Плитка в інтер’єрі. Коворкінг WeWork у Шанхаї, Китай

Коворкінг WeWork у Шанхаї – це затишне приміщення, яке складається з невеликих функціональних зон, призначених для оренди. Місце у закладі можна орендувати під офісні роботи, для навчання або проведення ділової зустрічі.

Робочий простір організований лаконічно. Для відмежування однієї робочого "осередку" від іншого використовуються дизайнерські заходи (оздоблення, меблі), скляні перегородки з розсувними дверима або ніші у стінах.

раздвижными дверями или ниши в стенах.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Китайський стиль в інтер’єрі кардинально відрізняється від сучасних дизайнерських течій. Але часи розкішних імператорських палаців залишились у минулому, і сьогодні у Китаї, не дивлячись на культ етнічних традицій, сучасні заходи оформлення придбали заслужену популярність.

Однак, китайський стиль та сучасний західний дизайн схожі набагато більше, аніж здається. 

Спільні риси індустріального та китайського стилів

Шинуазрі (в пер. з англ. – китайщина) не можна плутати з класичним китайським стилем. Напрямок містить елементи, запозичені європейцями з китайської культури.

Як виявилось, східні мотиви, орнаменти, гарний фарфор, особлива палітра кольорів, незвичайні предмети меблів однаково гарно поєднуються з класичним рококо та з прямолінійним індустріальним стилями.

Вільний простір, мінімум меблів, доступ у приміщення для денного світла через великі вікна, оздоблення стелі дерев'яними балками – ціла низка рис, притаманних і шинуазрі, і індустріальному стилю.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Керамічна плитка для підлоги – практичний матеріал, який сьогодні виграє конкуренцію у будь-якого напільного покриття.

Імітація натурального каменя або дерева – універсальне напільне покриття, яке підходить і для китайського, і для індустріального стилів.

В індустріальному стилі для оздоблення стін використовується бетон та білий кахель невеликого формату на кухні і у сантехнічних приміщеннях.

Китайський інтер’єр з оштукатуреними або пофарбованими стінами – це традиція. 

Керамічна плитка під бетон для стін візуально не поступається натуральному оздобленню, а за довговічністю значно її переважає.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Окрім того, у китайському інтер’єрі для стін широко використовується керамічне оздоблення з імітацією натуральних матеріалів - плитка під дерево, шпалери, текстиль.

Особливості еклектики коворкінгу WeWork у Шанхаї

Більшість громадських закладів сьогодні оформлюються в одному з сучасних міських стилів. 

Індустріальний стиль в інтер’єрі коворкінгу WeWork представлений наступними елементами:

  • бетонна стеля з оголеними балками для кріплення;
  • відкриті комунікації під стелею: повітропровід, електрична та вентиляційна системи; 
  • цементна підлога;
  • оштукатурені стіни.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Індустріальний стиль зароджувався у оголених стінах промислових будівель та підсобних приміщень, а обстановка здебільшого складалась з предметів, поєднаних між собою випадково. 

Демократичність стилю набула статусу традиції і сьогодні в індустріальному інтер’єрі гармонійно поєднуються елементи, що належать різним дизайнерським напрямкам. 

Простота промислового стилю на подив добре поєднується з оригінальними предметами, що належать до етнічної культури. Бетонні стіни та камінна підлога немов би "розквітають" у присутності яскравих орнаментів, екзотичних меблів, натурального текстилю (льон, сизаль, твід). 

Традиційним китайським табуретам більше 1000 років. Вони мають бочкоподібну форму і можуть бути дерев'яними або з кераміки. Але частіше табурети прикрашають витонченим візерунком з природним мотивом, характерним для лаконічного китайського живопису.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

В інтер’єрі коворкінгу WeWork китайські табурети є прикрасою. Використовується три варіанти табуретів – керамічні – білого кольору, у формі пісочного годинника, бочкоподібні – дерев'яні та з візерунком. 

Поруч з сучасними табуретами, стільцями, кріслами та м'якими шкіряними диванами атрибути китайської культури є виразним акцентом. 

Китайські вази – предмет жадання мисливців за антикваріатом. У давні часи вази використовувались для зберігання, у якості похоронних урн та сосудів для сакральних обрядів. Сьогодні вони втратили свої утилітарні функції та в інтер’єрі виконують функцію елементу декору.

Столи коворкінгу прикрашають вази з глини та скла. Традиційні сосуди різноманітні за формою – широкі знизу та дуже тонкі зверху, із зображенням Будди, схожі на старовинну скляну пляшку.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Кольорове рішення – це пастельні тони, спокій яких порушує традиційний для китайського стилю яскравий відтінок рожевого кольору. 

В китайському інтер’єрі кольори мають велике значення. Червона палітра символізує силу та вдачу, що живуть у домі. В інтер’єрі коворкінгу WeWork присутні й інші традиційні китайські кольори – синій (свідчить про високе положення), зелений (пов'язаний з ростом та оновленням), жовтий (символ родючості).

Яка плитка підійде для коворкінгу?

Керамічна плитка для інтер’єру коворкінгу підбиралась з урахуванням, що плитка для офісу у даному випадку стала ще й інструментом зонування. 

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Керамічна плитка під дерево для стін та підлоги – тепла текстура, яка врівноважує холод бетону та каменя. Керамограніт для стін в коворкінг представлений у широкій палітрі кольорів - від світлих та темних деревинних відтінків до сірого та зеленуватого.

У зонах, де використовується однотонна напільна плитка під камінь, роль інструменту зонування переходить до килимових покриттів з натурального текстилю з різним орнаментом – шеврон або під сизаль. 

Здається, що напільна плитка з геометричним орнаментом – це шестикутна плитка, однак гексагональна форма досягається за рахунок укладки.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Зона бару має традиційне індустріальне оздоблення – білі кахлі невеликого формату.

У сантехнічному приміщенні гексагон для підлоги після уважного розгляду також виявилися плиткою з геометричним орнаментом та тримірним ефектом.

Нижня частина стін також прикрашена гексагональними формами, а верхня – тріщинами та зломами бетону.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Прямокутні білі раковини на металевому каркасі, пофарбованому у жовтий колір.

Кути чаш злегка згладжені, як і великого прямокутного дзеркала на стіні у тонкій золотистій рамі.

 Коворкінг WEWORK В ШАНХАЇ, КИТАЙ

Бажаєте купити плитку для стін у офіс? Постало питання, де купити стійку до механічного впливу плитку для підлоги? 

У каталозі керамічної плитки нашого магазину представлена продукція у широкому асортименті. На вибір запропоновано будь-який декор та форма:

  • асиметрична;
  • дизайнерська;
  • квадратна;
  • набір;
  • нерівні краї;
  • прямокутна;
  • шеврон;
  • шестикутна.