Плитка під мармур у ванній кімнаті

 

ЗМІСТ:

1. Оздоблення під мармур – ідеальний вибір для домашнього інтер’єру

1.1. Зносостійкість керамічної плитки

1.2. Вологостійкість керамічної плитки

2. Плитка під мармур в інтер’єрі ванної кімнати

2.1. Вибираємо плитку на сторінках каталогу магазину plitka.kiev.ua

2.2. Плитка під мармур: стилі дизайну

 

1. Оздоблення під мармур – ідеальний вибір для домашнього інтер’єру

Дизайнери вважають мармур в інтер’єрі ідеальною протиотрутою від банальності в оформленні. Однак, у даному випадку йдеться ще й про можний тренд, який не втрачає власної популярності вже багато віків.

Правда, ще зовсім недавно згадуючи мармурове оздоблення в домашньому інтер’єрі реакцією більшості споживачів було б розчарування. Натуральний мармур – дорогий матеріал. В кращому випадку, можна було дозволити собі мармурову стільницю або предмет декору – статуетку або вазочку.

Сучасні технології зробили фактуру мармуру доступнішою завдяки появі «двійників» натурального каменя. 

Практичною заміною мармурових слябів в інтер’єрі ванної кімнати вважається керамічна плитка під мармур. Цифровий друк дозволяє передавати унікальні «мармурові» візерунки на поверхні оздоблювального матеріалу з випаленої глини.

До складу сировинної суміші для виготовлення керамічної плитки входять тільки натуральні компоненти: біла або червона глина, кварцовий пісок, польовий шпат.

Технічні характеристики керамічної плитки з імітацією мармуру дозволяють її використовувати у приміщеннях із підвищеною вологістю та перепадами температур у широкому діапазоні. 

1.1. Зносостійкість керамічної плитки

Зносостійкість поверхні визначається за шкалою PEI римськими цифрами від I до V шляхом випробувань за допомогою абразивного диску. Скільки обертань витримує керамічна плитка?

I клас. Плитка отримує пошкодження вже після 150 обертів абразивного диску та підходить для укладки у коморі або санвузлі. У приміщеннях, де навантаження на напільне покриття є більш серйозною, настільки чутливе до впливу негативних факторів оздоблення протримається недовго.

II клас. Плитка витримує без пошкоджень до 500 обертів абразивного диску. По підлозі можна ходити у домашніх капцях та використовувати у спальні, дитячій кімнаті, кабінеті, туалеті та підсобних приміщеннях.

III клас. Плитка оптимально підходить для житлових кімнат й не стирається навіть після 1200-1500 обертів абразивного диску. Не рекомендується для укладки на кухні та у коридорі – тільки в тому випадку, коли пересування квартирою не відрізняється великою інтенсивністю.

IV клас. Така плитка витримує більше за 1500 обертів та підійде для кухонь, холів, невеликих офісів, кафе та магазинів.

V клас. Максимальний ступінь зносостійкості для напільної плитки – оздоблення не отримує ушкоджень навіть після декількох тисяч обертів диску. Рекомендується для використання у супермаркетах, кінотеатрах, на вокзалах. 

1.2. Вологостійкість керамічної плитки

Існує різниця у технології виробництва різних видів керамічної плитки.

Керамограніт під мармур – найбільш вологостійкий та зносостійкий оздоблювальний матеріал з випаленої глини. Купуючи керамограніт для напільного покриття, споживач отримує довговічне оздоблення та можливість обладнати теплу підлогу. 

2. Плитка під мармур в інтер’єрі ванної кімнати

Мармурова плитка універсальна та поєднується із будь-яким оздобленням. Якщо йдеться про укладку керамічної плитки, до критеріїв вибору додається формат.

Великоформатна плитка під мармур чудово виглядає як на невеликих, так і на масштабних поверхнях.

