Плитка в інтер'єрі. Готель The Craftsmen, Нідерланди

 

Готель "The Craftsmen" в Амстердамі – незвичайна робота команди художників під керівництвом Стефа ван де Бійля

У кінотрилогії "Назад у майбутнє" головному герою довелося кілька разів повертатися за допомогою машини часу у минуле, щоб змінити події, які негативно вплинули на майбутнє. Минуле – застаріле та смішне, а майбутнє – захоплююче, але невідоме  знаходяться у постійній суперечці.

Для архітектури та дизайну житлових приміщень минулий час означає звернення до створеної колись естетики стилів, яку сучасні дизайнери використовують для створення власних інтер’єрних композицій. Зістарені поверхні оздоблення, антикварні предмети не викликають бажання зневажливо всміхнутися – їх високо цінують та використовують для ефектних дизайнерських композицій.

Історичні фасади готеля "The Craftsmen"

У 2019 році нарешті відкрився готель "The Craftsmen", розташований у старовинних будівлях, які зведені майже чотири сторіччя тому. 

Фасади "пряничних" будинків мають так звані фронтони – надбудови над фасадом, яких у Нідерландах нараховується аж 9 типів. За ними можна визначити рік побудови будь-якої будівлі. Різноманітні фронтони вважаються пам'ятками національної архітектури.

Фронтони будівель, відведених під готель "The Craftsmen", походять з XVII сторіччя –Золотого сторіччя, коли на піку знаходилась популярність класики, а архітектори не обходилися без елементів ордерної системи – фронтонів, архівольтів (оформлення арочних отворів), карнизів та пілястр.

Вишукана еклектика інтер’єрів готелю

Інтер'єри готелю "The Craftsmen" складаються з елементів трьох стилів – скандинавський, індустріальний та базовий – Стімпанк, який створений з класики часів Королеви Вікторії та атрибутів історичних періодів, які подарували людству видатні винаходи та відкриття.

З 14 номерів готелю в більшості, а саме в 12, вікна виходять на канали Амстердаму, а пожильці решти номерів спостерігатимуть пожвавлену атмосферу на алеї.

Не чисельні номери готелю оформлені відповідно до того чи іншого стародавнього ремесла ("craft" в пер. з англ. - "ремесло") – побудова човнів, інструментам майстрів різних напрямків, збирачам велосипедів, пошиттю взуття і т.ін.

Після реставрації всі залишки історичної архітектури та внутрішнього дизайну збереглися і залишилися недоторканими, а творча група Стефа ван де Бійля, майстерно доповнили оформлення антикваріатом та речами з минулого. 

Освітлювальні прилади з сучасним дизайном комбінуються з дивними речами, які дизайнери використали для створення вантажних світильників - старе каное, взуттєві колодки з алюмінію.

Незграбні двері для аварійного виходу, зняті зі списаного авіалайнера Fokker F28, зайняли місце дверцят шафи в одному з номерів. 

Інтер'єри зі старовинними відреставрованими сундуками та перископами, що ніби виринули з глибини, механізми паровозу у якості основи для стола та скляні стільниці, хаотично розташовані на стін зображення годинникових циферблатів та коліщаток, а для зберігання – маленькі та великі саквояжі.

Здається, що дизайн готелю з'явився у результаті фантазування авторів проекту. Насправді – ні, а дизайнери лише дотримувалися принципів оформлення неокласичного стилю – самобутнього та оригінального.

Стімпанк в інтер’єрі – напрямок, що комбінує англійську класику з технологіями минулого

Особливості скандинавського та індустріального стилів відомі багатьом, а неокласика Стімпанку – оригінальний дизайнерських напрямок, про який недосвідчена аудиторія майже нічого не знає. 

Класичні англійські розкоші та фантастика вікторіанської епохи Герберта Уеллса та Жюля Верна з їх геніальними творами "Машина часу" та "Двадцять л'є під водою" – джерела, які надихають дизайнерів, які створюють проекти у цьому стилі.

Революція у промисловості XIX сторіччя та урбаністичні фантазії майбутнього – будь-який період часу може бути обраний в якості базового напрямку для дизайну інтер’єру. Але змішування атрибутів з різних періодів не зможуть вплинути на оригінальність композиції. Незмінною буде лише класика у стилі вікторіанської Англії. 

Металеві механізми, паросилові установки та дирижаблі, створені відповідно до технологій минулого, їх креслення та зображення надають оригінальністю для декорування.

Стиль Стімпанк – фактури та кольори

Метал дуже важливий для стиля. Мідний котел замість раковини, латунні коліщата замість вентилів на трубах та чавунні ванни – звична картина для ванної кімнати.

Оголені іржаві труби з величезними вентилями, проводи та лампочки, цегляні кладки та ледве вкриті штукатуркою стіни – спільні риси, притаманні Стімпанку та індустріальному стилю. 

Кольори, що обирає стиль – ніби вкриті нальотом диму. Підійде будь-який колір, але з димчастою "плівкою" на поверхні.

