Плитка в інтер’єрі. Дизайн у стилі мінімалізм – будинок в Італії

 

Дизайн будинку в італійському місті Павія у сучасному стилі мінімалізм, побудований на контрастних кольорах, системі освітлення, формі та типі укладки модулів керамічної плитки.

Мінімалізм у дизайні інтер’єру: історія та основні принципи

Історія розвитку дизайну свідчить про те, що стиль мінімалізм вдосконалювався майже на протязі сторіччя.

Після війни в умовах розрухи люди прагнули простоти та благополуччя, а класика викликала стійкі асоціації з буржуазними будинками. 

В оформленні інтер’єрів в першу чергу враховувались функціональність та доступність. Для оздоблення використовувались шпалери, кахлі, а деякий час потому – звичайний бетон. Меблі, виготовлені з пластика та пресованих дерев'яних плит змінила розкішні класичні силуети.

Японський мінімалізм

У Японії мінімалізм широко розповсюджений. Варто відмовитись від зайвих предметів та декору, щоб отримали в результаті елегантний інтер’єр зі східним шармом.

Японський мінімалізм захоплює природна краса недосконалих форм, що можна зустріти у природі.

Що привнесено у сучасний мінімалізм з японської культури оформлення інтер’єрів?

1. Дерев'яні матеріали у якості оздоблення – оброблена дошка, природні кольори. Меблі з пласкими фасадами з дерева.

2. Низькі ліжка, встановлені на подіум, який окрім основи для матрацу виконує ще одну роль -  інструменту для зонування просторого приміщення. 

Модернізм-конструктивізм: сувора геометрія, функціональність та відсутність декору

Історія стиля розпочалась у 20-ті рр. XX ст. В основі інтер’єру - геометричні лінії та фігури (прямокутники, квадрати, круги).

Інтер'єр має такий вигляд, ніби усе тут було зібрано з деталей конструктора. У якості оздоблення використовувався бетон, фарба, шпалери або однотонні кахлі.

Сучасний мінімалізм успадкував від конструктивізму заборону на зайвий декор та геометричні меблеві фасади та функціональність нечисленних предметів в інтер’єрі.

Провідна ідея конструктивізму – суцільний простір. Кожна зона виконує власні функції, але є логічним продовженням попередньої та наступної, і зберігає з нею зв'язок. 

Дизайн італійської квартири: прямі лінії, яскраві акценти та сучасна система освітлення

Оформлення квартири - це жива еклектика з заходів та елементів стилів, які були раніше за мінімалізм.

Геометрія інтер’єру – прямі лінії та фігури

У сучасному мінімалізмі спостерігається тенденція до використання натурального оздоблення, стильних мебельних гарнітурів та добротного текстилю.

Кухня – ніжна та життєрадісна

Декорувати пласкі фасади кухонних меблів дизайнери вирішили під натуральне дерево з горизонтальними серцевинними променями бежевого кольору. 

Горизонтальний візерунок знаходиться у дисонансі з фартухом, на якому зигзагоподібний шеврон "утинається" у білу стільницю.

Один з заходів дизайну - повторення фактури, форми або кольору в решті елементів оформлення. У тон з меблевими фасадами пофарбовані віконні рами, для яких італійські дизайнери обрали колір карамелі.

Верхній ряд кухонних шаф повністю білий та переривається сріблястими вставками зі сталі у зоні варильної поверхні та витяжки. Злиттю меблевих фасадів з білою стелею перешкоджає лише верхнє та нижнє підсвічення, яке підкреслює геометричну форму підвісних шаф.

Напільний керамограніт під бетон виглядає елегантно та виконує роль ідеального фону. Керамогранітна плитка квадратної форми добре пасує до загального ансамблю. 

Вітальня: модульні конструкції, керамограніт під бетон, зелений колір кімнатних рослин та трохи романтики

Дизайн двоповерхового таунхаусу підтримує ідею єдиного простору, тому інтер’єр вітальні повторює основні елементи оформлення кухні та є її логічним продовженням.

