Плитка в інтер'єрі. Апартаменти у Барселоні

 

Квартира у Барселоні – проект від іспанського дизайнера Рауля Санчеса у стилі мінімалізм. Мінімалізм не вважається стилем, що свідчить про недолік ресурсів. Мінімалізм – це естетика простоти та елегантності.

Просторе приміщення з технічних та економічних причин не підлягало перебудові, тому єдиним засобом перетворення стали дизайнерські прийоми. Створити неповторний інтер’єр допомогли елементи близьких за традиціями стилів. 

Як відрізнити мінімалізм від інших сучасних стилів?

Дизайн у стилі мінімалізм передбачає мінімальну кількість предметів в інтер’єрі. Мінімум речей у приміщенні допомагають підтримувати постійний порядок. Стиль ідеально підходить чоловікам саме з цієї причини.

За вміння використовувати тільки найнеобхідніше у якості компенсації можна отримати вільний простір та час, зекономлені завдяки перманентному порядку у приміщенні, де кожна річ знаходиться на відведеному для неї місці. 

Оформити приміщення у стилі мінімалізм для професійного дизайнера не складно. Набагато складніше для клієнта узгодити власний побут з вимогами лаконічного оформлення.

Фактури, форми та нейтральні кольори – основні інструменти оформлення

Класичній химерності та розкошам у мінімалізмі не зустрінеш. Інтер'єр буквально складається з прямих чітких ліній, правильних геометричних форм та вивірених пропорцій.

Меблі трансформуються, перегородки заміняють стіни та служать для розділення приміщення на функціональні зони. Декор заради декору у мінімалізмі знаходиться під забороною. Інтер'єр побудовано на поєднанні фактур та форм, які привертають увагу та надають приміщенню індивідуальності. 

Велике та незатишне приміщення перетворюється на зручне завдяки простим дизайнерським заходам.

Серед популярних фактур – метал та пластик, часто пофарбовані у чорний або сріблястий кольори, керамічна плитка під дерево або натуральний камінь, в тому числі мармур.

Широкоформатна плитка під мармур у мінімалістському інтер’єрі – це елемент, що перериває монотонність стриманого оформлення.

Кольорова палітра складається з відтінків універсальних кольорів – сірого та коричневого. Використовують тони та напівтони у межах одного кольорового ряду та класичне протистояння чорного та білого.

Суворі правила мінімалістського дизайну можна порушити, додавши до оформлення предмети, пофарбовані у яскраві кольори – жовтий, зелений, червоний та синій. Виразні вкраплення на стриманому тлі складають враження гучних звуків у тиші, але завдяки їм інтер’єр стає цікавішим. 

Унікальна комбінація природного та штучного освітлення

Для моделювання освітлення існує продумана схема. Панорамні вікна не зашторені та впускають у приміщення багато світла. Жалюзі або легка тюль використовуються у якості компромісу.

Для темного часу доби передбачена прихована система освітлення, яка складається зі світильників, вбудованих у стелю та/або стіни. Настінні бра та напільні торшери витримані в індустріальному стилі. Плафони з металу, скла або високоміцного пластика повторюють форму правильних геометричних фігур – шари, циліндри, трикутники. 

Інтер'єр квартири у Барселоні, створений за проектом Рауля Санчеса

Динаміка XXI сторіччя налаштовує людину на використання тільки необхідного. Мінімалізм максимально відповідає потребам сучасності.

Гармонійний інтер’єр, позбавлений декору заради декору, - це затишний острів, де забуваються важкі будні. 

Особливості зонування квартири

Просторе приміщення апартаментів у Барселоні поділяється на зони за допомогою перегородок.

Кожна зона оформлена відповідно до її призначення.

Зона для сну, яка межує з вітальнею

Ніша з відкритими стелажами на фоні білих стін, контрастний за кольором звисаючий зі стелі на тонких проводах циліндричний світильник – проста обстановка у стилі крайнього мінімалізму.

Спальня відділена від вітальні скляними перегородками з розсувними дверима з фрагментів у формі неправильних трикутників. Комбінація гладкого та рельєфного скла з металевими перегородками, пофарбованими у білий колір, урізноманітнить мінімалістське оформлення. 

Сучасний мінімалізм – це еклектика зі стилів, близьких за принципами оформлення.

Скандинавський стиль оформлення – невід'ємна частина мінімалістських інтер’єрів. Моделі стільців та крісел від дизайнерів з північних країн вже на протязі декількох десятиліть.

В інтер’єрі вітальні квартири у Барселоні використовуються крісла у скандинавському стилі. Зручне крісло-качалка біля простого столика з книгою стоїть на контрастному чорно-білому килимі, нагадуючи про традиції географічно далекої Скандинавії.

Інтер'єр вітальні прикрашають декоративні дерев'яні пні та горщики з кімнатними рослинами, встановлені в пофарбовані металеві каркаси.

Напільна плитка під дерево – атрибут мінімалізму та скандинавського стиля. Оздоблення з імітацією дерева додає інтер’єру домашнього затишку та тепла. Плитка під дерево відділяє житлову зону від території балкону та сантехнічних приміщень. 

Кухня – особливості оформлення

Чорні шафки у нижньому та верхньому рядах мебельного гарнітуру гармонійно виглядають з мармуровими поверхнями чорного кольору з білими прожилками. Плитка під мармур з яскравою текстурою чорного мармуру є ексцентричним фоном для робочої зони, де змішувач для кухні та раковина виготовлені з латуні та є яскравим акцентом в інтер’єрі.

Стільниця повторює оформлення фартуха – плитка під мармур виділяє зону для приготовлення їжі та облагороджує інтер’єр. Яскраві кольори солянки та перечниці жовтого та червоного кольору привертають до себе увагу та нагадує про сучасний дизайн.

Плитка під дерево для кухні повертає до гармонії та затишку, без яких домашній інтер’єр важко уявити. 

Дві ванні кімнати – для хазяїв та гостей

Прямокутне дзеркало у ванну без рами та обідка відбиває відкриті мармурові полиці та чорну стелю зі стінами. Чорна раковина у ванну на мармуровій стільниці та вбудований змішувач для ванної чорного кольору – монолітна картина, яка примушує зосередитися та налаштуватися на робочу хвилю нового дня.

Ванна кімната для гостей, навпаки, обладнана білою сантехнікою. Напільне покриття під вибілену деревину та мармуровий фон для дзеркала, відкриті полиці під мармур, білий унітаз та чорна раковина на мармуровій стільниці – антураж, обраний для гостей. 

Змішувач для ванної, який розчиняється на тлі плитки "кабанчик" чорного кольору, що укладена вертикальним чином, як і чорна раковина у ванну, разом зі звисаючими зі стелі світильниками у сучасному стилі створює легку та затишну атмосферу.

Розмиті границі та в той же час єдність, приватна зона, ледве відділена від вітальні, та поєднання спальні з санвузлом – ознаки сучасного стиля та динамічного способу життя. 

В нашому магазині можна придбати широкоформатну плитку під мармур та дерево, підвісні унітази, раковини на стільницю та змішувачі чорного кольору.