Плитка, сантехніка та меблі для ванної кімнати – як зробити правильний вибір?

 

ЗМІСТ:

1. Джерела світла

1.1.Дзеркало чи дзеркальна шафа?

1.2. Стельове та настінне підсвічення

2. Керамічна плитка для ванної кімнати

2.1. Формат плитки

2.2. Дизайн плитки

2.3. Як правильно вибирати затірку?

 

Стандартні розміри ванної кімнати передбачає скромне приміщення. Як створитизатишний куточок для релаксації на порівняно невеликій площі? Дизайнери діляться досвідом про те, як лише декілька дрібниць врятують від дискомфорту.

1. Джерела світла

Зручне розташування джерел світла у ванній кімнаті – запорука для затишку на тривалий час.

Ванна кімната – камерне приміщення, де людина найчастіше залишається наодинці. Тут різке світло дратуватиме очі, особливощойно після сну, коли дивитися на світло навіть боляче.

Відновлення сил після напруженого робочого дня також опиниться під питанням, якщо у ванній передбачено лише яскраве світло.

Вочевидь, джерела яскравого світла мають знаходитися там, де без гарного освітлення не обійтися. Зробити зачіску, накласти макіяж, поголитися можна лише перед дзеркалом із правильно спрямованим та достатньо яскравим світлом. 

На фото: дзеркальна шафа із підсвіченням Geberit Option

Отже, поєднання мяких джерел освітлення із достатньо яскравим світлом біля дзеркала забезпечить комфортну експлуатацію сантехнічного приміщення.

1.1. Дзеркало чи дзеркальна шафа?

Зону дзеркала потрібно обладнати як джерелами яскравого світла, так і теплимта м’яким.

Сучасні моделі дзеркал та дзеркальних шаф передбачають вбудоване підсвічення. Замість звичайного дзеркала краще придбати дзеркало із підсвіченням, а ще краще дзеркальна шафа із підсвіченням, який є додатковим місцем для зберігання.

В нашому магазині представлений широкий асортимент дзеркал та дзеркальних шаф для ванної кімнати.

Дзеркала від італійської компанії Devit відрізняються великим вибором розмірів, форм та способів вмикання вбудованого підсвічення. Сенсор чи кнопка?

Дзеркала для ванної Devit Fresh та Devit Soul обладнані сенсором для вмикання підсвічення, який реагує на рух, а також системою підігріва, как позбавляє проблеми запотівання дзеркальної поверхні. 

На фото: дзеркало Devit Soul в інтерєрі ванної кімнати

Можна зекономити, якщо придбати італійські дзеркала  Devit Optima. Дзеркало має тільки м’яке LED-підсвіченням, яке вмикається за допомогою кнопки. 

На фото: Дзеркало Devit Optima із підсвіченням

За традицією оформлення ванної кімнати навколо дзеркала розміщують настінні світильники – форма плафонів залежатиме від обраного стиля. Бутон квітки – для класики, пласкі (круглі, квадратні) – для hi-tech.

1.2. Стельове та настінне підсвічення

Світильники на стелі мають бути «утоплені». Якщо встановити підсвічення на одному рівні із стелею, світло залишатиметься надто яскравим.

У ванній кімнаті із невеликою площею підвісна люстра із плафонами – невдале рішення. Вбудоване підсвічення на стелі візуально збереже вільний простір.

М’яке нічне світло забезпечить підсвічення, розташоване по нижньому контуру ванни. Однак, вбудоване настінне підсвічення за периметром ванної кімнати будет набагато ефективніше.

2. Керамічна плитка для ванної кімнати

Керамічна плитка – облицювальний матеріал № 1 для ванної кімнати. Це твердження не голослівно, оскільки плитка має низку важливих властивостей для приміщення із перепадом температур та підвищеною вологістю:

- велика міцність;

- вологостійкість;

- морозостійкість;

- покриття проти ковзання;

- довговічність.

Сучасний асортимент керамічної плитки відрізняється великим розмаїттям форматів та дизайнерських рішень.

Дизайнери дають поради, які допоможуть не помилитися під час вибору керамічної плитки.

2.1. Формат плитки

Для ванної кімнати стандартного розміру ідеально пасує керамічна плитка середнього форматувід 200 до 600 мм. До того ж, прямокутна плитка із горизонтальною укладкою сприятиме візуальному розширенню приміщення.