Прямокутні конструкції зачинених шаф у двох кольорах – білий та синяво-чорний. На відкритих поверхнях розміщені книги, фігурки тварин та яскраво червоні свічки, які розташовані неподалік від сучасної плазми.

Занавіски з легкого світлого тюлю підтримують геометрію простору – висока стеля, світлий простір, масштаби якого візуально посилюються завдяки злиттю білих оштукатурених стін та стелі.

Для підлоги використовується такий самий керамограніт з імітацією сірого бетону та легким інтонуванням, яке надає напільному покриттю стриманої елегантності. 

Проект освітлення в інтер’єрі

Настінні бра з подвійним випромінюванням для освітлення передпокою, каскад підвісних світильників вздовж сходів, світлодіодні стрічки у комбінації з освітленням на стелі у вітальні, дзеркала у ванну з підсвіченням – організація системи освітлення виконана на професійному рівні компанією "Linea Light Group". 

Експресія яскравих кольорів та глянсових поверхонь

Мінімалізм з виразними акцентами за кольорами, фактурою або формою спеціалісти називають експресивним мінімалізмом.

Функцію яскравих акцентів в інтер’єрі квартири виконує плитка на кухню та плитка у ванну:

1. Керамічна плитка на кухню.

Глянсова поверхня з товстим шаром глазурі кольору "берлінська лазур" схожа з гладкою поверхнею нічного моря. Плитка "кабанчик" з укладкою "ялинкою" захоплює увагу та пожвавлює загальну картину, а ще розділяє навісні білі шафи з дерев'яними фасадами шаф для зберігання, що розташовані у нижньому ярусі. 

2. Керамічна плитка у ванну.

Плитка у ванній – звичне оздоблення. Різноманітний дизайн керамічної плитки на сьогодні є інструментом дизайну.

У двоповерховій квартирі передбачені дві ванні кімнати, у кожній з яких плитка у ванній – це яскравий елемент інтер’єру.

Меблі для ванної № 1 з фактурою дерева на фасадах повторюють нижній ярус кухонного гарнітура. Керамічна плитка у ванну у формі шестикутника – елемент в екологічному стилі. Комбінація модулів різних кольорів (білий, блідий блакитний, насичений синій) перериває лаконічну стерильність інтер’єру у стилі мінімалізм. 

Меблі для ванної № 2 складаються з геометричних модулів. Полиці правильної квадратної форми та тумба під раковину червоного кольору виглядає оригінально.

Настінна плитка з прямокутних плашок у стилі "кабанчик" представлена комбінацією білого кольору та двох відтінків сірого – світлим та темним. Укладка "ялинкою" з нерівним верхнім краєм підкреслює засліплюючи білизну стелі та керамічної сантехніки. 

Дзеркала у ванну використовуються різної геометричної форми – круг та прямокутник, розташований вертикально.

Як вибрати плитку для ванної?

Для ванної кімнати керамічна плитка повинна бути вологостійкою. Для оздоблення стіни підходить плитка з будь-яким типом поверхні – матова, глянсова та т.ін.

Як вибрати керамограніт?

У приміщенні з підвищеною вологістю укладка на підлогу матового керамограніту – оптимальне рішення.

Матеріал розрізняється за класом зносостійкості (за шкалою PEI від I до V) та коефіцієнт спротиву ковзання (R9-R11).

Для ванної кімнати підходить керамограніт з середнім класом за шкалою PEI та наявністю покриття AntiSlip з будь-яким коефіцієнтом.

У каталозі нашого магазину в розділі Плитка Ви знайдете керамічну плитку, подібну до тієї, що прикрашає інтер’єр італійської квартири.

Купувати в нас комфортно, тому що ми вміємо уважно ставитися до потреб клієнта, ретельно перевіряємо товар перед відправленням та, у випадку необхідності, готові розглянути повернення товару на протязі 21 дня.