Плитка в інтер’єрі. Готель Grow Hotel, Швеція

Мінімалізм –найлаконічніший елегантний дизайн інтер’єру

Мода на сучасні міські стилі сьогодні досягла вершини, а мінімалізм серед них вважається найпопулярнішим. 

Ставлення до мінімалізму як до спрощеної дизайнерської моделі врешті решт може призвести до створення примітивного інтер’єру. 

Мінімум деталей та декору, стримане кольорове рішення – тільки каркас, який в процесі розвитку задуму набуває витончених рис.

Якщо в інтер’єрі немає яскравих акцентів, силуетів меблів, особливого декору, за якими легко визначити належність до стилю, на передній план виходять фактура, текстура, форми та кольорові поєднання.

Плитка в інтер'єрі готелю

Мінімалізм не має нічого спільного з дешевизною. Існують дизайнерські напрямки, в яких прості матеріали та тканини – ознака стиля та мають особливе значення. 

Мінімалізм – це тонке дизайнерське мистецтво створювати в інтер’єрі виразні фрагменти з фактур, форм та кольорів, які примушують погляд зупинитися та із захватом відзначити гарний смак та стиль. 

Мінімалізм вплинув на інші стилі, які легко відрізнити за певними ознаками:

  • скандинавський стиль надає перевагу тільки холодним кольорам та відтінкам, текстилю ручної роботи, геометричні орнаменти;
  • контемпорарі використовує меблі масового виробництва, полюбляє дрібні предмети та деталі декору, не виключає яскраві акценти;
  • японський стиль легко визначити за національними атрибутами – ієрогліфами, зображеннями квітучої сакури, відсутністю ліжок на ніжках та подіумом, на якому й розташовується спальне місце.

 

Плитка в інтер'єрі готелю

Оздоблення керамічної плиткою в стилі мінімалізм

В мінімалізмі керамічна плитка в інтер’єрі вирішує одразу декілька задач:

  • різноманітність фактурних рішень

Колекції від відомих брендів містять оздоблення з імітацією текстури дерева, каменя, бетону, штукатурки та металу. 

В мінімалізмі фактури, текстури та кольорові поєднання – головні інструменти дизайну. Оздоблення великих поверхонь – не тільки базовий фон, а важливий елемент декору.

  • відсутність обмежень для застосування та довговічність

Багато натуральних матеріалів – крихкі, вразливі до впливу води, піску, очищуючих засобів, легко забруднюються та погано відчищаються. Пошкодженого оздоблення можна уникнути, якщо підібрати керамічну плитку з потрібним декором.

Керамічна плитка для підлоги та стін розділена на класи, які відповідають умовам експлуатації.

Плитка в інтер'єрі готелю

Плитка на підлогу для кухні та плитка для ванної кімнати повинна мати захист від ковзання під час контакту з водою, плитка на фартух на кухні - легко очищуватися. 

Для напільного покриття у холі підходить плитка з високим класом зносостійкості, щоб занесений з вулиці пісок та тертя об жорсткі підошви не пошкодили зовнішній вигляд підлоги.

Для оздоблення прилеглих до будинку територій підходить морозостійкий керамограніт.

Плитка в інтер'єрі готелю

Дизайн готелю Grow Hotel, Швеція

Яку плитку вибрати для інтер’єру готелю? Дизайнери Note Design Studio зі Стокгольму, які створили проект столичного готелю Grow Hotel, зупинили свій вибір на благородних імітаціях мармуру та каменя різного кольору з глянсовою та матовою фактурою, однотонній матовій плитці різних кольорів для ванних кімнат та саун.

Плитка в інтер'єрі готелю

Архітектура споруди готелю

Проект унікальних від самого початку – архітектури споруди, яка розроблена в Копенгагені місцевим архітектурним бюро "3XN Architects".

Фасад вкритий модульними металевими панелями у формі шеврона, який змінює свій зовнішній вигляд на протязі дня та навіть від сезону до сезону в залежності від активності сонця та кольору неба. Споруда готелю гармонійно поєднується з розташованим поруч зеленим парком та сусідніми спорудами.

Плитка в інтер'єрі готелю

Дизайн інтер’єру готелю

Під готель відведена територія невеликого розміру. На першому поверсі розміщується вестибюль, кімната відпочинку, бар та ресторан. Вдалим рішенням стало компактне планування без чітких меж між зонами з різними функціями. Суть задуму – створення динамічної обстановки, де кожний гість відчуватиме себе учасником життя готелю.

Плитка в інтер'єрі готелю

Різні зонт готелю витримані у різних кольорових палітрах

Комунальні зони першого поверху характеризуються сильними кольорами, тактильними натуральними матеріалами та великою кількістю живих рослин. 

Плитка в інтер'єрі готелю

Керамічна плитка в інтер’єрі ресторану дуже різноманітна. 

Не дешева напільна плитка під натуральний камінь природного сірого кольору з помітними швами між плитками виглядає дуже стильно.

Плитка настінна під мармур насиченого теракотового кольору в зоні ресепшн та на стільницях ресторану чергується з однотонною плиткою такого ж кольору. Мармур знову з'явиться в оздобленні, але в іншому кольоровому рішенні (зелений, синій, чорний). 

Плитка в інтер'єрі готелю

Особливості внутрішнього дизайну номерів

Дизайн готелю розрахований на постояльців, які подорожують наодинці по справах бізнесу. Життя в готелі – це особлива модель щоденного життя, яка проходить більш насичено. В номері постояльцю потрібні комфортна атмосфера для праці та повноцінного відпочинку без відволікаючого увагу яскравого декору.

Кожна деталь інтер’єру підкреслює приналежність до лаконічного та передбачливого мінімалізму. 

Усі меблі не громіздка та функціональна:

  • зручні сучасні ліжка;
  • у деяких номерах - складні кроваті для гостей;
  • замість тумбочок біля ліжок – табурети з металевим каркасом темного кольору;
  • м'які зручні крісла у скандинавському стилі;
  • журнальні столики та невеликі робочі столи;
  • пласкі фасади шаф. 

Плитка в інтер'єрі готелю

Кольорова палітра витримана у сірих, коричневих та синіх тонах. 

Підлога у номерах прикрашає керамічна плитка під паркет сірого кольору. Стіни оштукатурені, а у головах ліжка стіни оздоблені дерев'яними панелями.

Плитка в інтер'єрі готелю

Біла постільна білизна доповнена кольоровими ковдрами з виразною фактурою.

Панорамні вікна забезпечують вільний доступ світла.

Як правильно укладати плитку у ванній? Усе залежить від розмірів приміщення.

Плитка для ванної кімнати у номері нейтральна за кольором – сірий керамограніт для стін прямокутної форми візуально коректує приміщення, наче розсуваючи його вшир.

Плитка в інтер'єрі готелю

Плитка у ванній "під камінь" доповнена аксесуарами з такою самою фактурою. 

Плитка в інтер'єрі готелю

Підвісна сантехніка для готелю ідеальний варіант. Вбудовані біде та унітази, душові кабіни без піддону з ширмою з прозорого скла компактно розміщені у невеликій ванній.

Плитка в інтер'єрі готелю

Для парилки дизайнери вибрали однотонну плитку графітового кольору, яка гармонійно поєднується з дерев'яними пологами та настінними панелями.

Плитка в інтер'єрі готелю

Атмосфера гармонії та спокою в готелі – результат вмілого дизайну та еко спрямованості діяльності, яка передбачає навіть вирощування овочів на власному городі.