Плитка в інтер’єрі. Ресторан Mino Osteria. Бразилія

 

Філософія ресторану Mino Osteria (Бразилія)

"Короткий переказ традицій Італії" – так описали автори проекту (архітектурне бюро "Vanessa Larrе Arquitetura") роботу над архітектурою та інтер’єром нового ресторану "Mino Osteria". Заклад знаходиться в муніципалітеті Сан-Мігель (штат Санта-Катаріна, Бразилія) на гастрономічному бульварі в Балнеаріу-Камборіу, краса якого сама по собі огортає приміщення атмосферою поезії та затишку. 

Остерія – тип ресторану в італійському стилі з виключно італійськими блюдами у меню. "Oste" у перекладі з італійського означає "гість". Італійська гостинність відома в усьому світі, а сім'я, дружні бесіди, смачна паста та італійські вина – атрибути, завдяки яким у будь-якому місці земної кулі можна відтворити атмосферу темпераментної та романтичної Італії.

Для остерії характерні домашня обстановка, відсутність надрукованих меню, які підкреслюють ресторанний офіціоз, теплі стосунки між відвідувачами та обслуговуючим персоналом, орієнтація на постійних клієнтів.

Особливості планування та дизайнерських рішень в італійському ресторані

Середземноморський стиль в інтер’єрі ресторану

Середземноморський стиль з повним арсеналом чарівності та античного шарму в італійському ресторані – закономірність. Арочні отвори та панорамні вікна, настінна плитка для ресторану з імітацією мармуру, керамограніт для підлоги із зернистою текстурою натурального каменя, глянсова плитка з інтонуванням кольору під мозаїку для оздоблення внутрішніх поверхонь ніш – виразні ознаки італійського оформлення. 

Кольори в інтер’єрі ресторану підібрані немов за дизайнерським підручником – представлені всі відтінки італійського поля та теплого моря. Темно-зелений, гірчичний, кобальтовий, синій, голубий, теракотовий і кораловий знаходяться у гармонійній комбінації з великою кількістю кімнатних рослин та лимонними деревами. Кольори поєднуються за принципом природної гармонії, створюючи яскраву кольорову композицію та таким чином визначаючи атмосферу інтер’єру.

Планування ресторану: елементи екологічного стиля

В ресторані передбачені зони для спільних застіль та більш затишні куточки, де можна проводити час у менш багатолюдній компанії, аж до інтимної обстановки, призначеної тільки для двох.

Розташування посадкових місць виглядає оптимальним та ергономічним.

Великі спільні столи, за якими місця досить для численної компанії родичів та друзів, за формою співзвучні з арочними віконними отворами та нішами. Душевне застілля проходить під розлогими лимонними деревами – жовті плоди справжнього цитрусового дерева стають свідками жвавих бесід.

Бразилія – спекотна країна з сприятливим кліматом для флори. Житлові та громадські споруди навколо справжніх зростаючих дерев – сьогодні популярний тренд. Вони з'являються в різних регіонах серед багатоповерхівок, що вже набили оскомину сучасному городянину. 

"Будинок в деревах" – гармонійне вторгнення природи у міський простір. Щоправда, корені лимонних дерев, що розрослися над великим столом в Mino Osteria, знаходяться у великих діжках, прихованих під стільницею.

Рослинні мотиви в інтер’єрі ресторану підтримуються в усіх зонах. Наприклад, над барною стійкою знаходиться ціла оранжерея з кімнатних рослин з м'яким блакитним підсвічуванням. По периметру приміщення, в решітках панорамних вікон прилаштовані горшки з кімнатними зеленими насадженнями.

Індустріальний стиль в інтер’єрі ресторану

Загальні риси середземноморського та індустріального стилів як точка їх пересічення в інтер’єрі Mino Osteria – це темний метал. В середземноморському інтер’єрі кований метал зустрічається набагато частіше, аніж дерев'яні матеріали, а індустріальний інтер’єр на 50 % складається з металу.

Завдяки цьому збігу, ознаки індустріального стиля в інтер’єрі ресторану – наче легкі мазки художника посеред основного сюжету. Акуратні лінії відкритих комунікацій, сучасні табуретки на металевому каркасі, стільниці під дерево на стійці з металу, система підсвічування.

Архітектурна геометрія приміщення знаходиться у повній гармонії з декоративною складовою проекту. Арки в інтер’єрі облагороджує приміщення ресторану. Фон в античному стилі настільки унікальний, що композиція з простих сучасних меблів та світильників на кронштейнах в індустріальному стилі не спроможні зруйнувати його автентичність. 

