Піддон для душової кабіни - поради щодо вибору

Вибір сантехніки – справа енерговитратна. Щоб вона служила вам якомога довше, а експлуатація приносила одне лише задоволення, важливо знати багато нюансів перед покупкою. Душова кабіна не виняток. Переглядаючи всі можливі варіанти, звертайте увагу на характеристики піддону. Саме в ньому прихована базова функціональність, тривалість і простота використання душ-кабінки.

Вивчаємо матеріали ...

душові піддони

Всі ми любимо очима і свою душову кабіну вибираємо, перш за все, з тих варіантів, які подобаються візуально і підходять за розмірами. Зачепився погляд – вивчайте параметри. Один з головних – матеріал, з якого виготовлений душовий піддон. Метал, пластик, акрил, кераміка і камінь мають свої характеристики, які безпосередньо впливають на експлуатацію і довговічність виробу. У чому ж їх особливості?

 душові піддони київ

  • Піддон пластиковий може акуратно виглядати, але про надзвичайну довговічність тут говорити не доводиться. Пластик, звичайно, має свої переваги: невелика ціна і легкість. Але зверніть увагу на недоліки – цей матеріал швидко втрачає зовнішню привабливість, тому що дряпається, деформується при високих температурах, може жовтіти і специфічно пахнути. Мити пластиковий піддон нелегко, особливо якщо поверхня вже подряпана. Але не поспішайте відкидати цей варіант – він стане в нагоді в тому випадку, якщо душовою кабіною ви користуєтеся нечасто. Купити піддон пластиковий можна для дачі – при невеликому навантаженні пластик може протриматися досить довго.
  • Піддон металевий в нашій свідомості завжди асоціюється з довговічністю. Ця думка виправдана, якщо мова йде про чавун. Але і клопоту з ним чимало – матеріал дорогий і важкий, доставити такий піддон в місце призначення буде нелегко. Якщо ж ми маємо справу зі сталлю, клопоту не уникнути. Вода змусить цей матеріал шуміти під час прийняття душу, а митися буде некомфортно – ноги мерзнуть. Плюс, на емальованій сталі навіть від незначних пошкоджень можуть утворитися відколи, які поставлять хрест на презентабельності виробу. З переваг – доступна ціна.
  • Піддон акриловий – той випадок, коли мова йде про прийнятну вартість, довговічність і простоту експлуатації. Тут бачимо міцність, елементарний догляд, хорошу провідність тепла, звукоізоляцію. Матеріал надзвичайно популярний, а тому такі піддони представлені на ринку в різних формах і розмірному ряді. Але пам'ятайте: акрил дряпається і не терпить падіння чогось важкого – може тріснути.
  • Піддон керамічний користується попитом у покупців і не дарма. Він не буде шуміти, порадує візуально і якістю. Дизайнерський ряд широкий - тут представлені вироби різних форм і кольорів. Недоліки – досить холодна поверхня, схильність до відколів, не найдешевша ціна.
  • Піддон з каменю – задоволення дороге. Але ціна тут обумовлена низкою характеристик. Неважливо, виберете ви натуральний або штучний матеріал, він у будь-якому випадку буде приковувати погляди. У модельному ряді неймовірні кольори. Піддон для душ-кабіни з каменю масивний, міцний, з хорошою звукоізоляцією і довгим терміном служби. Але така поверхня досить холодна і може сколюватися при механічних пошкодженнях.

... і глибину

високий душовий піддон

Глибина піддону для душової кабіни – ще один фактор, на який варто заздалегідь звернути увагу. Піддон, глибина якого до 70 сантиметрів, відмінно підійде тим, хто в кабінці купає дитину, замочує білизну, любить створити імітацію ванни. Варто тільки врахувати, що займає така душ-кабіна досить багато місця і увійти в неї через високий підйом зможуть не всі – це стане проблемою для маленьких дітей і людей старшого покоління.

Оптимальний для всіх варіант – середній піддон. Його глибина становить від 5 до 20 см, тому вхід всередину кабіни не стане перешкодою. Менш функціональним він при цьому не стане – тут можна викупати дитину і влаштувати невелике прання.

Купити піддон для ванної кімнати глибиною до п'яти сантиметрів можна в тому випадку, якщо в кабінці ви виключно приймаєте душ. Така сантехніка доступна навіть для людей з інвалідністю, вона не займає багато місця і виглядає акуратно.

рельєфні піддони для душової кабіни

Лайфхак: щоб усередині душ-кабінки було не слизько, вибирайте піддон з рифленою поверхнею. Так ви позбавите себе від падінь.

Вибираємо форму і розмір піддону

Переймаючись питанням, який купити піддон для душової кабіни, не скидайте з рахунків і розміри. Цей фактор буде першочерговим при розміщенні конструкції у ванній кімнаті.

купити квадратний душовий піддон

Якщо ви власник скромної площі, вибирайте кутовий, квадратний або прямокутний піддон. Стандартний розмір, який дозволяє комфортно приймати душ – 90х90. Моделі 120х100 більш просторі, тут нічого не буде заважати. Для самих мініатюрних кімнат на ринку представлені піддони розміром 60х60 і 70х70. Але вони недоречні для великогабаритних людей – всередині такої кабінки їм буде тісно.

Залишилися ще питання на тему, як вибрати піддон для душ-кабіни?