Плитка в інтер’єрі. Кафе Wilder London, Англія

Філософія ресторану "Wilder" та її відбиття у дизайні інтер’єру

Метр британського дизайну Теренс Конран нещодавно відкрив новий ресторан з красномовною назвою "Wilder" (в пер. з англ. – дикун). Заклад розташувався у підвальному приміщенні готелю Boundary у Шордичі. 

Змінити інтер’єр підвалу узялись Фіона Керквуд та Софі Маккарті з дизайнерського бюро "Kirkwood McCarthy". 

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Шеф-повар Ричард Маклеллан за основу філософії ресторану обрав споживання місцевих продуктів. Замість популярного оливкового масла на кухні використовується рапсове, а замість лимонів – оцет. Будь-кий продукт, який з'являється на тарілці у відвідувачів, має місцеве походження. 

Обмежений бюджет передбачав переробку, а не проект, створений з нуля, тому в інтер’єрі збережені елементи колишньої обстановки. 

Цегляні стіни з нішами та арочними зводами покладені в основу інсталяції. Сіра плитка для підлоги та плитка під мармур у біло-сірому спектрі з тримірним ефектом у деяких зонах приміщення адаптовані до нової палітри кольорів завдяки килимовому покриттю з сизалю. 

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Концепція споживання місцевої сезонної їжі має безпосереднє відношення до екології. Сьогодні локаворство (від англ. locavore - local (місцевий) + vorare (їсти) - головний вектор розвитку ресторанного бізнесу в усьому світі.

Філософія ресторану вплинула на вибір стилю. Композиція доповнена оштукатуреними стінами, натуральною палітрою відтінків землі, фактурою дерева та оригінальною інсталяцією на стелі, створеною з диких трав та сухих гілок флористами з дизайн-студії "Worm".

Довга оштукатурена стіна кольору невипаленої глини розділила приміщення на зал та кухню. Високі переносні перегородки з глини, пофарбовані у тон, ділять на зони простір залу з посадковими місцями. 

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Автори проекту визнають, що це дизайнерське рішення сприяло фантастичному перетворенню інтер’єру.

Візуально штукатурка додає приміщенню м'якості та природного тепла, а текстура поверхні виглядає художньо неоднорідною.

Виявилось, що має місце ще й акустичний ефект - перегородка поглинає відлуння від голосів та дзвону посуду.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Еклектика в інтер’єрі ресторану – англійська класика у сучасній обгортці

Еклектика в дизайні – не стиль, а метод, який передбачає поєднання в одному інтер’єрі елементів з різних стилів.

Для еклектики обирають 2-3 стиля, один з яких належить до класичної плеяди, другий є сучасним, а третій – необов’язковий, завжди стосується етнічних напрямків у дизайні.

Дизайн ресторану "Wilder" схожий на легкий ескіз з штрихів, характерних для трьох дизайнерських напрямків – англійської класики вікторіанської епохи, суворого мінімалізму та екологічного стилю.

Англійський (вікторіанський) стиль

Характерні риси  англійської класики:

  • натуральні кольори;
  • оздоблення визначає стиль;
  • меблі з натурального дерева;
  • напільне покриття з геометрично правильним малюнком.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Дизайнери змогли прочитати послання та за основу узяли англійські традиції – цегляну кладку та напільне покриття з геометричним орнаментом.

Англійська цегляна кладка у середньовічній Англії виглядала мальовничо. До наших часів дійшла "англійська кладка", де звичайне положення цеглин особливим чином чергується х їх укладкою торцем. Врешті решт утворюється характерний малюнок.

Сьогодні у Англії, як і в решті світу, у тренді знаходиться керамічна плитка під цеглу. 

Керамограніт під цеглу - натуральний будівельний матеріал. Як і в цеглі, у ньому живе природа та енергія землі. 

Фасадна плитка під цеглу вкриває будинки ззовні, поєднуючи традиції минулого та сучасність. Настінна плитка під цеглу відтворює обриси англійської класики у внутрішніх приміщеннях.

Англійці не хизуються багатством. Цегляна кладка має простий вигляд, але її доповнення якісними натуральними матеріалами надає інтер’єру презентабельність. 

В інтер’єрі ресторану благородний вигляд цегляній кладці надають античні елементи - арочні отвори та ніші, а також меблі з натурального дерева.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Якби англійським дизайнерам довелось створювати інтер’єр ресторану з нуля, для здійснення задуму знадобилась би коричнева плитка під цеглу, плитка під цеглу білого кольору та особлива схема укладки.

Плитка настінна "цеглинки" від провідних виробників різноманітна за кольором та фактурою. Навіть глянсовими фрагментами цегляної кладки сьогодні вже нікого не здивуєш.

Керамічна плитка цеглинками настінна використовується для оздоблення камінів, акцентних стін та зонування приміщень.

Керамограніт для підлоги став виразним акцентом завдяки тримірному ефекту. 

З першого погляду важко визначити, яка саме плитка використана для формування геометрії орнаменту:

квадратна плитка;

прямокутна плитка;

шестикутна плитка.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Візуальний результат комбінації модулів різних відтінків – гексагон. 

Екологічний стиль в інтер’єрі ресторану

Екологічний стиль об’єднує в одне ціле будь-які природні елементи, притаманні іншим дизайнерським напрямкам.

Досконала геометрія бджолиних стільників виявилась дуже привабливою для зорового сприйняття сучасної людини, тому шестикутна плитка для підлоги та стін сьогодні знаходиться у тренді.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

В інтер’єрі ресторану "Wilder" гексагон для підлоги візуально пов'язує англійські традиції оформлення та сучасну екологічну еклектику. 

Як укладати шестикутну плитку? Гексагонна плитка укладається за найрізноманітнішими схемами, деякі з яких призводять до незвичайних ефектів.

Форма гексагона універсальна, тому керамічна плитка з імітацією форми бджолиних стільників повсюдно використовується як:

плитка для стін;

плитка для підлоги.

Лаконічні штрихи у стилі мінімалізму

Меблі для ресторану гідні окремої глави. У залі прості стільці від Carl Hasen&Son знаходяться у гармонії зі знаменитими моделями Wishbone Ханса Вегнера. 

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

В якості матеріалу для стільниць та стільців обрано м'яку текстуру деревини ясеня, світлі відтінки якої ідеально інтонують з натуральною земельною палітрою.

Форма меблів, металева основа для стільців натякає на присутність в інтер’єрі сучасного міського стилю.

Плитка в інтер'єрі кафе Wilder London

Скільки коштує плитка на підлогу? Скільки коштує плитка під цеглу для стін? Де купити гексагон для підлоги? Скільки коштує гексагон?

Відповіді на ці запитання можна знайти у каталозі нашого магазину, де керамічна плитка від провідних виробників представлена в широкому асортименті та за найкращими цінами в Україні.