Плитка в інтер’єрі. Приватний будинок, В'єтнам

Вплив східних традицій на сучасний дизайн

Дизайн в стилі модерн, який вважається квітковим стилем, пов'язаний зі східними віяннями, які закликають до гармонії з природою і не прагнуть перевершити її красу. 

Плитка в інтер'єрі

Інтер'єр в стилі модерн

 

Появі модерну в дизайні ми зобов’язані Art Nouveau (Арт Нуво) –напрямку образотворчого мистецтва. Вінсент ван Гог та Клод Моне шукали натхнення у традиціях японської графіки. Полотна художників наче зіткані з мальовничих блисків світла, поривів вітру та руху води. 

Водяні лілії з безкінечними підводними переплетіннями стебел - символ стилю та його незамінний елемент. У кованих елементах, вітражах, візерунках на напільному покритті незмінно присутні іриси та лілії.

Плитка в інтер'єрі

Картина Клода Моне "Латаття" в інтер’єрі

 

Японський стиль в своїй основі дуже лаконічний і є "alma mater" для популярного сьогодні мінімалізму. Однак, у власних інтер’єрах японські дизайнери зберегли квіткові мотиви, які не притаманні європейським інтер’єрам у стилі мінімалізм.

Використовуються прості меблеві конструкції, від яких складається враження легкості, стримана кольорова гамма, натуральні матеріали. 

Особливості давньої та сучасної в’єтнамської архітектури

У В'єтнамі характерною особливістю будов є виступаючий каркас з деревини. Популярне тут залізне дерево – деревина, яка не тоне навіть у сирому вигляді. Колір каркасу – завжди темніше стін.

Вигнутий дах з черепиці - візитна картка. Згідно легенди, така форма захищає від впливу злих духів. 

Плитка в інтер'єрі

Традиційна в’єтнамська пагода

 

Вінцем архітектурної композиції є камінна балюстрада навколо споруди та візерунчасті ковані перила.

Сучасні в’єтнамські дизайнери так само свято шанують гармонію з природою. Створюючи проекти нових будинків, в’єтнамські майстри використовують переваги природного ландшафту, ідеально поєднуючи архітектуру з оточуючим середовищем.

Декілька прикладів сучасних архітектурних проектів демонструють високий клас та яскраве обличчя архітектурного дизайну В'єтнаму.

Павільйон у Ханої вміщує близько 1700 відвідувачів. Архітектори виявили глибоку повагу до природи та вміло використали природний ландшафт. Прозорий фасад викликає враження безкінечності, а павильйон ховається серед рослинності.

Плитка в інтер'єрі

Другу будівлю названо "Бамбукове крило" і знаходиться вона в провінції Віньфук. Це приклад архітектури, яка звертається за натхненням до природних джерел. 

Архітектори використали властивості бамбуку як будівельного матеріалу. Для споруди використовувався тільки цей природний матеріал. Унікально розташовану площадку для проведення весільних церемоній із задоволенням використовують за призначенням.

Плитка в інтер'єрі

Будинки для дерев, розташовані у пригороді Хошиміна, визнавалися одним з кращих проектів року у світовій архітектурі. Ці споруди розроблені в’єтнамцем Во Чонг Нгіа та його архітектурним бюро Vo Trong Nghia Architects. 

Конструкції з дерева, на даху яких можна розбити справжній сад. Такі споруди мають велике значення для міста, в якому тільки чверть відсотка території вкрита зеленню.

Плитка в інтер'єрі

Цікава архітектурна композиція у Б'єнхоа призначена для дитячого садочка, який відвідують діти робочих взуттєвої фабрики. 

Дах будівлі закручений спіраллю і на ній можна розводити трав'яний газон або вирощувати овочі. Дах – площадка для гри та місце взаємодіх дітей з природою.

Плитка в інтер'єрі

Приватний будинок у місті Тра Винь (В'єтнам). Проект архітектора та дизайнера Hoa Dang Duc

Будинок розташований в м. Тра Вінь, повному свіжого повітря, гостинності та сільського шарму, який зберігає традиційні пагоди і поки що не перетворився на осередок урбанізації. 

Плануючи будинок, команда ретельно обмірковувала, як новий будинок буде взаємодіяти та гармонувати з оточуючим середовищем. 

Як зберегти індивідуальність нового будинку та забезпечити його взаємодію з сусідніми спорудами?

Плитка в інтер'єрі

Складна конструкція зовнішнього покриття з цегли захищає будинок та розкриває свою приналежність до стилю хай-тек. 

Верхній шар – це прозорі полікарбонатні панелі, які оголюють решітчасту структуру даху. Вдень будинок виглядає відкритим усім вітрам та палючому сонцю, а ввечері запалюється внутрішнім світлом.

Плитка в інтер'єрі

Дах має покату форму з нахилом 45 градусів. Про давні східні традиції нагадує поглиблення у даху – вигин, завдяки якому зверху будівля набуває схожості з комахою, що розкриває крила.

Плитка в інтер'єрі

Передбачена система вентиляції та контролю внутрішнього мікроклімату. Розташування переднього під'їзду та відкритої тераси з каркасом, який за давньою традицією має темніше пофарбування, сприяє циркуляції свіжого повітря у будинку та проникненню сонячного світла. Для ізоляції передбачені прозорі панорамні двері.

Плитка в інтер'єрі

Плитка в інтер'єрі

Фасадна плитка під цеглу – клінкер з варіативністю кольору. Декілька теракотових відтінків створюють неоднорідну за кольором поверхню та резонують з решітчастою структурою в інших зонах будівлі.

Облицювальна плитка під цеглу гармонійно поєднується з зеленими насадженнями, які оточують будинок з усіх боків.

Плитка в інтер'єрі

Усі житлові приміщення розташовані у трьох зонах на другому поверсі та за східними традиціями приховані від очей гостей будинку. 

Арочні дверні отвори та керамограніт для підлоги під камінь створюють анфіладу з невеличкого холу та тераси на першому поверсі, на якій затишно розташувалися кухня та їдальня. 

Плитка в інтер'єрі

Плитка для підлоги в кухні з імітацією сірого каменя, кобальтові сидіння дерев'яних крісел та темно-зелена глянсова плитка для кухні разом складають гармонійний ансамбль в інтер’єрі тераси.

Плитка в інтер'єрі

Прямокутна плитка для підлоги укладена впоперек, по ширині та створює візуальну ілюзію збільшення приміщення.

Над террасою не розташовані житлові зони другого поверху і її висота – це висота будинку. Житлові зони знаходяться по обидва боки від тераси – у передній та задній частині будинку, а між ними споруджено прохід. 

Плитка в інтер'єрі

Для напільного покриття у проході використовується керамограніт під дерев'яну дошку, для огорожі - традиційні для В'єтнаму ковані візерунчасті перила, для декору - кімнатні рослини у дерев'яних діжках.

Плитка в інтер'єрі

Керамічна плитка під дерево гармонійно поєднується з білою оштукатуреною стіною, за якою розташовуються спальні, та навісною конструкцією для освітлення тераси з дерев'яних елементів.

Скільки коштує керамограніт під дерев'яну дошку для підлоги? Де купити універсальну плитку?

Купити плитку для підлоги можна в нашому магазині. В асортименті представлена продукція від провідних виробників:

універсальний керамограніт;

плитка для підлоги;

плитка для стін.

Діапазон цін дуже великий і можні підібрати потрібний оздоблювальний матеріал за потрібною ціною.