Плитка у ванній кімнаті: дизайн-ідеї + комбінації з колекцій

 

ЗМІСТ:

1. Керамічна плитка – універсальне оздоблення для ванної кімнати

1.1. Як вибрати плитку у ванну кімнату?

1.2. Керамічна плитка як інструмент для дизайну ванної кімнати

2. Дизайнерські ідеї використання плитки у ванній кімнаті

3. Як вибрати плитку у ванну кімнату під стиль дизайну?

4. Як комбінувати плитку з колекцій

 

1. Керамічна плитка – універсальне оздоблення для ванної кімнати

Керамічна плитка – унікальний інструмент для оформлення ванної кімнати. Гортаючи каталоги провідних виробників легко загубитися посеред різноманіття кольорів, форм та дизайнерських рішень поверхонь.

1.1. Як вибрати плитку у ванну кімнату?

У ванній кімнаті має місце підвищена вологість, тому що постійно використовується вода и змінюється температура. В таких умовах оздоблення має відповідати цілому переліку спеціальних вимог.

Керамічна плитка не боїться вологи. Формовка заготовок під високим тиском, покриття склоподібною глазур'ю та випал при великих температурах дозволяють отримати непористі поверхні.

Показник вологостійкості керамічної плитки коливається від 0,1 до 10 %. Морозостійка плитка завжди є вологостійкою, оскільки в умовах низьких температур проникнення води у тіло плитки та її замерзання призведе д неминучого руйнування. 

Відсотки мають вирішальне значення при виборі плитки для облицювання басейну, де плитка буде постійно знаходитися під водою. На щастя, для оздоблення ванної кімнати підходить будь-яка вологостійка плитка.

Якщо плитка купується дистанційно, краще ретельно дослідити маркування та/або порадитися із менеджером.

Про сумніви можна повністю забути, якщо купити керамограніт, показник вологостійкості якого ніколи не перевищує 0,5 %.

Наш каталог плитки у ванну кімнату на сайті plitka.kiev.ua містить широкий асортимент вологостійкої керамічної плитки та керамограніту.

1.2. Керамічна плитка як інструмент для дизайну ванної кімнати

Вибір плитки у ванну кімнату не обмежується технічними характеристиками. Дизайн керамічної плитки відрізняється великим різноманіттям – формати, кольори, імітації інших оздоблювальних матеріалів, нанесені на поверхню орнаменти, візерунки та фото.

Перелік декору далеко не повний. Плитка для ванної кімнати сьогодні настільки різна, що можна знайти дизайнерські рішення на будь-який смак. 

Перш за все, потрібно визначитися зі стилем дизайну. Кожний напрямок передбачає використання різних натуральних або штучних матеріалів, типів конструкції меблів, видів текстилю, набору кольорів та способів їх поєднання, орнаментів та візерунків.

Досвідчені дизайнери стверджують, що сьогодні не модно дотримуватися одного стиля. Усе вирішує індивідуальний смак, тому популярністю користується еклектика – витончене змішування елементів різних стилів в одному інтер’єрі.

Можна надавати перевагу класичним меблям, але любити асиметрію у розташуванні предметів інтер’єрів, бетонні поверхні та картини у авангардному стилі. 

Пласкі та гладкі фасади дуже зручні у процесі повсякденної експлуатації, але у творчої особистості викликають нудьгу. Збагатити інтер’єр фарбами та формами допоможе дзеркало у розкішній рамі із фігурним різьбленням та керамічна плитка, прикрашена традиційним орнаментом у середземноморському стилі. 

2. Дизайнерські ідеї використання плитки у ванній кімнаті

Укладка плитки у вологій зоні – розумний захист там, де це справді потрібно. Для решти поверхонь можна використати фарбу незвичайного кольору або вологостійкі шпалери із цікавим візерунком. Додати "родзинку" можна за допомогою кольорової затірки, з якою навіть найпростіша однотонна плитка виглядатиме цікаво. 

Рельєфна плитка із 3D ефектом – акцент в інтер’єрі навіть у поєднанні із плиткою такого самого кольору, але з гладкою поверхнею. 

Укладка плитки "кабанчик" незвичайним способом - вертикально або у формі зигзагу. Незвичайний колір – смарагдовий, кораловий або гірчичний, перетворить будь-який інтер’єр. 