Посадкові місця зі столиками і кріслами для відвідувачів розділені на сектори брутальною металевою решіткою – в дусі сучасності. Однак, арочні зводи стелі виправляють естетичний огріх промислового стиля та звичайна металева решітка з каркасом перетворюється на очах та набуває властивостей античних просторів.

Керамічна плитка в інтер’єрі – калейдоскоп фактур та розмірів

Сіра плитка для ресторану з імітацією каменя – природний базовий мотив інтер’єру

Сіра плитка для підлоги серед такого різноманіття кольорів – закономірний вибір. Сірий колір є універсальним базовим оздобленням.

Сірий однаково добре приймає теплі та холодні тони як каталізатор кольорів, який об’єднує різні палітри в одне ціле.

Дизайнери зупинили свій вибір на фактурі натурального каменя, що нагадує черепашник з вкрапленнями різного розміру. Камінь у природі – елемент природного ландшафту. Фактура каменя як основа для інтер’єру, оформленого у широкій кольоровій палітрі, вдале дизайнерське рішення, запозичене в оточуючого пейзажу. 

Сіра плитка під камінь у великому форматі дозволила створити монолітне напільне покриття, а її квадратна форма додала інтер’єру відчуття рівноваги.

Настінна плитка у ресторані – елегантний глянець з фактурою мармуру в італійському стилі

Присутність мармуру в італійському інтер’єрі – таке ж природне явище, як хмари, що пливуть небом. Італійські ландшафти вкриті кар’єрами з видобутку благородного каменя різних видів.

Для оздоблення вертикальних поверхонь в інтер’єрі використовується прямокутна плитка для стін під мармур.

Фактура мармуру за умови вмілого дизайнерського підходу чудово поєднується зі склом, металом, деревом та навіть пластиком.

Стійка бару знаходиться у центрі ресторану, а її екран облицьований плиткою-кабанчиком з імітацією бархатної текстури синього мармуру – рідкісний різновид, який виглядає особливо ефектно. Як плитка для кафе, імітація синього мармуру – сміливе рішення, яке в даному випадку виправдало себе сповна. 

Синій мармур активно впливає на стилізацію інтер’єру та славиться інтонуванням та однорідною текстурою, в якій не зустрічаються включення іншої палітри кольорів.

Синій колір – холодний та у великій кількості додає приміщенню дискомфорту, тому синій мармур не може бути базовим оздобленням, але ідеально підходить в якості яскравого акценту.

Різні відтінки синього кольору на одній поверхні – від сизого до синяво-чорного, зернисті вкраплення у поєднанні з вертикальним укладанням глянсових прямокутних фрагментів та підсвічуванням створюють ілюзію калейдоскопу та візуально збільшують висоту стойки.

Підсвічування, вбудоване під стільницею з темного мармуру з насиченим малюнком прожилок, примушує глянець переливатися та відкидати відблиски.

Завдяки оригінальному оздобленню дизайнерам вдалось виділити центр ресторану – здається, що невидимі потоки енергії, немов маленькі ріки, стікаються до центру та "потрапляють в море". 

Оздоблення арочних ніш – елегантний глянець під мозаїку

Кораловий – ще один колір в інтер’єрі, зв’язаний з морем. Коричнева плитка з глянсовою поверхнею, переливається у світлі та інтонує всіма відтінками жовто-коричневої палітри - не менш ефектно, ніж плитка під синій мармур.

Інтонування та блиск плитки у невеликому форматі створює ефект мозаїки – яскравий штрих у відтворення італійської культури в інтер’єрі ресторану Mino Osteria за допомогою дизайнерських заходів. Здається, що до остерії з минулих віків перенесли стіну собору або розкішного замку. 

Керамічна плитка під бетон – заключний акорд

Вздовж панорамних вікон стіна облицьована аналогічною плиткою-кабанчиком, що й стійка бару, але тільки з імітацією бетонної поверхні. Гармонічно зливаючись з напільною плиткою під камінь, скромне оздоблення стала природною частиною оформлення – вона не виділяється та не заважає, в той же чай виглядає як невід'ємна деталь інтер’єру. 

Дизайнери здійснили чудо – ресторан Mino Osteria наповнений справжнім духом Італії.

Бажаєте купити плитку коричневого кольору для створення мозаїки в італійському стилі? Потрібна плитка напільна? Ціна на окремі позиції у рамках АКЦІЇ "Час ремонту" знижена – йде розпродаж зі знижкою до 35 %. Акція проходитиме до 15 серпня – погортайте наш каталог та покваптесь придбати плитку вигідно!