Керамогранітна плитка під дерево: особливості вибору

 Сьогодні на верхівці популярності знаходиться оздоблення, близьке за дизайном до натуральних матеріалів. Великі досягнення у світі технологій та різноманітність аж ніяк не вплинули на стан речей.

 В моди є цікава властивість – з року в рік змінюватись, але класика в інтер’єрі не втрачає привабливості та має високий попит вже на протязі сторіч. Напільні покриття з натурального дерева або їх майстерні імітації в оформленні житлових та прибудинкових територій сьогодення – це не тільки актуальне рішення, а насправді вічне.

 На протязі останніх десятиріч якнайкраще зарекомендував себе керамограніт, до властивостей якого належить міцність, стійкість до морозу, вологи та механічного впливу. Окрім великої кількості надзвичайних експлуатаційних властивостей оздоблювальний матеріал наділений ще й чудовим дизайном.

Керамогранітна плитка під дерево - універсальний матеріал

 Провідні виробники керамічної плитки в усьому світі не втрачають гарної можливості ще і ще створювати колекції керамограніту з фактурою деревини та природною палітрою кольорів.

 По-перше, надзвичайно зносостійкий універсальний матеріал служитиме тривалий час, радувати своїх власників, бездоганно захищаючи підлогу від забруднення, деформації, корозії та інших небажаних проблем повсякдення, пов’язаних із впливом оточуючого середовища.

 По-друге, керамограніт під дерево зовні майже неможливо відрізнити від справжніх оброблених дощок, оскільки виготовлений з глини, на спеціальному обладнанні матеріал має природну колористику, притаманний деревині малюнок, візуально теплу та рельєфну на дотик фактуру.

Плитка під дерево - вибір дуже великий

 В інтернет-магазині керамічної плитки plitka.kiev.ua представлений широкий асортимент керамограніту під дерево від провідних брендів, різного за розміром та дизайнерськими рішенням. Тут ви можете вибрати елітні матеріали або помірні за ціною, але не менш якісні, з абсолютно гладкою, матовою, шорсткою або глибоко рельєфною поверхнею.

 Гортаючи наш каталог, кожен знайде плитку за смаком, яка підходить для ванної кімнати, кухні, спальні або вітальні. Більше того, знавці обов’язково виберуть керамограніт з імітацією різноманітних порід деревини. Матеріал ідеально підходить для укладки алей біля приватного будинку, оформлення сходів та підлоги у магазині, в офісі та інших місцях з високим навантаженням.

 Розпочинаючи знайомство з керамогранітом під дерево, потрібно остаточно визначитися із місцем його застосування, вибрати прийнятну вартість та дизайн. У житлових приміщеннях здебільшого використовують керамограніт у світлих тонах, що нагадує за текстурою сосну, горіх, дуб, вільху або березу.

 На думку одразу спадає колекція Madera від іспанського виробника Bestile, назва якої перекладається як "дерево". Як-то кажуть, назва говорить сама за себе, а перед очами споживача постає справжнє чудо зі світу керамічної плитки – імітація із фантастично точною відповідністю текстурі натуральної деревини.

 Велика кількість прожилок, природних для деревини повздовжніх поглиблень чудово виглядають у світлі, прикрашаючи підлогу та додаючи інтер’єру затишку. Керамічна плитка Madera не вимагає додаткового декору, вона самодостатня і дуже цікава за дизайном, але водночас проста та лаконічна.

 Споживачам запропонована можливість вибору того чи іншого натурального відтінку - клен, білий клен, дуб, тік та венге. Уся плитка з колекції Madera Bestile представлена у великому форматі 1320х400 мм, з якою зручно працювати, а згодом без зайвих зусиль утримувати у чистоті.

 Ідеально підійде керамограніт з колекції Montana від відомої іспанської фабрики Absolut Keramika, якщо є бажання кардинально змінити зовнішній та внутрішній стан власного заміського будиночка, оформити вітальню у сільському стилі кантрі або відкрити ресторанчик з інтер’єром під хатинку у селі.

 Завдяки оздобленню навіть старий цегляний або блочний будинок перетвориться на чарівний сучасний зруб, доріжки у дворі – на оригінальні місточки, сплетені з великої кількості колод, а підлога нагадуватиме про далеке дитинство у старому бабусиному будинку або романтичні вечори  під відкритим небом.

