Надаємо стиль та характер інтер’єру кухні: напільна та настінна плитка, кухонний фартух та змішувач

 

ЗМІСТ

1. Дизайн інтер’єру кухні – закони побудови композиції

2. Варіанти дизайну кухонного інтер’єру за кольором

2.1. Інтер’єр кухні в білому кольорі

2.2. Відтінки синього кольору в інтер’єрі кухні

 

1. Дизайн інтер’єру кухні – закони побудови композиції

Інструменти дизайну широко відомі. Колір, текстура та форма знаходяться в основі дизайнерських прийомів, серед яких на першому місці – правила поєднання.

У дизайні використовується поняття «композиція», для якого звична стихія – музика та живопис. Складання цілого з частин, загальної картини з окремих фрагменті у дизайні інтер’єрів підкоряється зведенню законів гармонійного оформлення житлового простору.

Усе приміщення відрізняються за формою та розміром – вузькі та довгі, просторі, з низькою або високою стелею, з перегородками та поворотами. У власній роботі над проектами дизайнери обов’язково враховують геометрію приміщення. 

В оформленні інтер’єру усе починається з центру композиції. Саме до нього одразу притягується погляд, оскільки він виділявся незвичайним кольоровим рішенням, розміром, формою або текстурою.

Колір, текстура та форма як візуальні властивості поверхні – інструменти дизайну, якими озброїлись дизайнери керамічної плитки.

Для кухні оздоблювальний матеріал з випаленої глини – практичне рішення. Завдяки технічним властивостям плитки – стійкості до впливу вологи, високих температур та зносу, оздоблення буде служити довго та легко очищуватися від забруднення.

У кухні центр композиції – це найчастіше робоча зона, в якій знаходиться кухонний гарнітур, умивальник, плита або варильна поверхня.

Завдяки оформленню керамічною плиткою кухонний фартух може бути тією фокусною точкою, на якій зупиниться погляд. 

Розміри кухонного фартуха залежать від розташування нижнього та верхнього ярусу з кухонних шаф. Верхні шафи (підвісні) зазвичай розташовуються на відстані 45-60 см – в цьому діапазоні й знаходиться можливий розмір кухонного фартуха.

У випадку, якщо верхнього ряду шаф немає, фартух буде плавно переходити у настінне оздоблення. Як саме – простір для дизайнерських ідей.

Якщо яскравість та виразність фартуха досягаються за допомогою кольору та/або орнаменту, їх повторення у скатертині, занавісках та рушниках посилить ефект та допоможе створити гармонійну обстановку.

Вибір кольору, форми та текстури плитки, як і інших елементів інтер’єру, залежить від дизайнерського стиля, в якому оформлюється приміщення. 

2. Варіанти дизайну кухонного інтер’єру за кольором

Про значення кольору ніхто не замислюється. Однак, кожний колір впливає на людину, додаючи легку корекцію на тонкому психологічному рівні.

Наприклад, зелений колір знижує стрес, а червоний активізує ресурси організму. Оранжевий піднімає настрій, а синій сприяє філософському настрою.

2.1. Інтер’єр кухні в білому кольорі

В кухні білий колір символізує чистоту. Втім, наважитися на дизайн у білому кольори можуть лише любителі ідеального порядку.

Білий колір легко сприймається і «не вантажить», не заважає думати і не відволікає.

Біла кухня може виглядати просто або розкішно, а варіанти оформлення залежать від стиля. Вибір відбувається між класикою, скандинавським, кантрі та сучасним мінімалізмом, індустріальним та hi-tech.

Оздоблення кухонного фартуха білою глянсовою плиткою в умовах гарного освітлення буде інструментом втілення візуальної ілюзії розширення простору. 

У класичному інтер’єрі ідеальним вибором для настінного оздоблення є плитка під мармур білого кольору.

Глянсова плитка Golden Tile Elba з імітацією текстури білого мармуру, представлена у форматі 400×250×8 мм та добре виглядатиме як на стінах, так і на кухонному фартуху.

Плитка під мармур у поєднанні із деревом виглядає розкішно та одночасно по-домашньому затишно. 

Напільний керамограніт Golden Tile Marmo Wood у форматі 400×400×8 мм поєднує дві текстури – білого мармуру та деревини. Декор ідеально підійде для сучасної класики, вільної інтерпретації скандинавського стиля або сучасного hi-tech.

Українська плитка за якістю та дизайном не поступається європейським аналогам, а коштуватиме вітчизняному споживачу дешевше. 

До «мармурового» фону пасують різні поверхні кухонних змішувачів – колір хрому або латуні, позолочені та покриття кольоровою емаллю.

До сучасного інтер’єру впишеться змішувач для кухні Kludi Bingo Star із зручним боковим розташуванням важеля для управління змішуванням та подачею води. Змішувач із високим поворотним виливом призначений для установки на один отвір.

Сьогодні купити змішувач Kludi Bingo Star у нашому магазині можна зі знижкою! 

Не зважаючи на зміну епох та історичних періодів плитка «кабанчик» білого кольору все ще знаходиться у тренді. За традицією оздоблення використовується у скандинавських, індустріальних та кантрі інтер’єрах.

Настінна плитка Almera Ceramica Biselado у форматі 200×100×7 мм – це класична плитка «кабанчик» із фаскою, яка ефектно виглядатиме на кухонному фартуху та у настінному оздобленні в інших зонах кухні. 

Обираючи напільне покриття варто звернути увагу на керамограніт Zeus Ceramica Allwood у форматі 900×150×9 мм.

Матова плитка під дерево із покриттям проти ковзання просто ідеально підходить для кухні, де на підлогу проливається вода або жирні рідини. 

2.2. Відтінки синього кольору в інтер’єрі кухні

В поточному році головний колір – барвінковий та усі близькі до кольору відтінки аж до небесно-блакитного.

Пастельні відтінки синього кольору асоціюється із теплим морем, тому часто використовуються у середземноморських та французьких кантрі інтер’єрах.

Настінна плитка Opoczno Keisy Blue у форматі 600×297×9 мм в укладці виглядає дуже ефектно. Оздоблення універсальна за стилем та підійде як для сучасного інтер’єру із морськими мотивами, так і для середземноморської або кантрі стилізації. 

Відтінки синього кольору гармонійно поєднуються із натуральними відтінками землі, а це означає, що і з текстурою дерева та натурального каменя.

Універсальний керамограніт Alaplana Castleford у форматі 600×600×9 мм – напільне покриття, яке надає інтер’єру ретро мотив. Дух старовини присутній у натуралістичних імітаціях натурального каменя, до яких належить колекція Castleford. 

Напільний керамограніт Almera Ceramica Holly Wood у форматі 600×600×10 мм – плитка під дерево та альтернатива імітації натурального каменя у морському інтер’єрі. Незвичайна для дерев’яної підлоги квадратна форма «плашок» є очевидним «плюсом» для кантрі інтер’єру. Сліди потертості на дереві надають напільному оздобленню ефект старовини та підкреслюють ретро мотив. 

Змішувач для кухні Devit Katarina призначений для зовнішнього монтажу на один отвір. Глянсова біла поверхня корпусу змішувача не загубиться на фоні темно-блакитного фартуху у стилі колекції настінної плитки Opoczno Keisy Blue.

Поворотний вилив змішувача – додаткова зручність в умовах кухні. Встановити змішувач можна на мийку або стільницю. 

Закруглена форма змішувача для кухні Primera Soft підходить для ролі фокусної точки у ретро-кухні у синіх тонах. Установка – на один отвір, матеріал виготовлення – латунь, а покриття корпусу – хром.

Товари в колекції Bingo Star