Для презентабельності в інтер’єрі ванної кімнати достатньо укладки плитки під мармур тільки у якості напільного покриття. Однак, професійні дизайнери радять дотримуватись балансу між красою та практичністю. 

Напільний керамограніт під мармур для ванної кімнати має відповідати низці вимог до його технічних параметрів, серед яких найважливішим вважається наявність спеціального покриття, що перешкоджає ковзанню.

Оптимальний вибір для напільного покриття у ванній кімнаті - плитка під мармур із матовою поверхнею, яка не ковзатиме у «мокрій» зоні.

Напільна плитка під мармур добре поєднувати із однотонною плиткою «кабанчик», імітаціями різних текстур дерева. 

2.1. Вибираємо плитку на сторінках каталогу магазину plitka.kiev.ua

Керамограніт Cerrad Calacatta з імітацією фактури знаменитого білого мармуру представлений у форматі 597×1197×8 мм. Високий клас зносостійкості (за шкалою PEI – IV) дозволяє використовувати плитку в умовах великого навантаження на напільне покриття.

Керамограніт під мармур підходить як для настінного, так і для напільного покриття. Навіть у якості акценту мармурова плитка надає інтер’єру ванної кімнати особливий елегантний шарм. 

В якій саме зоні ванної кімнати буде доречним акцент із фактурою мармуру? Зона душової кабіни, умивальника із тумбою під раковину, акцентна стіна для розміщення гачків для рушників та халатів або рушникосушарки.

Глянсова плитка для настінного оздоблення у ванній кімнаті має декілька переваг. Здебільшого, глянець використовують на стіні, протилежній до дзеркала або дзеркальної шафи. Дзеркальні властивості глянсової плитки дозволяють візуально розширити приміщення та зробити його світлішим.

«Мармурова» плитка Almera Ceramica Biselado виконана у форматі, традиційному для плитки «кабанчик», а наявність фаски на торцях модулів не залишає сумніву у задумі дизайнерів.

Малюнок, що складається зі швів між плиткою невеликого формату надає інтер’єру особливої виразності. У випадку із плиткою «кабанчик» спосіб укладки став дизайнерським прийомом. Укладати прямокутні модулі можна горизонтально, вертикально, у розбіжку або у формі шеврона. 

Однотонна плитка білого кольору Almera Ceramica Biselado у комбінації із напільним покриттям під мармур виглядатиме не менш ефектно.

Настінна колекція Golden Tile Metrotiles – варіант однотонної плитки «кабанчик», представленої у форматі 200×100×8 мм та декількох кольорових рішеннях.

Поєднання оздоблення під мармур (напільної або настінної) із плиткою із геометричним орнаментом вражає контрастом між лініями – плавними на «мармуровій» поверхні та чіткими в орнаменті. 

Напільна плитка Dual Gres Chic у форматі 450×450×8 мм, матовою поверхнею та IV класом зносостійкості прикрашена різноманітними орнаментами, в тому числі у популярному стилі patchwork.

Невеликий формат плитки з орнаментом дозволяє створити атмосферу старовини. При цьому оздоблення стін під мармур – ідеальне доповнення. 

В решті решт, керамічна плитка під мармур чудово підходить у якості оздоблення стільниці під раковину або екрану ванни.

2.2. Плитка під мармур: стилі дизайну

Одразу за класичним стилем плитка під мармур стала частиною сучасного оформлення.

Деякі етнічні стилі сьогодні активно використовують «мармурове» оздоблення.

У скандинавському інтер’єрі фактура білого мармуру буде елегантною заміною світлому настінному оздобленні – штукатурки або фарби. 

Навіть інтер’єр у стилі кантрі припускає фрагментарне використання «мармурових» поверхонь, особливо якщо у якості компромісу у ванній кімнаті встановлена душова кабіна.

Занавіска замість промислової перегородки з загартованого скла окреслить чітку межу, що визначає стиль ванної кімнати як кантрі.