Підвісна сантехніка для ванної кімнати – тренд часу або практична необхідність?

Все ще користуєтеся підлоговим унітазом, відкидаючи нове в світі сантехніки? Повірте: консерватизм тут ні до чого. Варто вам тільки раз побачити кращі підвісні унітази в інтер'єрі, і ви зрозумієте: така сантехніка задає тренд.

Чому за попередників краща

Бути однолюбом – якість, безумовно, цінна. Але не тоді, коли мова заходить про дизайн. З року в рік вибираючи старе, що полюбилося, ви позбавляєте себе можливості оцінити переваги нового. Підвісна сантехніка – яскравий тому приклад.

На ринок сантехніки підвісний унітаз біде увірвався кілька років тому і мав ефект бомби, що розірвалася. Новинка відразу потрапила в топ – дизайнери один за одним почали використовувати її для втілення найсміливіших задумів. І якщо тоді це здавалося майбутнім, то сьогодні є яскравим сьогоденням. Підвісна сантехніка і меблі не просто залишаються на піку популярності – цей тренд витісняє підлогових попередників.

Причин тому кілька. Купити підвісний бачок для унітазу – це значить вибрати:

  • ергономіку у всіх її проявах: громіздкий бачок прихований в простінку в системі інсталяції разом з усіма трубами та іншими елементами; зовні – сам унітаз і панель (кнопка) змиву;
  • унітаз, що знаходиться в повітрі на зручній висоті – це не фантазії, а реальність;
  • гігієнічність: помити таку сантехніку з усіх боків – легка справа, та й підлогу під унітазом мий – не хочу;
  • комфорт – система змиву працює практично безшумно, що по достоїнству оцінять всі домочадці;
  • компактність – встановити кутовий підвісний унітаз завдяки системі інсталяції можна навіть там, де це завжди було неможливим; для дизайнерів така сантехніка – поле неоране, оскільки дозволяє експериментувати, як душа забажає;
  • однорідність підлогового покриття і можливість організувати систему теплої підлоги;
  • абсолютну міцність і безпеку – підвісна сантехніка витримує вагу до 400 кілограмів.

Біде окремо чи ні

А ще клієнт сьогодні все частіше відмовляється від окремого біде, оскільки не завжди має додаткову площу для його розміщення. Вибір йде на користь унітазу підвісного з функцією біде. Такий варіант дозволяє вбити двох зайців і поєднати в одному предметі сантехніки функціонал двох одиниць. Заміна продумана досконально – це може бути гігієнічний душ або кришка-біде.

Тим, хто вибирає класичні варіанти, вітчизняні та європейські виробники пропонують підвісне біде. Принцип його установки той же – з використанням системи інсталяції. Вибираючи місце для такої сантехніки, важливо все досконально прорахувати – вам має бути зручно підходити до будь-якого предмету в інтер'єрі. Визначитися заздалегідь потрібно і з підключенням біде. Вода в пристрій може подаватися за допомогою змішувача, який встановлюється тут же, або в спеціальний отвір, який монтують в чашу. Коригувати температуру і натиск води в другому варіанті вручну не вийде – доведеться обзавестися термостатом і задавати її автоматично.

Раковина для естетів

Ще один елемент ультрамодного дизайну – раковина в ванну підвісна. У тандемі з підвісним унітазом і меблями вона створить неповторний ансамбль. Клієнтів така сантехніка підкуповує простотою. Раковина в цьому випадку кріпиться прямо до стіни. Прибирання у ванній перетворюється в рай – сміття під таким умивальником не скупчується, підлога завжди доступна для вологого прибирання.

Цінителям практичності пропонують раковину підвісну з тумбою. Меблі в цьому випадку виконують дві функції: служать системою зберігання для банного приладдя і ховають сантехнічну розводку.

Раковина під стільницю для розміщення великої кількості доглядових засобів не розрахована, зате виглядає дуже естетично. Вона може мати будь-яку форму – круглу, квадратну, прямокутну, асиметричну.

Самі практичні пристосують підвісну раковину для ванної під пральну машину. Такі варіанти оптимальні в маленьких ванних кімнатах, де немає місця на вільне розташування сантехніки. Зробивши такий вибір, відповідально підійдіть до підбору умивальника: він повинен бути оптимальним за розміром і глибиною, щоб «подружитися» з пральною машиною і не заважати роботі один одного.