Плитка з ефектом антиковзання

Великою популярністю в оформленні деяких кімнат користується антиковзаюча плитка. Її поверхня забезпечує якісне зчеплення зі взуттям або босими ногами як у сухому, так і у вологому стані. Це може бути не лише плитка для підлоги у будинку, але й, наприклад, керамограніт для вулиці. Оздоблювальний матеріал з подібними властивостями дозволяє зберегти безпеку пересування по кераміці у дощ. Сучасна плитка з ефектом опору ковзанню може приємно здивувати поєднанням високої практичності та стильного вигляду. Наприклад, антиковзаючий керамограніт під мармур ефектно виглядає у будь-якому інтер'єрі або екстер'єрі.

Антиковзаюча плитка

Яка плитка є антиковзаючою?

Антиковзаючою називають плитку з певною поверхнею — має спеціальну матову фактуру, рельєф, особливе покриття, різні виступи тощо. Дуже часто таким випускають керамограніт для підлоги. Сфера його використання:

  • ванні кімнати та басейни;
  • сходи, передпокої;
  • виробничі зони.

Плитка для зовнішніх робіт часто має антиковзаючий ефект. Це стосується матеріалу як для житлових, так і для комерційних, виробничих об'єктів. Скрізь, де потрібно дотримати безпеку, та є ризик потрапляння на підлогове покриття воло

Щоб правильно вибрати протиковзку плитку, слід розібратися з її видами. А таких налічується 5 — кожен з них маркується особливим чином:

 

R9 — кут нахилу 6-10 градусів, підходить для житлових і громадських приміщень;

R10 — кут нахилу 10-19 градусів, актуальна для кухонь, гаражів, закладів громадського харчування;

R11 — кут 19-27 градусів, використовується на підприємствах хімічного очищення одягу та у холодильних камерах;

R12 — кут нахилу 27-35 градусів, призначена для виробничих приміщень, лікарень, промислових кухонь;

R13 — спеціальна антиковзаюча плитка для для зовнішніх робіт.

Це маркування відповідає кераміці, по якій планується ходити у взутті. Якщо ж вам потрібна плитка, по якій ви будете пересуватися босоніж, то такий матеріал позначається латинськими буквами A, B, C. Перший тип підходить для лікарень і роздягалень, другий — для душових і ділянок біля басейну, третій — безпосередньо всередині басейнів.

Вибираючи плитку з антиковзаючими властивостями для будинку або квартири, найчастіше віддають перевагу матеріалу з індексом R9 для житлових приміщень і R12 для ванної кімнати. У другому випадку, як правило, використовують керамограніт. Стильно виглядає антиковзаюча плитка під камінь.

Антиковзаюча плитка

Скільки коштує антиковзаюча плитка?

Якщо ви захотіли купити неслизьку плитку, і вас зацікавили ціни на неї, рекомендуємо відвідати каталог інтернет-магазину Plitka.kiev.ua. Там представлені найсвіжіші пропозиції від провідних зарубіжних та українських виробників кераміки. На сайті ви знайдете:

Це може бути структурована плитка, поверхня якої відрізняється особливим рельєфом. Класно виглядає та безпечна для ходіння по такому покриттю навіть у ванній кімнаті. Популярна у наших клієнтів ректифікована плитка з антиковзаючими властивостями. Її краї обрізані, що мінімізує шви та дозволяє досягнути візуальної монолітності підлогового покриття. Кожне рішення має свої особливості та специфіку застосування. Звертайтеся до менеджерів нашого інтернет-магазину у телефонному режимі для отримання професійної консультації щодо асортименту брендової кераміки.