Плитка в інтер’єрі. Кафе Takava 2.0 – універсальна атмосфера з ароматом кави (Київ, Україна)

Історія індустріального стиля

Більшість сучасних кафе та ресторанів мають індустріальне оформлення. Напружений темп життя негативно впливає на відчуття свободи особистістю, а вільний простір у приміщенні "знімає тягар", який лежить на плечах сучасного городянина. 

Індустріальний стиль став популярним у середині XX сторіччя, однак передумови для його появи виникли набагато раніше – у XVIII-XIX ст. 

 Плитка в інтер'єрі кафе

Паровози та автомобілі у ті часи викликали в людей непідробне захоплення. Сьогодні шанувальники епохи промислової революції оформлюють інтер’єри у стилі стімпанк (в пер. з англ. steam – пара, pank – панк), близький до індустріального. Для інсталяції часто використовують механізми паровозів, деталі інтер’єрів каюти корабля або кабіни льотчика.

Індустріальному стилю притаманно менше фантазії, більше простоти та вільного місця. 

Все починалось з занедбаних заводів та фабрик у Нью-Йорку у часи Великої Депресії.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Висока оренда на житло примусила шукати компромісні рішення людей мистецтва, які тільки сподівались на визнання у майбутньому. 

У промислових приміщеннях з високими стелями та відкритими комунікаціями була можлива лише незначна корекція та одомашнювання території.

Цегляні стіни та груба бетонна підлога, високі стелі з оголеними комунікаціями сьогодні знаходяться серед незмінних атрибутів індустріального стиля. 

Основні риси індустріального стиля у сучасному інтер’єрі

Ознаки індустріального стиля в інтер’єрі:

✓ Оздоблювальні матеріали

Бетон в індустріальному інтер’єрі – обов’язковий елемент. Сьогодні керамічна плитка під бетон з успіхом замінює грубий будівельний матеріал. 

У свою чергу, сіра плитка для підлоги з імітацією текстури каменя – елегантна заміна цементної підлоги.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Разом з бетоном та цементом, використовується однотонний кахель –звичайна біла плитка, яка повсюдно застосовується для оздоблення у громадських місцях.

Необроблене дерево – максимум відшліфоване. Цегляна кладка – натуральна або зістарена.

Напільна та настінна плитка з імітаціями текстури дерев'яної дошки або цегляної кладки допомагає створити автентичну індустріальну обстановку. 

✓ Мінімалізм у декорі

Стиль не терпить зайвого декору. Приміщення повинно бути просторим.

 Плитка в інтер'єрі кафе

✓ Нейтральна кольорова гамма

Контраст за кольором та яскраві акценти не популярні. Палітра складається з відтінків сірого та бежевого кольору. 

✓ Металеві деталі

Використовуються меблі з металу або такі, що містять металеві деталі.

✓ Освітлення промислового масштабу

Світильники звисають зі стелі на довгих проводах та мають просту форму. Настінні світильники обладнані кронштейнами. 

Дизайн інтер’єру кафе Takava 2.0 у Києві

Назва кафе перекладається дуже просто - "та сама кава". Єдина вимога власників закладу до студії Yudin Design та дизайнерів Володимиру та Олександру Юдіним - дизайн повинен бути сучасним та виразним.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Брати-близнюки використали два близьких стилі – індустріальний та мінімалізм.

Інтер'єр виглядає як гра виразних фактур – бетону, вапняку, дерева та металу.

"Кавова" палітра – закономірний вибір, оскільки призначення приміщення пов’язане з кавовою культурою. Татарські традиції приготування ароматного напою, рідні для власників кав'ярні, знаходяться в основі філософії закладу.

Для зонування використовуються перегородки з трубчастих елементів кольору обсмаженого кавового зерна.

Натуральний колір деревини належить до кольорової палітри землі, як і колір натуральної кави, а колір металу ідеально поєднується з природними кольорами бетону та цементу.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Високі табурети біля стійки бару - ексклюзив. Конструкція біля бару має не тільки основу на високих дерев'яних ніжках та сидіння, але й вмонтовану у каркас зручну низьку спинку. Комбінація шліфованої деревини та кріплень з чорного металу виглядає цілком в індустріальному дусі. 

Напільне покриття під бетон сірого кольору "перегукується" з оббивкою дерев'яних стільців у залі, половини диванчиків з подушками, розташованих біля стіни, та м'якими настінними панелями з фактурного димчастого текстилю.

Світильники представлені у різноманітних індустріальних формах – продовгуваті циліндри з темного металу, скляні кемекси (форма пристрою для альтернативного заварювання кави) та металеві турки під мідь.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Прилавок (стійка бара) з сірого дрібнозернистого вапняку обладнаний нижнім підсвічуванням та додає футуристичну нотку у інтер’єр.

Велика настінна плитка під дерево могла б замінити великоформатні дерев'яні панелі на стінах, які повторюють колір та текстуру стільниць та шаф.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Щоб ще більше "підняти" стелю з відкритими комунікаціями на дальній стіні використана коричнева плитка з неоднорідним фарбуванням та пористою текстурою вапняку, яка, в свою чергу, "перегукується" з оббивкою іншої половини диванчиків. 

Прямокутна плитка для стін викладена вертикально та коректує висоту стіни.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Подібний дизайнерський захід застосовано у сантехнічному приміщенні – тут використовується білий настінний кахель прямокутної форми.

Інтер'єр кав'ярні – дуже гармонійний. Тут буде затишно й самотньому любителю смачного напою, і великій компанії.

Як вибрати білу плитку для кафе?

Для кафе варто вибрати білу плитку з глянсовою поверхнею, яка легко очищається. Матові білі стіни – тьмяніші та менш презентабельні.

 Плитка в інтер'єрі кафе

Яку плитку вибрати для кафе - керамограніт чи керамічну плитку?

Оздоблювальні матеріали з кераміки розподіляються на два основних види:

  • керамічна плитка;
  • керамогранітна плитка.

Керамограніт для підлоги ідеально підходить для кафе. На великий запас міцності оздоблення вказують спеціальні позначки у технічному супроводі до продукції. 

Клас зносостійкості керамограніту визначається за шкалою PEI – III-V. Чим вищий клас, тим довше матеріал служитиме навіть в умовах великого навантаження. 

Разом з показником зносостійкості зазначається й морозостійкість (позначається сніжинкою) та коефіцієнт спротиву ковзанню (позначається літерою R та цифрами – від 9 до 13). Якщо обидві позначки присутні в документації – матеріал можна використовувати на прилеглих територіях.

Бажаєте купити плитку коричневого кольору з імітацією вапняку для оздоблення стін? В нашому магазині широко представлена настінна плитка під камінь - так само, як і сіра плитка напільна, ціна якої приємно здивує своєю доступністю.