Керамічна плитка під мозаїку: особливості вибору та застосування

 Сучасні дизайнери та архітектори прислуховуються до думки замовників і прагнуть відповідати наймоднішим тенденціям у світі дизайну. Все частіше майстри декору створюють незвичайні, яскраві та строкаті інтер’єри.

 Керамічна плитка з імітацією мозаїки ідеально підходить для втілення в життя цікавих дизайнерських задумів. Завдяки вдосконаленню виробничих технологій асортимент кахлю постійно розширюється і здатний задовольнити потреби найвимогливіших покупців.

 Вибір кольорів, розмірів, форм та фактур не має меж - мозаїчні панно з керамічної плитки вражають реалістичністю сюжетів, красою пейзажів, імітацією відомих картин та цікавих фотографій, чудовими флористичними візерунками та соковитими натюрмортами.

 Поверхня кахлів, візуально розбитих на мініатюрні однотонні або різнокольорові сегменти (квадрати, прямокутники, гексагони та "риб'яча луска"), має неперевершену естетику і незамінна у якості декоративних вставок. Оформлені під мозаїку стіни, підлога, сходи, басейни та тераси виглядають надзвичайно цікаво та привабливо.

Плитка - універсальний матеріал для декорування та оздоблення

Керамічна плитка з імітацією мозаїки відома як довговічний та стійких матеріал. Вона залишається блискучою та насиченою кольором навіть під тривалим впливом вологи, сонячних променів та підвищених температур, морозу та механічних навантажень.

 Майстрам дуже зручно працювати з витонченим матеріалом. Зважаючи на зручність експлуатації та легкий догляд за поверхнями, керамічна плитка під мозаїку користується великим попитом.

мозаика

 Зовнішні характеристики імітації мозаїки на керамічній плитці мають неабияке значення. Використовуються різні сегменти - великі та невеличкі, прямокутні, квадратні, з нерівними краями та неправильною геометрією. Ці плити неможливо відрізнити від справжніх скляних, мармурових, дерев'яних, смальтових, срібних та золотавих полотен, зібраних з безлічі витончених, різнокаліберних, насичених кольором або блідих сегментів.

 Гарний вигляд, незвичайне розташування сегментів, формування з них сюжетних картин та візерунків, що складаються з рапортів, авангардні рішення, сучасні мотиви призначені радувати погляд та звертати на себе увагу у будь-якому інтер’єрі.

 Застосовуючи керамічну мозаїку неможливо створити хоча б два абсолютно однакових інтер’єрів – саме в цьому й полягає унікальність матеріалу.

 Мозаїка складається з окремих елементів з традиційним розміром 15х15 мм. Однак останнім часом дизайнери прагнуть відійти від прийнятих норм та правил, тому створюють полотна із більшими за розміром квадратиками.

 Зручність застосування керамічної мозаїки на фактурі керамічної плитки полягає в тому, що вона не складається з багатьох окремих елементів, а одразу випускається у певному форматі з передбаченою розміткою між  сегментами.

Особливості вибору дизайну плитки під мозаїку

Великі можливості для декорування приміщень надає колекція Vitra від єгипетської фабрики Gemma. Декоративні панно та широкі художні мозаїчні бордюри нагадують створені руками шедеври. Яскраві великі квіти червоного та жовтого кольору розпускаються на плитках форматом 300х440 мм.

 В якості базового кольору дизайнери обрали чорний, однак він не виглядає похмуро, оскільки приховується під пишними яскравими пелюстками, лише підкреслюючи їх красу.

мозаика

 Створити миролюбну атмосферу, де царює спокій, романтика та усамітнення легко з допомогою керамічної плитки Gemma Zen, яка приховує у собі загадки піщаних барханів. За принципом мозаїки виконано декор Zen Beige Dr Mosaic та Zen Beige Mosaic, які складаються з десятків невеликих прямокутників різних відтінків коричневого, бежевого та сірого. У такій обстановці легко звільнитися від гнітючих думок, стресу, відпочити та просто насолодитися приємними митями.

