Плитка в інтер’єрі. Магазин Enfants Riches, Франція

Що таке стиль hi-tech – характерні риси та особливості оформлення

Хай-тек виник у період пізнього модернізму, а розквіт його популярності прийшовся на 80-ті роки XX сторіччя. Стиль успадкував від конструктивізму любов до великого простору, прагнення до функціональності, зонування за допомогою скляних та металевих розсувних дверей та перегородок, остаточна відмова від декоративних прикрас. 

А от до геометричних форм предметів додались асиметричні та просто химерні форми.

 Що таке стиль hi-tech?

Кольорова палітра лаконічна - білий, чорний, відтінки сірого. Найбільш популярні кольори хрому та срібла. В якості кольорових акцентів – відтінки теплих кольорів.

Для технологічного інтер’єру важливі фактури. Hi-tech обожнює темні кольори, але поверхні повинні бути гладенькими, полірованими, дзеркальними. 

Гра контрастів – не єдиний візуальний ефект у стилі hi-tech. Світильники з металу та скла виглядають простішими, аніж класична кришталева люстра, але не втрачають благородних рис, хоча й виконані у дизайні у стилі мінімалізм – вбудовані у стелю галогенні лампи, прожектори, схожі на театральні софіти, панелі з вбудованим підсвіченням.

 Що таке стиль hi-tech?

Освітлення підсвічує поверхні у вигідному світлі, тому важливо, щоб можна було змінювати напрямок освітлення. Низка світильників-спотів забезпечує освітлення у потрібному напрямку.

На відміну від індустріального стиля, в якого у пріоритеті великі віконні отвори – від підлоги до стелі, hi-tech захищає приміщення від ненормованих потоків світла за допомогою щільних портьєр або жалюзі, щоб не порушити дизайнерський задум.

З самого початку меблі у стилі hi-tech були металевими. Прості, але функціональні конструкції не прикривались соромливо оббивкою. Однак, з часом прагнення до комфорту перемогло і в інтер’єрах з'явилась м'яка меблі.

 Що таке стиль hi-tech?

Керамограніт під мармур у стилі hi-tech

Керамічна плитка в інтер’єрі hi-tech відповідає вимогам стиля. Плитка під мармур чорного або темно-сірого кольору здебільшого перетворюється на домінанту оформлення.

Керамогранітна плитка для підлоги витримує вплив шорстких підошов, що приносять з собою пісок, - головне вибрати клас зносостійкості, який визначається за шкалою PEI – від I до V.

Керамогранітна плитка для кухні, ванної кімнати або холу – приміщень, у яких відбувається контакт з вологою, брудом та абразивними речовинами (пісок), повинен мати клас не нижчий за PEI III.

 Що таке стиль hi-tech?

Напільна плитка для кухні повинна мати високий клас зносостійкості у робочій зоні.

Плитка випробовується абразивним кругом. Кількість обертів, яку витримає поверхня без ушкоджень, визначає клас зносостійкості.

Тип застосування:

  • плитка для ванної;
  • плитка для кухні;
  • плитка для холу;
  • плитка для місць з великим навантаженням на напільне покриття.

Чому стиль Хай-тек ідеально підходить для оформлення інтер’єрів модних магазинів?

Оформлення інтер’єру модного магазина відрізняється від дизайну житлового приміщення.

 Що таке стиль hi-tech?

Стиль hi-tech ідеально підходить для оформлення торгівельних залів, призначених для демонстрації модного одягу, взуття або ювелірних виробів. Принципи стиля збігаються з принципами оформлення модних магазинів:

  • Просторі приміщення – у тісному приміщенні у відвідувачів виникає дискомфорт.
  • Необхідність уникати надто яскравого декору та художніх заходів, які відволікають увагу від вітрин.
  • Що обрати - помпезний декор чи молодіжну неформальну обстановку? Обираючи дизайн необхідно орієнтуватися на статус покупців.
  • Освітлення, яке представляє вітрини магазину у вигідному світлі.
  • Стелажі, полиці та підставки незвичайної форми заохочуються, але їх висота повинна знаходитись на рівні очей.
  • Оформлення зони примірки потребує багато простору, світла та дзеркал.
  • Меблі з металу. Стільці з металевим каркасом не перевантажують простір.

 Що таке стиль hi-tech?

Дизайн інтер’єру магазина - флагмана американської торгівельної марки Enfants Riches Deprimes для чоловіків у Парижі

Дизайн інтер’єру розробив паризький архітектор Дід'є Фаустіно у співробітництві із засновником бренду Анрі Александером Леві. 

За класичним паризьким фасадом ховається холодний простір, у якому гармонійно змішані мармур та сталь.

За словами Дід'є Фаустіно, простір було сформовано на кшталт сцени, побудованої з металу та каменя, щоб нічого не потурбувало бажання покупця.

 Що таке стиль hi-tech?

Керамічна плитка під мармур у великому форматі після укладки дозволила отримати моноліт з мармуру з ледве помітними швами. Мармурові поверхні задають благородний тон приміщенню.

Колодязь зі сходів, який виконано зі сталі, веде до торгового залу, де колекції взуття та ювелірних виробів розташовуються на відкритих вітринах з мармурових плит, а одяг розвішаний на металевій штанзі.

Особлива увага приділена оформленню примірочній та зоні очікування. Це історія зеленого дивану незвичайної форми, свіжий та соковитий колір якого нагадує про перше весіннє листя. Розташований у центрі залу, м'який зручний диван для двох виявився достатньою прикрасою. Лаконічність обстановки компенсується яскравим акцентним предметом.

 Що таке стиль hi-tech?

Стільці з металевих трубок в інтер’єрі виглядають дуже легкими. На відміну від кованих металевих конструкцій, які мають монументальну красу, сталеві меблі мають невелику вагу та не здатні нашкодити напільному покриттю під час перестановки з місця на місце.

Метал абсолютно позбавлений відчуття тепла та затишку. Тактильний комфорт потрібен у кабінеті психолога, але у торгівельному залі це не обов’язково. Тут найважливіше - довговічність предметів, на яких після безперервного потоку людей не залишатимуться сліди зносу.

Система освітлення складається з прожекторів. Світильники-споти, закріплені високо під стелею освітлюють приміщення у потрібному напрямку, розливаючи м'яке світло по усій залі.

Кольори підібрані у кращих традиціях hi-tech. Темний мармур з виразною текстурою та сталь доповнені теплим зеленим відтінком. Динаміка та спокій в однакових частках призвели до балансу. У приміщенні царює атмосфера філософського настрою та гарного смаку.

 Що таке стиль hi-tech?

Бажаєте купити плитку під мармур у Києві? Виникла потреба купити керамограніт для підлоги? Італійська та іспанська плитка під мармур заслужено користується популярністю, відрізняється високою якістю та стильним дизайном.

Де купити іспанську плитку з доставкою? Скільки коштує плитка під мармур для підлоги? Як замовити плитку з доставкою онлайн? Менеджери магазину дадуть відповідь на будь-яке питання та допоможуть вибрати плитку – у режимі онлайн або по телефону.