторішою.

2. Фактура + форма + декор – формула модного інтер’єру

Дизайн інтер’єру починається не з купівлі мебельного гарнітуру або килима, а з вибору фактури оздоблювальних матеріалів.

Тип настінних та напільних поверхонь, які складають фон інтер’єру, дивним чином впливає на візуальне сприйняття приміщення та визначає стиль.

Сьогодні у тренді натуральні та "справжні" фактури, які виглядають в інтер’єрі природно та дозволяють відчувати себе невимушено. 

Однак, дизайн – це вид мистецтва. До його завдання належить створення краси та гармонії в оточуючому просторі.

Далеко не завжди можна побачити красу в оголеній бетонній стіні, хоча вона й виглядає природно. Швидше за все, бетонні поверхні потребуватимуть додаткової обробки, щоб бути елементом дизайнерської композиції.

2.1. Керамічна плитка з імітацією інших фактур

Завдяки сучасним технологіям на заміну простому однотонному кахлю з'явилась керамічна плитка з імітаціями інших оздоблювальних матеріалів.

Готовий дизайн поверхні керамічної плитки – перевага, завдяки якій істотно розширюються можливості оформлення інтер’єрів.

Натуральна, довговічна, вологостійка – нещодавно про таке оздоблення не можна було навіть мріяти, а різноманітність дизайнерських рішень та форматів перетворює керамічну плитку на лідера серед інших оздоблювальних матеріалів. 

2.2. Створення інтер’єру за допомогою керамічної плитки

З керамічною плиткою не доведеться оголювати бетонні або цегляні стіни, що, до того ж, не завжди можливо.

Варіанти кольорів та текстур керамічної плитки надають дизайнеру широкі можливості для втілення творчих ідей. Властивості матеріалу дозволяють його експлуатацію.

Бетон + дерево - модна комбінація, яка вже багато років не втрачає популярності. На фоні бетонних стін гармонійно виглядають предмети інтер’єру з металу та скла – світильники, меблі та сантехніка.

Поєднання фактур передбачає сучасні стилі оформлення – мінімалізм, індустріальний та hi-tech. 

Мармур + дерево – формула для традиційної та сучасної класики. Елегантна нотка в інтер’єрі, яку додає мармур, – надто велика спокуса. Не піддатися їй не виходить вже декілька сторіч. Це мода поза часом, яка завжди актуальна.

Фактура мармуру капризна та гармонійно поєднується тільки з натуральними матеріалами – деревом, склом, металом. Якщо в інтер’єрі із "мармуровими" поверхнями з метою економії використовується пластик – це повинна бути якісна імітація під метал або дерево. 

2.3. Форми та декор в інтер’єрі

Нехтування цікавими формами – ще одна помилка, яка призводить до створення невиразних інтер’єрів.

Вбудовані світильники у вигляді "ока" на стелі доречні, коли в інтер’єрі є підвісний камін або високі шафи. В решті випадків нехтувати звисаючими зі стелі світильниками, настінними бра та торшерами не варто.

Сучасні меблі виглядають більш комфортно із дорогою оббивкою. Велюр, бархат та інші фактурні тканини моментально перетворюють інтер’єр, надаючи йому особливого шарму. 

Популярність диванів та крісел із оббивкою з дорогого текстилю природного кольору – тренд, який довго залишатиметься актуальним завдяки надзвичайно елегантній естетиці.

У якості декору перевагу краще віддати геометричному орнаменту. Варто остерігатися захаращення інтер’єру різнорідними візерунками та орнаментами - легкого акценту буде досить. 

У нашому магазині plitka.kiev.ua в широкому асортименті представлена керамічна плитка із актуальним дизайном за кращою ціною в Україні.