 Дерев'яний зріз золотистого кольору надихнув дизайнерів на створення неповторного керамограніту Montana, який заряджає життєвою енергією та пробуджує ностальгічні почуття. Керамічна плитка у форматі 560х310 мм має широкий спектр застосування та здатна без жодного конфлікту співіснувати з найрізноманітнішими матеріалами, підкреслюючи їхні переваги.

 Зовсім інша передача текстури цільної деревини на поверхні великоформатної керамічної плитки квадратної форми в елегантній та стильній колекції Gambarelli Hollywood (Італія).

 Керамограніт під дерево шикарно виглядатиме у просторому заможному будинку, на алеях у тінистому саду, терасі на прибудинковій території, перетворюючи її на затишний куточок під відкритим небом для сімейної вечері або дружнього чаювання.

 Дуже витончена простота – це про колекцію Hollywood, яка природно виглядатиме у супермаркетах, автосалонах, санаторно-курортних комплексах та готелях. Матеріал з бездоганним технічними характеристиками, ідеально підходить для зовнішнього застосування – наприклад, для оформлення фасадів будівель. На відміну від попередньої колекції Hollywood від Gambarelli у готовому вигляді схожий на цілісну дерев'яну поверхню.

 Морене дерево нагадує колекцію Abisko від італійської фабрики Rex Ceramiche. В колекції представлені не тільки смолянисті, темні кольори з текстурою деревини, але й надзвичайно ніжні, легкі відтінки – рожеві, з рижим відливом, сірі та бежеві.

 Навіть за тактильними відчуттями плитку з італійської колекції легко переплутати з натуральною дошкою зі слідами від дрібних сучків. Загалом, не вистачає тільки лісового аромату смоли, хоча на сьогодні це легко виправити завдяки ароматичним маслам, свічкам і т. ін.

 В Іспанії дуже ціняться натуральні матеріали. Саме в цій середземноморській країні щороку виходить у світ найбільше колекцій керамограніту під дерево. Одна з них – виразна та розкішна Azulejera Alcorense Alamo.

 Матова поверхня, не зважаючи на скромний вигляд, нікого не залишає байдужим. Укладка без швів, чергування з оригінальним фризом з тієї ж колекції – лише кілька варіантів використання оздоблювального матеріалу.

 Кольорова гамма Alamo обмежується чотирма відтінками коричневого, які можна поєднувати, укладати у шаховому порядку. Однак, завжди залишається простий, але правильний вибір – перетворити підлогу на суцільне полотно з дерева.

 Чудово виглядає на підлозі керамограніт Amazonia від іспанського бренду Cicogres. Матеріал вирізняє великий візерунок з прожилок та хвилеподібних малюнків на матовій поверхні великих плит розміром 450х450 мм.

 Далеко не кожна колекція здатна запропонувати такий різноманітний декор, який доповнює базову плитку. Іспанський виробник пропонує споживача створити не просто якісний сучасний інтер’єр, а насправді романтичний образ. Допоможуть прямокутні вставки з флористичним орнаментом, який прикрасить своєрідні керамічні зрізи.

 Здебільшого в оформленні підлоги під дерево ми бачимо знайомий візерунок укладки, яка використовується на паркетному покритті. Паркет – дороге задоволення, яке може дозволити собі не кожен, тим більше у приміщеннях з підвищеною вологістю або на вулиці, де мінлива погода досить швидко залишає свої сліди на дерев'яних елементах покриття.

 Проблема отримала рішення, коли у світі кераміки з'явився керамограніт, пофарбований таким чином, що відрізнити його від паркету не можливо. Найкращий приклад - колекція Balmes Forest від іспанського бренду Azteca.

 Ознайомившись із цінами на цю серію, ви будете у захваті від того, наскільки придбання іспанської колекції зекономить бюджет, час та сили, які б довелося витрачати на циклювання, спеціальні засоби для прибирання, та, врешті решт, заміну покриття. Кераміка цінується за те, що не боїться впливу води, пари, бруду, миючих засобів та тиску з боку важких предметів. Впевніться у цих перевагах, обираючи керамограніт під дерево.

 Можна безкінечно перераховувати колекції, які аж ніяк не поступаються за якістю та красою справжній деревині - Cifre Bergen, Azuvi Forest, Halcon Hermitage, Aparici Kremlin та багато інших.

 Будьте впевнені, що у каталозі магазину plitka.kiev.ua ви матимете змогу вибрати з великої кількості запропонованих варіантів обрати саме той, що найкраще пасуватиме до вашого інтер’єру за форматом, текстурою, кольором та ціною. Жалкувати не доведеться!