Які меблі використовують в інтер’єрі у стилі Стімпанк?

- дивани зі шкіряною заклепаною оббивкою;

- дерев'яні бюро та комоди;

- клепані сундуки під старовину.

Які деталі можна побачити в інтер’єрі:

- дверні ручки за формою схожі на вентилі та коліщата годинників;

- глобуси;

- фальшиві отвори, що імітують ілюмінатори;

- телефонні апарати у стилі ретро, закріплені на стіні;

- радіоли, грамофони, програвачі. 

Тільки натуральний текстиль – фактурний, але однотонний та простий на вигляд, підійде для інтер’єру у стилі Стімпанк. Майже на рівні фетишу знаходиться оббивка для меблів зі шкіри.

Яка керамічна плитка для настінного та напільного оздоблення використовується в інтер’єрах готелю "The Craftsmen"?

Керамічна плитка для готелю "The Craftsmen" підібрана з огляду на зовнішню природність та достовірну схожість з натуральними оздоблювальними матеріалами.

Для підлоги у номерах готелю використано:

- керамограніт під дерево;

- керамограніт під камінь.

Для настінного покриття обрано:

- старинну голландську плитку з традиційним розписом;

- однотонну плитку у формі квадрату у маленькому форматі;

- плитку, що імітує мозаїку с поверхнею під натуральний камінь. 

Технічні характеристики керамічної плитки для готелю роблять її незамінною для оздоблення номерів. Перерахуємо їх:

- зносостійкість;

- вологостійкість;

- підвищена міцність.

Уся плитка для готелю підібрана під стиль та допомагає досягти реалізації дизайнерського задуму.

Голландська плитка з розписом у синьо-блакитній та кобальтовій палітрі

Голландський кахель – плитка з гладкою поверхнею, вкрита білою глазур'ю, на якій за традицією нанесений декор із застосування синьої палітри кольорів.

Вітрові млини та старовинні судна з вітрилами, герої казок та легенд, зображення квітів та пташок надають інтер’єрам особливого зиску та національного шарму. 

Старовинна плитка, що виготовляється майстрами у місті Делфт – батьківщині голландського кахлю, співзвучна зі справжнім духом скандинавського стилю.

Керамічна плитка під дерево, що використовується для підлоги

Дерев'яне напільне покриття, в тому числі керамічна плитка під паркет використовується у будинках Нідерландів з давніх часів.

У номерах готелю напільна плитка під паркет ретельно підібрана за кольорами та викладена у вигляді орнаментів – шеврон (ялинка) та плетіння.

Дерево пасує до будь-яких інших фактур – нехай це буде зістарена цегляна стіна чи гладенька, пофарбована у сірий колір.

Підлога, вкрита плиткою, підібраною в колір з натуральними тонами дерева – світлими та темними.

Дерев'яна підлога доповнена меблями з того ж матеріалу - стільницею, шафою, сундуком або стільцями. 

Яка керамічна плитка під камінь для підлоги використана?

Тенденція у плануванні готелю – спальні, поєднані з ванними кімнатами. Підлога, вкрита плиткою під дерево комбінується з плиткою з імітацією сланцю. Потерті дерев'яні балки на стелі та окремо розташована ванна у формі, що нагадує човен, пофарбована у чорний колір або під мідь – ефектна скандинавська композиція.

Сланець використовується у країні для покрівель. Сланцева плитка напільна, ціна на яку надто висока сьогодні має практичну заміну – це керамічна плитка для готелю з імітацією пластинчастого мінералу.

Керамічна плитка під мармур – імітація коричневого кольору зі збереженням слідів, що залишив час, обрана не випадково. Вона створює гармонійну комбінацію з потертими дерев'яними фасадами шаф, блискучими поверхнями подібних до келихів пуфиків зі шкіряними сидіннями та сундуками з минулих часів.

В деяких номерах можна споглядати керамограніт для підлоги під класичний мармур чорного та білого кольору, викладений у формі геометричного візерунку. 

Квадратна плитка невеликого розміру

Ванні кімнати у номерах готелю виконані у контрасті - чорний колір плитки невеликого формату з нерівними швами та шорсткою поверхнею доповнюється виразною текстурою дерева у якості матеріалу для стільниці під елегантну білу раковину. Комбінація виглядає ефектно та стильно поруч з напільним унітазом-компактом та сучасною душовою кабіною з тропічним душем. 

Особливості системи освітлення номерів та готелю в цілому

Світильники, розташовані на стелі, подібні за формою до корабельних прожекторів, настінні бра зі старовинних взуттєвих колодок, люстри з кованого металу, а також вбудована сучасна система освітлення – різноманітність дизайну освітлювальних приладів вражає. 

Бажаєте купити плитку під дерево або таку, що імітує мармур? До 15 серпня в нашому магазині продовжуватиметься АКЦІЯ під гаслом "Час для ремонту" – розпродаж плитки зі знижкою, що на деякі позиції досягає 35 %.