Плитка в інтер’єрі. Квартира в італійському стилі

 

Дизайн інтер’єру апартаментів, які розташовані в італійській комуні Santeramo in Colle, в 2020 році на суд широкої аудиторії запропонували спеціалісти місцевого бюро архітектури "Imma Digregorio".

Краса середземноморських інтер’єрів невимовна. Таємничий вигляд натурального каменя, арки та анфілади, великі вікна, через які до приміщення потрапляє повітря з моря, світильники з кованого металу – подих старовини, що потрапила у наш час з давніх віків. 

Дизайн інтер’єру квартири – італійський стиль + крапля індустріального мінімалізму

Особливості традицій італійського оформлення

Італійський стиль на відміну від інших середземноморських напрямків у дизайні нагадує інтер’єри античних часів. Арочні отвори – віконні та дверні, наскрізні анфілади, коли приміщення пов’язані у суцільний ланцюг без дверей, в якості яких виступають тільки арки.

Набір оздоблювальних матеріалів - штукатурка, натуральний камінь та зрідка деревина.

В італійському інтер’єрі використовуються теплі відтінки, запозичені у природи – жовтий, бежевий, широка палітра зелених тонів та напівтонів, оливковий, світло-золотавий, відтінки коричневого. Природні кольори ефектно виглядають поруч з кам’яною кладкою з шорстких каменів різної форми та розміру.

Дизайн інтер’єру в італійському стилі традиційно присутні різні художні прийоми оформлення, в тому числі ті, що потребують ручної роботи – розпис, мозаїка, штукатурка з візерунками. 

Усі варіанти декору зустрічаються у межах одного приміщення або будинку. Однак, загальний фон італійського оформлення дуже стриманий, тому комбінуючи способи декорування потрібно потурбуватись про те, щоб інтер’єр не набув важкості, не був строкатим та позбавленим природності та простоти стиля.

Меблі в італійському стилі відрізняються функціональністю та лаконічними формами. Відсутність нарочитого декорування – оброблене дерево с неяскравою текстурою, кований метал, однотонний текстиль з набивним геометричним орнаментом.

Великі вікна – від підлоги до стелі створюють ілюзію поєднання внутрішнього простору з оточуючим ландшафтом.

Освітлювальні прилади, як правило, зроблені з кованого металу, а плафони повторюють прості середньовічні форми.

Індустріальний мінімалізм – сучасна елегантність

Індустріальний стиль сьогодні все частіше поєднуються з мінімалізмом. Обидва напрямки проникають в інші стилі, додаючи оформленню лаконічності та суворих рис.

Висока стеля, відсутність перегородок в єдиному просторі, великі вікна, штукатурка, грубуватий камінь та велика кількість металу з нальотом патини, монохромність кольорового рішення – точки, в яких перетинаються італійський та індустріальний стилі. 

Італійський мінімалізм поєднує у гармонійний ансамбль керамограніт під камінь, як сучасну заміну натурального матеріалу, сучасні меблі лаконічних форм, однотонний текстиль з набивним, ледве помітним візерунком.

Кольорова палітра – спокійна та стримана, фактури – приємні на дотик, а разом – затишна домашня атмосфера.

Для освітлення використовуються металеві світильники – конуси, циліндри та шари на довгих стрижнях або проводах. Можливе застосування кронштейнів та шарнірів, завдяки яким світло спрямовується у потрібному напрямку.

Приховані секції для зберігання, вбудовані шафи в Італії вдало замінюють традиційні ніші у стінах, які перебирають на себе функцію шафи для одягу або полиць для книжок.

Сучасна сантехніка – підвісний унітаз, ванна акрилова, душова кабіна, як найкраще пасують до інтер’єру ванної кімнати у стилі мінімалізм. 

Интерьер итальянской квартиры – от простоты до элегантности один шаг

В інтер’єрі, створеному італійськими дизайнерами, кожна деталь має голографічний характер і немов би свідчить про середземноморські традиції. Навіть сучасна сантехніка, напільний та настінний керамограніт під камінь, сучасні меблі не заважають сприйняттю.

Монументальність високих зводів з каменя змінюють скромні оштукатурені поверхні, а темне дерево зливається з металом та широкоформатною плиткою з імітацією дрібнозернистої текстури.

Сіра та бежева палітра продиктована природними кольорами натуральної кам’яної кладки. Уникнути монохромності допомагають молочні плафони світильників з золотистим металом у якості основи. 

Дизайн кухні та їдальні

Кухню від їдальні відділяє арочний прохід. Фактично, це анфілада, коли одне приміщення проглядає з іншого.

Лаконічне оформлення їдальні складається з оштукатурених у світлі тони стін, які урізноманітнюють шароподібні світильники з золотистою металевою основою.

Простий стіл та зручні крісла з темного дерева візуально розчиняються на тлі графітової підлоги.

Напільний керамограніт під камінь графітового кольору з дрібнозернистою текстурою у кухні змінює плитка невеликого формату в італійському стилі.

 

Керамічна плитка з кремовою основою прикрашена візерунком та викладена у формі килима.

Кухонна техніка розташовується у ніші, що виконана у формі арки та нагадує про приналежність інтер’єру до середземноморських стилів.

Меблі світлого кольору з пласкими фасадами зовсім не погіршують враження від інтер’єру.

Сучасна спальня, суміжна з ванною кімнатою

Сантехника поруч зі спальним ліжком повинна бути прикрасою інтер’єру, в іншому випадку її банальність зруйнує стиль.

Окремо розташована ванна знаходиться на відстані двох кроків від ліжка. Ванна акрилова у формі човна з високою кормою виглядає витончено завдяки білій гладкій поверхні та кам'яній стелі над нею. Напільний змішувач з матовою сталевою поверхнею губиться на тлі сірих оштукатурених стін. 

Вхід до сантехнічного приміщення, де розташовується підвісний унітаз та душова кабіна, має скляні дверцята. Скло – непроханий гість в італійському інтер’єрі, але темне скло гармонійно поєднується з темним металом, з якого зроблені трикутні плафони світильників та сходи, що ведуть наверх.

В мінімалізмі широко застосовується підсвічення як один з небагатьох способів декорування. Кругле дзеркало без рами розташовано над глибокою круглою раковиною з вбудованим у стіну лаконічним змішувачем. Стільниця схожа за формою на великий пофарбований табурет, що своєю простотою повертає до традиційних італійських домівок, які відрізняються відсутністю розкошів. Підсвічення по контуру дзеркала – декоративний ефект, який гармонійно виглядає в інтер’єрі сонячної Італії. 

Дверцята душової кабіни виготовлені з такого самого темного скла, що й вхідні двері у сантехнічне приміщення.

Інтер'єр спальні відрізняється багатофункціональністю. Поруч з ліжком з іншого боку причаївся невеликий столик з кріслом та напільним торшером з шароподібним молочним плафоном та золотистим стрижнем. 

Середземноморський стиль – перлина дизайну. Краса південних інтер’єрів надихає та приваблює, породжуючи бажання створити подібне оформлення у власному будинку.

В нашому магазині знайдеться все потрібне для оформлення стильного італійського інтер’єру - керамічна плитка під камінь, з візерунками у традиційному італійському стилі, а також сучасна сантехніка від відомих брендів.