Плитка в інтер’єрі. Кафе Raiz, Португалія

 

Історія появи кафе "Raiz"

Дизайн кафе по усьому світі набув традиційних рис індустріального стиля. В залежності від місцезнаходження закладу громадського харчування, до сучасних ідей дизайну кафе додають етнічну "родзинку".

Кафе "Raiz" (в пер. з португальської – "корінь") відкрило свої двері у чарівному португальському містечку Візеу. Реалізація проекту одночасно була втіленням давньої мрії чотирьох друзів.

Прийшов час і після багаторічного плекання мрії автори ідеї кафе "Raiz" насмілились втілити її в життя. В результаті вдалось створити гарний простір, в якому можна поласувати здоровою їжею та насолодитися ароматом та смаком натуральної кави. 

Город Візеу розташований у серці країни на плоскогір’ї (тут вирощують виноград, з якого роблять чудове вино Дан). Чисте повітря, гарні види відповідають назві міста, яке в перекладі з латини означає "гарний вид". Місто навіть отримувало премії за видатні досягнення у збереженні природи та її багатств.

Кафе "Raiz" виникло на ґрунті пристрасті до здорової смачної їжі, а дизайн відповідає географічному положенню. Та головна мета проекту – створити в інтер’єрі дзеркало мрії.

Індивідуальність меню, зона приготування їжі, відкрита для спостереження відвідувачами, як символ союзу з клієнтами, підкреслює концепцію закладу. 

Здорове харчування й турбота про природне середовище – споріднені цінності. Багато рослинності, присутність фактури дерева, кам'яна стіна з ракушняку – елементи екологічного стиля в інтер’єрі, який сповіщає про ставлення власників кафе до природи.

Принципи планування кафе

Задум полягав у тому, щоб простір кафе відповідав будь-яким побажання клієнтів, тому дизайнери з бюро "Qiarq arquitectura + design" розробили декілька зон.

Довгий стіл та високі стільці біля вікна призначені для індивідуального та/або групового використання. Змога насолодитися видом з вікна та теплом сонця, допоки чекаєш друзів, що запізнюються, або почитати книгу за чашкою ароматного чаю або кави. 

Якщо клієнт побажає усамітнитися або побути наодинці з коханою людиною, влаштувати застілля для компанії друзів – для будь-якої мети у кафе знайдеться відповідне місце.

Організовані дві зони для великих груп відвідувачів, де можна навіть провести робочу нараду.

Гостинне кафе має все потрібне, щоб кожен відвідувач мав змогу насолодитися смачними млинцями або бокалом гарного вина у свій спосіб. 

Як створити дизайн кафе? Фактури та кольори інтер’єру кафе

Інтер'єр кафе "Raiz", не дивлячись на індустріальні риси, не позбавлений кольорів. Кольорові стільці з дерева перегукуються з іншими елементами інтер’єру того ж самого кольору.

Зелені стільці через колір пов’язані з соковитою рослинністю, а оранжеві – з теракотовими вазонами. Решта меблів виготовлена з світлого дерева з однотонною текстурою. 

Третім кольором, що переважає в інтер’єрі є бежевий – натуральний ракушняк з виразними рельєфами, абажури світильників у східному стилі та світло-бежева штукатурка на решті стін, яка врівноважує інтер’єр, в якому надто багато різнорідних яскравих елементів.

Стеля з чорного сланцю з відкритими повітроводами – дизайнерська "фішка" та данина рідному Середземномор'ю, в країнах якого камінь цінується набагато вище, аніж бетон – звичне оздоблення для індустріального стиля. 

Стиль Марокко в інтер’єрі кафе "Raiz" лише одного разу змахнув чарівною паличкою. Крилата фраза "Схід – справа тонка" тут набуває безпосереднього значення. Штукатурка на стінах та плафони з найтонших фрагментів решітки, схожою на ажурну в'язь, у формі східних ліхтарів.

Марокканські майстри роблять світильники вручну. Марокканські абажури за красою можуть посперечатися за статус витворів мистецтва. Каркаси ліхтарів виготовляють з металу. Зустрічаються ковані абажури зі східними орнаментами різної форми – ромбів або вертикальних смуг, як у випадку кафе "Raiz". Форма світильників - піраміда, шар, пісочний годинник. Кольори – жовтий, оранжевий, бежевий. 

Середземномор'я проявилося в інтер’єрі кафе ще й у вигляді плетених корзин для кімнатних рослин у підвісних кашпо, пофарбованих у тон з абажурами.

Як підібрати плитку для кафе і ресторану?

Знайшлося місце в екзотичному інтер'єрі органічного кафе для керамічної плитки

Підлоговий керамограніт під бетон - стандартна обробка для індустріального інтер'єру, а його співзвучність зі середземноморським оформленням в сучасному прочитанні перетворює його в елемент гармонійної еклектики.  Керамограніт для кафе в темно-сірому кольорі відповідає класичним правилам оформлення - підлога повинна бути темним.

Бірюзова плитка квадратної форми немов з нальотом слюди, яка на світлі відсвічує і створює відблиски, використана для стійки бару і в сантехнічних приміщеннях закладу.

Блакитна плитка для кафе має квадратну форму і глянсову фактуру.  Поверхні відбивають світло і візуально сприяють розширенню простору.

Прямокутні раковини і сучасні змішувачі блакитна плитка для кафе як колірний акцент доповнює ідеально.  Великі дзеркала без рам відображають оштукатурені стіни і кімнатні рослини.

Якою має бути плитка для ресторану?

Плитка на підлогу для ресторану повинна мати високий клас зносостійкості за шкалою PEI - від III до V. Плитка на підлогу для кафе з матовою фактурою і покриттям, яке з декором, який відповідає обраному стилю дизайну, підійде для різних функціональних зон закладу.

Керамограніт для кафе - ідеальна обробка, яка володіє необхідними характеристиками.  Висока міцність, вологостійкість, протиковзке покриття - все, що необхідно для забезпечення безпеки відвідувачів.

Потрібна плитка для ванної або сантехнічного приміщення громадського закладу? Завітайте до нашого магазину – в розділі "Плитка" представлений керамограніт для кафе або ресторану за кращою ціною та з можливістю доставки по всій Україні. З нами можна домовитись – існує можливість повернення товару на протязі 21 дня після здійснення покупки. Купуйте вигідно та з комфортом!