Напільна плитка під паркет для кухні, ванної кімнати, вітальні

Поняття "паркет", як і мода на нього, прийшло до нас із Франції, де великою популярністю користувались щитова та мозаїчна паркетна підлога. У замках часів бароко така підлога вважалась великим творчим досягненням у галузі оформлення житлових та громадських приміщень.
Минули сторіччя, а дощате та різьблене оздоблення поверхні підлоги не втрачає популярності й використовується не тільки у багатих будинках, але й у звичайних квартирах, офісах та кабінетах. До того ж сучасний паркет не обов’язково має бути виготовлений з натуральних дерев'яних елементів. У магазинах все частіше можна зустріти керамічну плитку з імітацією паркетної підлоги, яка користується великим попитом.

Керамічний "паркет" для кухні, ванної кімнати, вітальні

Варто згадати, що напільна керамічна плитка, яка точно повторює текстуру та кольори справжнього паркету, є набагато практичною та служитиме тривалий час. Використання напільної плитки с імітацією паркетної підлоги давно вийшло за межі холів, кухонь, ванних кімнат та санвузлів. Гідне місце у якості універсального, естетичного та якісного матеріалу оздоблення посідає в оформленні житлових приміщень, до яких належать вітальня та спальня.
Кахлі використовують для оздоблення віталень та камінних зал, дитячих кімнат та спалень. Усе завдяки технічним характеристикам та здатності плитки витримувати перепади температур. Система "тепла підлога", ворсистий килим у приміщеннях з керамічною плиткою під паркет на підлозі вирішують абсолютно усі проблеми.
Однак, приміщення № 1, в якому використовується керамічна плитка з імітацією паркетної підлоги, як і раніше вважається кухня. Зона для приготування їжі вимагає особливого напільного покриття, адже тут неможливо запобігти забрудненню, підвищеній вологості, випарам, жару від плити або пічки, механічним навантаженням.
Досить легко уявити собі ситуацію, коли розпечена на плиті сковорідка із залишками жиру випадково падає на підлогу. На справжньому паркеті ця подія залишала невиправні наслідки – сліди від жиру, тріщини, здуття деревини.


Якщо у якості напільного покриття використана керамічна плитка під паркет, ситуація не залишить після себе жодного неприємного осаду на душі та не спричинить ніяких збитків. Достатньо прибирання підлоги з використанням миючого засобу, щоб забути про все раз і назавжди.
Кахлі аж ніяк не реагують на контакт з гарячими предметами, не всотує жир, не змінює колір та не псується.
Розповідаючи про облицювальний матеріал, потрібно перелічити зовнішні ознаки та особливості дизайну. У цьому відношенні керамічна плитка під паркет не поступається навіть дорогим напільним покриттям.
Дизайн матеріалу відрізняється різноманітністю – яскравий, натуральний, теплий та затишний. Великим попитом користується плитка, ніби зібрана з дощок різного формату. Ефектно виглядає імітація розколотої колоди або художнього щитового паркету, найяскравішим варіантом якого вважається декоративна мозаїка, елементи якої складаються у геометричні малюнки, головки квіток, зірки або прості ромби, плетінки, розбіжку та квадрати.

Плитка під паркет: неповторна імітація дерева

Дизайнери керамічної плитки наділяють власне творіння різними, але обов’язково натуральними відтінками, створюючи мальовничі імітації преміальних порід - горіх, береза, сосна, дуб, бук, в'яз, вільха, ялівець. За основу якісних імітацій беруть й екзотичні породи дерев – чорне ебенове дерево, сандал, самшит, туя, кипарис, тис та багато інших.
Різні сорти дерев за кольором та візерунком річних нашарувань дарують виробникам можливість створювати неповторні текстури на керамічній плитці.
Особлива енергетика та неповторна текстура деревини відтворена на польській керамічній плитці Opoczno Forest, сіра поверхня якої ніби зібрана з кількох прямокутних дощечок ясеня. Колекція відрізняється елегантним та спокійним дизайном, прикрашаючи підлогу геометричним малюнком.


