Плитка в інтер’єрі. Ресторан японської кухні IYO Aalto (Мілан, Італія)

Ресторан японської кухні IYO Aalto як частина міського архітектурного ансамблю

У минулому році в Мілані відкрився ресторан японської кухні Iyo Aalto. Після приголомшливого успіху Iyo Taste Experience, першого японського ресторану, удостоєного зірки Мишлен, шеф-повар Клаудіо Лю представляє свій другий ресторан Iyo в місті, в районі з футуристичним дизайном Порта Нуова. 

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Iyo Aalto порівнюють з вхідними дверима до кварталу. Ресторан розташувався на першому поверсі багатоквартирного будинку Torre Solaria та відтворює у власних стінах шикарний куточок Японії та її кулінарних традицій. 

Iyo Aalto чудово вписався у міський ансамбль і з успіхом впорався з головним завданням – захопити цінителів високої японської кухні.

Особливість ресторану Iyo Aalto – фасад з кухнею за прозорим склом, яка відкрита на загальний огляд. За склом знаходиться кухня з металу, у якій синхронно пересуваються кухарі у процесі створення фантастичних японських композицій на абсолютно італійських керамічних тарілках під старовину. 

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Подібна архітектура – не тільки оригінальне дизайнерське рішення, але й ефективний маркетинговий хід. Навіть випадковий перехожий, опинившись поруч з рестораном, відчує "смак" кулінарних чудес, приготуванням яких займаються майстри японської кухні за вікном. З великою вірогідністю у спостерігача виникне бажання зайти та спробувати щось смачне.

Дизайн ресторану Iyo Aalto

Інтер'єри з плиткою під камінь для Італії – відтворення безсмертної античної класики.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Дизайнер японського ресторану Iyo Aalto італієць Мауріціо Лай запропонував проект, в якому тонко поєднуються сучасні тенденції футуристичного оформлення з італійськими традиціями оздоблення та декору.

Дизайнер пропустив японські традиції через призму власного сприйняття, втілюючи в інтер’єрі досвід, який виходить за межі гастрономічного, візуального та тактильного.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Італійці жартують з власної пристрасті до екзотичної японської кухні. Нація, знаменита як батьківщина смачної піци виявилась беззахисною перед культурними традиціями далекої Японії.

На вході до ресторану гостей зустрічає решітка з флоат-скла та димчастих дзеркал, які сприяють візуальному розширенню простору, маскуючи реальність грою безкінечних віддзеркалень та блисків.

Дві зони ресторану - суші-прилавок (Sushi Banco), створений за традиціями, запозиченими у Токіо, та ресторан (Ristorante Gastronomico). 

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

За стійкою для суші близько 8 осіб можуть насолоджуватися спеціальним меню Омакасе, приготованим на очах відвідувачів двома майстрами суші - Масасі Судзукі та Лучано Ямашита, поєднуючи його з вином, саке та чаєм. 

Стільниця стойки зроблена з горіхового дерева. Перед кожним відвідувачем розташувався оригінальний піднос у вигляді пластини з гладкого зеленувато-сірого порфіру (гранітна гірська порода вулканічного походження), укріпленого тонкими латунними вставками. На фоні каменя невелика дерев'яна дошка з порцією суші виглядає нестандартно, а с точки зору стиля просто приголомшливо.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Друга зона – це ресторан для гурманів, який очолює шеф-повар Домініко Зіцци, який поєднує у власній роботі традиційну техніку та японські інгредієнти, оформлений у стилі старовинних італійських інтер’єрів античних часів. До сучасності його наближують футуристичні елементи у стилі хай-тек – стеля з кесонами, неонове освітлення та його оригінальна організація.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Оздоблювальні матеріали. Плитка в інтер’єрі ресторану

Шкіра, скло, камінь, дерево та латунь – домінуючі матеріали, залучені до діалогу повних та порожніх об’ємів – речовини та її відсутності, що надає інтер’єрам легкості та гармонії, які визначають японське бачення світу.

Латунь багаторазово виникає в інтер’єрі та є оздоблювальним матеріалом, який виконує функцію єднального елементу, що скріплює композицію в одне ціле.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Лінії світла спускаються зі стелі по блискучих проводах, неначе потоки позитивної енергії, в існування яких вірить будь-який японець. 

Квадратні поглиблення (кесони) на чорній стелі, що складаються зі скляних перегородок, підсвічені блакитним світлом. Мініатюрні вбудовані світильники нагадують зірки на нічному небі та сприяють відчуттю невагомості, яка пом’якшує суворість камінного оздоблення. 

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Глянсова плитка, скло та вбудоване зональне освітлення – ансамбль у стилі хай-тек, який створює у залі затишну атмосферу, доречну як для дружнього спілкування, так і для більш особистих зустрічей.

Чорна плитка з глянсовою фактурою підкреслює гротеск, який випромінює плитка для стін з імітацією каменя. 

Керамограніт для стін з рельєфною фактурою необробленого каменя чорного кольору поєднується з сірою дрібнозернистою гранітною поверхнею. Прямокутна плитка укладена вертикально з помітними швами.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Чорна плитка в інтер’єрі завжди виглядає дуже ефектно, але італійська плитка для ресторану, підібрана в дусі італійської старовини, кардинально перетворює інтер’єр. 

Iyo Aalto – це абсолютно нова інтерпретація дизайну японського ресторану. М'який перехід від японських традицій оформлення до італійської класики та у зворотному напрямку до японських традицій, забезпечує фактура дерева. 

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Настінна квадратна плитка під дерево з діагональним візерунком, який після укладки утворює ромби, розташовані один в одному (символ благополуччя), керамічна плитка під дерево для підлоги використовується для усіх зон ресторану. 

Круглі та прямокутні стільниці в залі повторюють малюнок дерев'яного оздоблення стін та розділені діагональними лініями на чотири частини за кількістю відвідувачів, які можуть влаштуватися за одним столом. Середина немов би обведена циркулем по колу та виготовлена з каменя.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Ніжка для столу та каркас зручних крісел зі шкіряною оббивкою гірчичного кольору виготовлені з цінних порід. Горіхове дерево та чорний в'яз врівноважує власною теплою природною енергетикою холод каменя та скла.

Досягнення рівноваги та рішучості - основа концепції ресторану Iyo Aalto та японської філософії, яка в даному випадку збагачена високими технологіями та античним гротеском.

Плитка в інтер'єрі. Ресторан японської кухні Iyo Aalto

Де купити італійську плитку в Україні?

В нашому магазині представлений керамограніт для підлоги та стін від провідних італійських виробників в широкому асортименті:

Скільки коштує керамограніт під дерево для підлоги? 

Ціна починається зі 134 грн. / кв.м. Італійський керамограніт коштує дещо дорожче, аніж продукція польських та українських виробників.