Форма плитки, яка повторює природні форми. Бджолині стільники та риб'яча луска окрім оригінальної форми ще й представлені у каталогах провідних виробників у різних розмірах та кольорах.

У екологічному інтер’єрі плитка природної форми – це початок ланцюжка елементів, які формують загальну картину оформлення.

В оздобленні - фактура дерева або натурального каменя, кімнатні рослини, вертикальні спили замість стільниць та відшліфовані пеньки у якості табуретів – основа не тільки для екологічного стиля, але й для рустика, альпійського шале, японського вабі-сабі.

Східні ліхтарі – цікава форма, створена людиною, надає інтер’єру східного шарму.

Терраццо – традиційний італійський декор плитки, який додає оформленню природної нотки. У будівельну суміш додаються дрібні франції натурального каменя, мармуру та скла. В підсумку маємо оригінальну безшовну мозаїку.

Імітації натуральних матеріалів та їх поєднання. Вражаючий ефект створюють поєднання різних натуральних фактур – різних текстур дерева або видів мармуру, дерева + мармуру. Плитка у формі "бджолиних стільників" хоча й не має стосунку до натуральних поверхонь, але додає інтер’єру відчуття близькості до природи. Комбінація керамічної плитки під дерево та/або мармур із шестикутною плиткою дозволяє розділити приміщення на зони, що особливо актуально у кухні, де є робоча та обідня зона. 

3. Як вибрати плитку у ванну кімнату під стиль дизайну?

Яка плитка – за кольором, формою та імітацією, підходить для конкретного дизайнерського стиля?

Класичний інтер’єр ванної кімнати приймає як матові поверхні, так і блискучий глянець. Імітації мармуру та інших порід натурального каменя, оброблене дерево – ідеальний вибір для класики.

Однотонна плитка нейтральних кольорів – білий, чорний, відтінки сірого та коричневого кольорів. 

Скандинавський інтер’єр ванної кімнати передбачає плитку під дерево для напільного покриття та оздоблення у світлих тонах для стін – однотонну або з імітацією фактури бетону або штукатурки. 

Середземноморський інтер’єр ванної кімнати за традицією оформляється двома натуральними фактурами – камінь та штукатурка. Прикрасою інтер’єру виступає майоліка – італійська плитка із орнаментом. 

Індустріальний інтер’єр ванної кімнати – благодатний ґрунт для оформлення керамічною плиткою. Однотонні кахлі, плитка "кабанчик", імітація цегляної та кам’яної кладки, натурального каменя та дерев'яної дошки – для стилізації підійде усе й навіть одразу. 

Інтер’єр ванної кімнати у стилі кантрі створюється з простих фактур – цегляної та кам’яної кладки, штукатурки, натурального каменя та деревини – пофарбованої та потертої. 

4. Як комбінувати плитку з колекцій

Провідні виробники навіть в одній колекції пропонують плитку, різну за форматом, кольором та навіть фактурою.

Іспанська колекція APE Ceramica Dynamic представлена глянсовою настінною плиткою у двох формах – риб'яча луска та плитка "кабанчик" та різних кольорах – жовтий, блакитний, кораловий та сірий.

Поєднання двох форм в оздобленні ванної кімнати виглядає яскраво та життєрадісно. 

Плитка у ванну кімнату із різними фактурами – наприклад, дерева та мармуру, підбирається за принципом контрасту.

Виразний природний візерунок на деревині гармонійно поєднується із плиткою під мармур із непримітним малюнком з прожилок або однотонним каменем.

Яскрава плитка Alaplana Ripley в інтер’єрі привертатиме увагу до себе, тому відтінити її за допомогою "мармурового" оздоблення Alaplana Pune білосніжного кольору із ледве примітними прожилками – це гарна ідея. 

Поєднання імітацій однієї фактури (дерева, мармуру), підбирається за таким самим принципом контрасту – яскрава виразна + непримітна та майже однотонна, світла + темна або квадратна + шестикутна.

Колекція Almera Ceramica Marble River від іспанських дизайнерів представлена імітацією чорного та білого мармуру в одному форматі. Достатньо поєднати обидва варіанти в одному інтер’єрі, щоб отримати динамічне та яскраве оформлення. 

Потрібна плитка для ванної кімнати? Купити у нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 квітня можна зі знижкою до 25 %! За умовами АКЦІЇ продається керамічна плитка під дерево, мармур або натуральний камінь.