 З керамічною плиткою від фабрики Gemma будь-який інтер’єр ванної кімнати, кухні, коридору або вітальні виглядатимуть стильними, свіжими та витонченими.

 Відома іспанська компанія Aparici пропонує на вибір цілий ряд колекцій під мозаїку. Серед них Ipanema, Bulder, та багато інших. Aparici Ipanema багатьом до смаку. Дизайн керамічної плитки точно повторює вишукану мозаїчну структуру, наділений ефектним мініатюрним орнаментом, який притягує погляди багатою гамою темних та світлих природних відтінків, блиском та грою світла та тіней.

 Чарівні інтер’єри, насичені теплом та світлом, пропонує створити без перебільшення перламутрова колекція Instant. Керамічна плитка має оригінальний дизайн та ідеально гладку поверхню, казково сяє та вражає фантастичною красою.

 Динамічним та яскравим стилем вражає колекція Aparici Holiday - з нею кожний день починатиметься з посмішки та заряду бадьорості. Інтер'єри з керамічною плиткою Holiday виглядають життєрадісними, виразними та динамічними. Досить простою, але з легким нальотом вишуканості здається колекція Aparici Jasper. Правильні та чіткі лінії, благородні кремові тони особливо порадують прихильників мінімалізму, комфорту, затишку та функціональності.

 Колекція Jasper пасуватиме й для облицювання стін у приміщеннях з розкішним класичним інтер’єром, в якому не обійтись без захоплюючих багатих бордюрів, сяючих позолотою. Сміливі новаторські інтер’єри - гарний спосіб застосування кахлю Bulder, рельєфна поверхня якого імітує мозаїку.

 Це великоформатна настінна та напільна плитка 251x756 мм, в якій незвичайним чином переломлюються сонячні промені, а фарби плавно перетікають з темних у більш світлі.

 Майстерним оздобленням під старовину з дрібними подряпинами та тріщинами на блискучій глянсовій фактурі буде колекція Aparici Numa. Будь-яка колекція від торгової марки Aparici радуватиме споживачів неповторним та життєрадісним підходом до оформлення житлового простору. Завдяки високим технологічним характеристикам керамічна плитка прикрасить будь-яке приміщення і ніколи не вийде з моди.

Плитка мозаїка – завжди у моді

Зачаровує та дивує різноманітність базових матеріалів, з яких створюються сучасні облицювальні матеріали під мозаїку. Дизайнери іспанської фабрики Rocersa підготували унікальний декор Sequoia, які імітують дерев'яну мозаїку. Відчувається ручна робота та натхнення, з яким працював майстер. Кожний маленький квадрат відшліфований з великою любов'ю та бажанням подарувати світу справжній шедевр.

 Оточити себе розкішною та стильною обстановкою, вкрити стіни сяючою мозаїкою, налаштуватися на позитивний допоможе колекція Venus Oceanis (Іспанія). Керамічна плитка представлена двома природними відтінками "аквамарин" та "капучіно", які здатні наситити будь-який простір теплими сонячними та глибоководними свіжими фарбами.

 Принципово іншу спрямованість має колекція Bouquetto від Venus, якій гармонійно переплелись тенденції стилів ретро та модерн.

мозаика

 Дивовижна плитка, прикрашена об’ємними глянсовими квадратиками, працюють над кардинальним перевтіленням приміщень. Колекція Bouquetto – це класичний символ елегантності, побудований на врівноваженості пропорцій, гармонійності розмірів та м'якості текстур.

 За кольором та розміром (формі) сегментів керамічна плитка під мозаїку може бути найрізноманітнішою. Може збиратися з оригінальних елементів в екзотичні квітки, як Rocersa Glamour, демонструвати усі відтінки одного кольору подібно до Venis Crystal або збиратися в унікальні панно ніби з битого кольорового скла як Venis Maui.

 Ви можете надати перевагу простим формам або чудернацьким, зекономити або здійснити закупку облицювального матеріалу з розмахом, скориставшись послугами інтернет-магазину plitka.kiev.ua, де представлений широкий асортимент керамічної плитки під мозаїку.