Керамічна плитка під текстиль: поради з вибору плитки з імітацією поверхні тканини

 Виробники сучасної модної керамічної плитки корінним чином змінюють погляди споживача на кахлі, впровадивши цілу лінійку облицювальних матеріалів під текстиль.

 Навіть за відсутності малюнків та особливих прикрас, кахлі із тканинною фактурою здатні задавати тон приміщенню, робити його яскравим та веселим, легким та теплим, милим та романтичним.

Нарядний інтер’єр з плиткою під тканину

Не зважаючи на тактильне та візуальне сприйняття волокнистого матеріалу, ми очікуємо, щ поверхня буде м'якою та податливою, як будь-яка тканина. Але кахель залишається кахлем. Незалежно від того, яку імітацію обрали дизайнери – напівпрозорий ситець, гладкий шовк, груба повсть або м’ятий льон, "керамічний текстиль" виявиться міцним та довговічним оздобленням для стін та підлоги.

 Наші бабусі знайомі з технікою драпування стін. Були часи, коли яскравою тканиною у квіточку прикрашали цілі кімнати та будинки, але таке застосування текстилю виявилось непрактичним.

 Тканина швидко зношується, всотує неприємні запахи, легко горить, рветься, деформується, не захищає від вологи. Якщо на тканину пролити будь-який напій або фарбуючи рідину, її, звичайно, можна відіпрати, але не тоді, коли на прикрашає стіни.

плитка під текстиль

 Безумовно, матерія з чіткими волокнами, чарівними тисненнями та гладкими малюнками-вишиванками служить символом домашнього затишку, візитною карткою родового "гніздечка", відбитком минулого або, навпаки, оригінальним новаторським штрихом, що тільки-но увійшов до моди.

 Декоративний текстиль, яким ніби затягнуті плитки з кераміки, додає інтер’єру частку дивної атмосфери. Він може служити точкою відрахування нарядного інтер’єру, оточити кожен куток ніжною шовковою вуаллю, наситити кімнату красками.

 Тканина – це душа та внутрішній потенціал будь-якого будинку, яка перетворюється на потужну мотивацію у рішенні питання, як оформити інтер’єру приміщення. Популярні тенденції у виготовленні кахлю під текстиль не мають жорстких правил та конкретних дизайнерських ходів. Тканина, а, як наслідок, кахлі видозмінюються, а тому надають творцям свободу фантазії, відкриває нові грані в облаштування житлових приміщень, надихає та радує.

Дресс-код для будинку

Виробники керамічної плитки у різних куточках планети налагодили випуск керамічної плитки з імітацією шифону, атласу, пледу ручної в’язки або у шотландську клітинку, меланжу, котону, бархату.

 Від колег не збирається відставати єгипетська компанія Gemma, що випустила у світ оригінальну колекцію Melrose, що нагадує натуральний льон бежево-сірого відтінку.

 Напільна та настінна плитка у форматі 400х800 мм та 420х420 мм наповнить приміщення теплим світлом, а нотку вишуканості додасть панно із зображенням живих квітів та золотиста кайма, які з легкістю відтворять у вашому будинку стиль "вінтаж" – затишний та душевний.

 Керамічна плитка під тканину Azteca Nova R75 (Іспанія) настільки точно імітує матеріал, що споживачі не можуть втриматися та не перевірити, не пощупати, не впевнитися, чи дійсно це тканина.

 Розкішна фактура вишуканої ажурної тканини радує погляд, занурює у добру казку, яка існує поза часом та підкреслює індивідуальність та бездоганний смак власників. Нейтральні відтінки, витончений орнамент, блиск благородних металів здатні влюбити у себе та залишити незгладиме позитивне враження.

 А ось колекція Azteca Look R59 перетворить вашу кухню або вітальню на милий та затишний куточок, де розквітлими пахучими квітами всипані усі стіни. Тут вишуканість англійського стиля межує з сільською простотою кантрі. Головні переваги колекції – це відсутність химерності та наявність багатих кольорів флористичних візерунків, а також м'якість, ліричність, близькість до природи.

 Урочисто та нарядно виглядає в інтер’єрі іспанська керамічна плитка Mapisa Villa Ritz, яка випускається у ніжних пастельних тонах. Ніби весільне вбрання хвилює та магічно впливає на публіку, так само й кахлі з колекції не може не викликати захоплення.

плитка під текстиль

 Дрібні пишні букетики, що виграють у сонячних променях та сріблястому виблиску вигідно виглядатимуть у ванній кімнаті, кухні, вітальні. Ви досягнете легкості та невагомості, наповните кімнату світлом та чудовою аурою, якщо надасте перевагу кахлю Villa Ritz.

 Ореол розкошів та величі у контексті сучасності надасть колекція Mapisa Brio Cocoa Brown (Іспанія). На особливу увагу заслуговує декор, виразний сюжет, що занурює у золотаве листя, що навіває ностальгійні відчуття, але облагороджують інтер’єр.

 Шоколадний та дуже елегантний фоновий колір прикрашають виточені висушені на сонці листя, які виглядають строкато на фактурній поверхні кахлю, але не напружують, не набридають, не дратують. Це цілісне та досконале полотно залишає простір для фантазії.

 Якщо ви схиляєтесь до сучасної тенденції прикрашати стіни смугастими малюнками або надавати їм більш фарб, зверніть увагу на італійську фабрику Naxos, дизайнери якої використали в колекції Sunset усю кольорову палітру. Ніжні та соковиті відтінки керамічної плитки виглядають забавними клаптями з бархатистою текстурою.

 Кожному до смаку багатоманітність декоративних елементі зі строкатим квітковим орнаментом або витонченими вертикальними смугами. Sunset містить і звичну текстильну гладь, й легке гофре, й оригінальну техніку забарвлення матеріалів, коли на одній площині відбувається плавний перехід від темного кольору до більш світлого.

плитка під текстиль

 Візерунчаті малюнки, яскраві та блискучі фарби, декоративні елементи з чудернацьким дизайном, поєднання пастельних тонів з помітним орнаментом можна побачити у колекції Mapisa Bikini. Глянсова плитка у форматі 253х706 мм – це виключно літня, сонячна та легка колекція з відкритою душею, про що свідчить назва.

 Привабливі моделі у купальниках на лазурному березі виглядають яскравими плямами, так само привертає погляди квіткова феєрія кахлю Bikini.

 Якщо ви бажаєте "вдягти" власну ванну кімнату у "вечірній наряд", дизайнери радо пропонують використати для оздоблення рельєфну керамічну плитку Naxos Satin. Широкоформатна плитка (325х977 мм) чарівним блиском нагадує шовкову тканину, але майстерно скручені керамічні "нитки" додали їй жіночності та проявилися витонченим, об'ємним флористичним візерунком. Класичні базові кольори базової плитки – чорний та білий, доповнюють підібрані у тон бордюри та фризи. Виглядає колекція в будь-якому інтер’єрі елегантно та розкішно!

 Декоративне оздоблення приміщення насамперед залежить від смаку господарів. Керамічна плитка під текстиль допоможе викроїти потрібний фасон, підібрати модель інтер’єру, реалізувати якнайкраще дизайнерський задум.

 Познайомтеся з колекціями ApariciMarlate, Mapisa StariyArbat, Aparici Absolut, щоб зрозуміти, наскільки нарядною або класично суворою може бути ваша ванна кімната або кухня.