Плитка в інтер’єрі. Дім з мезоніном у стилі лофт (Монреаль, Канада)

 Як горищний стиль опинився на гребні модної хвилі?

Лофт - дизайнерський стиль інтер’єру, який з'явився у Нью-Йорку на тлі економічної кризи, яка увійшла до історії як Велика депресія.

Будівлі занедбаних підприємств масово обживались громадянами, для яких оренда житлового приміщення виявлялась не по кишені.

Елементами "дизайну" мимоволі стали цегляні стіни та бетонна підлога, розташовані під стелею комунікації та іржаві металеві підпори.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Новий антураж полюбився, а незвичайне оформлення отримало статус стиля. З цих пір дизайнери вводять промислові атрибути у житловий інтер’єр спеціально.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Напрямок не випадково називають архітектурним. Дизайн передбачає наявність просторого приміщення – ідеально, якщо можна обладнати одразу два поверхи.

Сьогодні Лофт умовно поділяють на дві категорії:

  • натуральний

Житлове приміщення розташовується у споруді, яку раніше займали виробничі приміщення.

  • штучний

Житлове просторе приміщення оформлюється у традиціях стиля.

Сучасна інтерпретація – затишне студійне приміщення з оздобленням з традиційних для стиля матеріалів - цегли, бетону, металу, скла та пластика. 

Створити loft-інтер’єр, використовуючи керамічну плитку з вражаючими імітаціями багатих текстур дерева та натурального каменя, декоративними імпровізаціями на тему бетонних поверхонь та металу. 

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Класифікація керамічної плитки за призначенням виглядає наступним чином:

Інтер'єр просторої квартири у Монреалі (Канада) – натуральний Лофт з мезоніном

Дизайнерська студія "Boom-Town" для проекту використала приміщення, розташоване у промисловій будівлі. Приміщення, яке колись належало заводу, були реконструйовані у 1980 р. 

Дизайнери здійснили перетворення та створили у приміщенні з двома великим камінними стінами, стальною структурою та високими стелями нове житло для сім'ї, яка відчайдушно його потребувала, оскільки ось-ось очікувала на поповнення.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Місце за довгі роки пережило багато метаморфоз – зміна цільового призначення та просторової організації. Остання трансформація у повній мірі виражає його оригінальний дух.

Дизайн вийшов дуже акуратний – у ньому вгадуються риси, як мінімум, ще двох сучасних стилів – мінімалізму та hi-tech.

Нові лінії та форми виглядають рафіновано та цілком по сучасному, а старі деталі інтер’єру відкриваються по-новому.

Оздоблювальні матеріали – старі та нові

Оригінальні матеріали (цегла, дерев'яні пиломатеріали, сталь) доповнює нове оздоблення.

Використовується три види керамічної плитки:

Цегляна кладка в інтер’єрі натуральна, але за необхідності її місце могла б зайняти керамічна плитка під цеглу.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Сьогодні в асортименті від провідних виробників представлена плитка для стін під цеглу різного кольору. Окрім декоративних імітацій, серед колекцій від відомих брендів зустрічаються поверхні, які візуально витримують конкуренцію з натуральною цегляною кладкою – зістареною або зовсім новою.

Решта матеріалів - натуральні бетонні панелі та стільниця, необроблена сталь фасадів витяжки та сучасного холодильника, меблі з темного металу під колір повітроводу під стелею та балок перекриття. 

Особливості дизайну інтер’єру приміщень квартири

Кухня розташована на першому поверсі та займає досить велику територію. Великий острів у центрі нової кухні став серцем житлових зон. 

Наливні бетонні та кварцові стільниці визначають зони приготування їжі. 

Шафи з горіхового дерева створюють моноліт з бетонною панельною стіною та підтримують в інтер’єрі напільне покриття, для якого використовується прямокутна плитка під дерев'яну дошку. Дерево з легкою патиною добре поєднується з холодом бетону.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Яскравою білою плямою виділяється робоча зона з плитою та сталевою витяжкою. Тут використовується біла плитка кабанчик для фартуха – так називають однотонні кахлі дрібного формату та прямокутної форми. Це традиційне оздоблення для індустріальних інтер’єрів.

Хромований одноважільний змішувач та глянець фартуха перегукується з блиском сталевих фасадів, а вбудоване підсвічення робочої зони гармонійно поєднується зі звисаючими на довгих проводах світильниками циліндричної форми.

Мезонін – надбудова на даху, яку не слід плутати з мансардою – приміщенням, розташованим під самим дахом.

Прольоти сходів ділять відкритий житловий простір на дві зони – кухню та вітальню.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Допоки проект знаходився у процесі реалізації, у сім'ї з'явилось поповнення. Правда, замість однієї дівчинки, народилась трійня! На нижньому поверсі передбачливо обладнані дитячі кімнати, кожна з яких оснащена ванними кімнатами.

Два прольотів сходів для доступу в мезонін розділені бетонною стіною, яка зі зворотного боку стає фоном для мультимедійної системи у вітальні, де встановлено електронне обладнання.

Скло для перил та плитка для сходів під дерево – поєднання фактур, яке оживлює зону сходів, перетворюючи її у виразний акцент. 

Яку плитку вибрати для сходів? Матова плитка не ковзає та з метою безпеки краще використати саме її.

Мезонін – батьківська зона з головною спальнею та зоною відпочинку з каміном та телевізором. Вікно у даху освітлює приміщення. 

Скляні стіни відділяють мезонін від вітальні, дозволяючи спостерігати та пропускаючи природне світло. 

Сталеві двері пропускають у ванну кімнату, стилізація якої відрізняється від оформлення інших приміщень. 

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Біла окремо розташована ванна елегантної овальної форми, розташована під кутом, душова кабіна з прозорими скляними стінками та підвісний унітаз "спираються" на напільне покриття, що складається з виразної сірої плитки під камінь з характерними зломами та тріщинами. 

Зона умивальника з пласкими меблевими фасадами оформлена прямокутною плиткою під мармур невеликого формату у світло-сірих тонах. Вбудований змішувач при цьому ідеально виглядає на тлі надто елегантної для індустріального стиля оздоблення. Дзеркало з підсвіченням – це насправді дзеркальна шафа, яка лаконічно вписується до інсталяції.

Плитка В ІНТЕР'ЄРІ Лофт

Де купити плитку під мармур?

Скільки коштує підвісна сантехніка? На будь-яке питання, пов’язане з придбанням керамічної плитки та сантехнічного обладнання, із задоволенням дадуть відповідь менеджери нашого магазину.