Іспанська фабрика Azulev вирішила не відставати від конкурентів й випустила низку колекцій керамічної плитки, що нагадує подовжені дошки у форматі 450х450 мм (Azulev Flandes), або імітує окремі елементи традиційного паркету розміром 150х600 мм (Azulev Habitania).
Іспанський виробник представляє справжні витвори мистецтва у колекціях Oct Copperwood та Metalwood Titanio. Квадратні модулі нагадують цільну деревину темних порід. Плитка має закруглені кути, що дозволяє розмістити у зазорах між кахлями витончені вставки контрастних кольорів. З напільним покриттям від торгової марки Azulev легко створити оригінальний інтер’єр, який матиме природний шарм.
Гармонійно вписується до будь-якого приміщення колекція Wood Touch від італійського виробника Acif. Приємна текстура, ніжні відтінки з природним виблиском річних нашарувань підкреслює індивідуальність інтер’єру та відмінний смак господарів.
Великий формат напільних кахлів (600х600 мм) зручний у роботі, а різноманітна кольорова палітра надає можливість експериментувати, поєднуючи на одній площі кілька різних відтінків натуральної деревини – бежевий, коричневий, сірий.
Колекція Acif Wood Touch доповнена чудовим декором з глибокими прожилками, що розсікають невеликі квадрати 100х100 мм по діагоналі. Об'ємний візерунок складається з чотирьох декоративних плиток. Декор прикрасить будь-який інтер’єр.
Шикарна "деревина" з тангенціальним розпилом виробляється з глини винахідливими майстрами італійської компанії Novabell. Колекція Happywood знайшла численну аудиторію прихильників завдяки легкій та приємній атмосфері, яку вона дарує. Волокна деревини мають хвилеподібну форму, виразний візерунок підкреслює структуру натурального матеріалу, а насичені відтінки коричневого кольору надають поверхнями стриманого благородства.


Montana та Alaska – оригінальні колекції від іспанської компанії Venis, що мають керамічні модулі традиційного подовженого формату 193х1200 мм і більше підходять для імітації дощатого та ламінарного покриття. Дизайнери пропонують близько десяти кольорових варіантів дозволять підібрати напільне покриття у тон з меблями.
Іспанський виробник керамічної плитки Mapisa дотримується думки, що практичніше випускати покриття квадратної форми 607х607 мм. Підтвердженням виступає імітація під паркет Cottage. Спокійний кремовий відтінок у поєднанні з оригінальним розташуванням дощок виглядає як вигідне рішення в оформленні робочих зон та затишних куточків у будинку. Колекція узяла від природи тільки найкраще, підтримавши природний дизайн високою якістю, міцністю та довговічністю.
Іспанська плитка Novogres Borneo Taco вражає фантастичним візерунком. В інтер’єрі колекцію задовольнить як роль декоративного елементу, так і базового оздоблення. Підлога, викладена такими незвичайними кахлями, викликатиме райдужні позитивні асоціації. Інтер'єр виглядатиме екзотичним та розкішним водночас.
Талановите виконання класики, аристократизм та велич ввібрала у себе колекція Cytra торгової марки Ceramica Gres. Йдеться не просто про керамічну плитку під паркет, а про справжній витвір мистецтва, місце якого у розкішних банкетних залах, престижних ресторанах, галереях та музеях. Багатий шоколадний колір, казковий блиск, привабливий візерунок. Великий формат притягує до себе увагу, тому колекція Cytra створена спеціально для наслідувачів аристократичних традицій.
Для інтер’єрів різних стилістичних напрямків підійде керамічна плитка з колекцій Venis Versalles, Europa Ceramica Parket, Oset Montblanc Sapelli, Cersanit Juno та Cicogres Cross. А ось колекція Imola Rainbow – вибір неординарних, романтичних особистостей з багатою уявою. Дивовижна імітація деревини, яка багато років відчувала на собі вплив вологи весняних та осінніх дощів. Якщо ви бажаєте кожного нового дня посміхатися, прокидаючись у гарному настрої та з позитивними думками, зверніть увагу на керамічну плитку Rainbow.
Спробуйте уявити дім своєї мрії. Цілком можливо, що в ньому буде імітація паркету на підлозі – міцна наче камінь. Яку саме вибрати текстуру –справа особистого смаку. Коли йдеться про імітацію деревини, навіть незвичайні малюнки створені природою. Ваша мрія здійсниться, а радо допоможе вам в цьому наш інтернет-магазин plitka.kiev.ua.

Товари в колекції Cross