Добре виглядає комбінація з плитки дрібнішого формату для настінного оздобленнята більші за розміром плашки для підлоги.

Настінна плитка Cersanit Bloom white satin завдяки білому кольору та матовій поверхні додасть у ванну кімнату елегантну нотку.

Якщо доповнити ванну кімнату, оформлену у білому кольорі, сантехнікою (унітаз, раковина, ванна) сірого або чорного кольору, а контраст додасть приміщенню динаміки. 

На фото: керамічна плитка Cersanit Bloom white satin

Для чорного підвісного унітазу Devit Acqua використана безобідкова технологія, яка гарантує ідеальне очищення. Тонка кришка soft-close закривається без шуму. До того ж унітазіз системою Quickfix встановлюється швидко та без зайвих зусиль.

Лаконічна форма унітаза дозволить оформити ванну кімнату у сучасному стилі. Особливо прихильний до контрастів суперсучасний напрямок дизайнуhi-tech. 

На фото: чорний унітаз Devit Acqua

2.2. Дизайн плитки

У сучасному дизайні перевага надається якісним імітаціям натуральних матеріалів.

Керамічна плитка під дерево від провідних виробників ідеально повторює зрізи різних порід натуральної деревини. Завдяки провідним технологіям друку, візуально побачити різницю майже неможливо.

Текстура дерева додає інтерєру затишку та пасує до будь-якого дизайнерського стилю. Виробники пропонують плитку під дерево, яка дозволить створити у ванній кімнаті атмосферу як елегантної класики та лаконічної сучасності, так і простого сільського кантрі.

Керамічна плитка Almera Ceramica Mana (формат 900х300х8 мм), на якій іспанські дизайнери відтворили текстуру клена, запропонована у вигляді горизонтально розташованих планок. Такий дизайн в укладці виглядає по домашньому затишно та гарно. 

На фото: Плитка під дерево Almera Ceramica Mana

Схожий дизайн та матову структуровану поверхню має іспанська плитка під дерево Baldocer Woodland із імітацією текстури кедру. «Плашки» у форматі 1000х333х10 мм ефектно «ляжуть» на стіну навіть у невеликій ванній кімнаті. 

На фото: плитка під дерево Baldocer Woodland

Найпростіший спосіб оформити ванну кімнату розкішно та надати їй класичного шарму придбати для укладки плитку під мармур. Текстура благородного каменя на плитці виглядає чарівно. Перенести до міського інтер’єру напівпрозору «молочну» поверхню білого мармуру або чарівну глибину прожилок на камені чорного кольору це шанс відтворити античну атмосферу убудь-якій квартирі.

Матовий керамограніт Almera Ceramica Calacatta у форматі 900х150х10 мм – якісна імітація широко відомого виду білого мармуру. В колекції представлений декор зефектом укладки врозбіжку  тонших плиток. 

На фото: плитка під мармур Almera Ceramica Calacatta

Колекція Ceramica Deseo Gualdo-Lengo – новинка каталогу. Елегантна імітація білого мармуруу середньому форматі (550×333×8 мм) не перевантажуватиме інтер’єр надлишком ліній та напівтонів. М’який, ледве помітний малюнок – деталь, яка допоможе створити витончену, але дуже затишну атмосферу. 

На фото: плитка під мармур Ceramica Deseo Gualdo-Lengo

2.3. Як правильно вибирати затірку?

Затірка має ідеально пасувати до дизайну інтер’єру ванної кімнати. Маленький нюанс, який має велике значення для створення гармонійного оформленняу приміщенні.

Не варто економити і купувати цементну затірку. У приміщенні із підвищеною вологістю у швах між плитками через короткий проміжок часу зявиться бруд та пліснява.

Правильний вибір затірки для ванної кімнатиепоксидна двокомпонентна, до складу якої входять:

- епоксидна смола;

- затверджувач;

- фарбники.

Для керамічної плитки із неоднорідним пофарбуванням існує особливе правило вибору кольору затірки в тон із найтемнішим відтінком. 

На фото: темна затірка для плитки під дерево

Товари в колекції Acqua
Товари в колекції Bloom
Товари в колекції Fresh
Товари в колекції Optima
Товари в колекції Option