Плитка під цеглу, де її використовують?

Цегляна кладка має багато облич та кожного разу може бути унікальною – в залежності від наповнення інтер’єру. Естетика оздоблення цеглою у багатьох викликає питання, але проблема в даному випадку полягає швидше в дизайнерській майстерності, а не в самому елементі декору.

Точка зору, що цегляна кладка – атрибут індустріального стилю, який з'явився на цей світ в середині минулого сторіччя, є помилкою в корені. Ще задовго до буму на Манхеттені з приводу неперевершеного шарму горищних приміщень та надто просторих занедбаних цехів.

Цегла є улюбленим оздоблювальним матеріалом в німецькому інтер’єрі - не тільки сучасному, але й класичному. Цегляні кладки, удосконалені часом, прикрашають елітні інтер’єри та екстер’єри старовинних будинків.

Декоративна плитка під цеглу вигадана дизайнерами фабрик з виробництва керамічної плитки, щоб зробити доступним цей виразний спосіб оздоблення. 

Яка плитка під цеглу існує?

В асортименті представлена керамічна плитка для оформлення інтер’єрів та  екстер’єрів. 

Клінкерна плитка під цеглу виробляється за особливою технологією, а результат – міцний та водостійкий матеріал. Неоднорідність кольору – побічне явище технологічного процесу та інструмент для використання популярної баварської кладки.

 

 Фото - Плитка під цеглу для фасадних робіт купити в Києві

Колекція клінкерної плитки Loft від українсько-польської торгівельної марки Opozcno

 

Клінкер – фасадна плитка під цеглу з різними фактурами – гладенькою або рельєфною. На відміну від звичайної цегли, клінкерна плитка легка та зручна в роботі.

Важливою умовою при укладанні клінкерної плитки є ідеально рівна та чиста поверхня. Ґрунтування допоможе посилити адгезію при з'єднанні керамічної плитки та клею.

Утеплення фасаду випереджає укладку клінкерної плитки. 

  1. Оклеювання фасаду панелями утеплювача KamphaTherm, на яких передбачені напрямні для облицювання.
  2. При системі LobaTherm виробляється обшивка фасаду утеплення, поверхні штукатуриться та укріплюється армуванням.

Гіпсова плитка під цеглу використовується тільки для оформлення інтер’єрів. До її властивостей належить висока здатність до теплоізоляції, широкий асортимент фактур, кольорів та імітацій. Доглядати за нею складно – матеріал не вологостійкий і поглинає воду при будь-якому контакті с нею. Важливо враховувати цей факт, перш ніж робити вибір на користь такого варіанту оздоблення. Естетика та невелика ціна – переваги гіпсової плитки.

 

Фото - Плитка під цеглу для фасадних робіт купити в Києві

Коллекция клинкерной плитки Loft от украино-польской торговой марки Opozcno

 

Клинкер – фасадная плитка под кирпич с различными фактурами – гладкой или структурированной. В отличие от обычного кирпича, клинкерная плитка легкая и удобная в работе.

Важное условие при укладке клинкерной плитки – идеально ровная и чистая поверхность. Грунтование поможет усилить адгезию при сцеплении керамической плитки и клея.

Утепление фасада предваряет укладку клинкерной плитки.

  1. Оклеивание фасада панелями утеплителя KamphaTherm, на которых предусмотрены направляющие для последующей облицовки.
  2. При системе LobaTherm производится обшивка фасада утеплителем, поверхность штукатурится и укрепляется армированием.

Гипсовая плитка под кирпич используется только для оформления интерьеров. Она обладает высокими теплоизоляционными свойствами, представлена в широком ассортименте фактур, цветов и имитаций. Ухаживать за ней сложно – материал не обладает влагостойкостью и поглощает воду при любом контакте с ней. Важно учитывать это, прежде чем сделать выбор в пользу такого варианта отделки. Эстетика и небольшая цена – два преимущества гипсовой плитки.

Фото - Плитка під цеглу в холі квартири 

Гіпсова плитка під цеглу

 

Де використовувати плитку під цеглу?

Керамічна плитка під цеглу в інтер’єрі – це імітація, яка завдяки сучасним технологіям цифрового друку за достовірністю переважає будь-які інші варіанти. Достовірність – це найважливіша властивість будь-якої імітації.

Плитка під цеглу для внутрішнього оздоблення не має обмежень – її можна використовувати в якості настінного и підлогового покриття.

Цегляна кладка в інтер’єрі може бути функціональною, адже родом вона з німецького інтер’єру. Порядок в розташуванні, організація зберігання предметів побуту, відсутність надмірної мішури та добротні матеріали – антураж, з якого вийшла популярна сьогодні цегляна стіна.

Обладнання ніш, в яких приховується частина об'ємних меблів або побутової техніки. Їх обрамлення - настінна плитка під цеглу, виглядає оригінально, ефектно та навіть витончено. 

 Фото - Malbork від польської торгової марки Cersanit

Колекція Malbork від польської торгівельної марки Cersanit

 

Спритний рух руки і висувний дерев'яний ящик для зберігання, вбудований у торець стіни, виявляє свій об’єм. Відкриті дерев'яні стелажі, вбудовані в нішу з напівциркульними зводами, призначеними для книг, предметів мистецтва та гарного посуду, істотно економлять простір та прикрашають вітальню. 

На вбудованих полках такої самої конструкції тепло та затишно виглядають кімнатні рослини яркого зеленого кольору та сімейні фото в простих рамках.

Поєднання цегляної кладки та деревини – природний дизайнерський прийом. Таке базове оформлення – благодатний ґрунт для оригінальної еклектики. 

Класичні крісла або комфортні та прості скандинавські?

Кришталева люстра з кованими елементами або сучасні форми та матеріали?

Цегляна стіна не повинна бути єдиним акцентом в інтер’єрі. Дизайнери намагаються уникати використання в одному інтер’єрі декількох різних виразних фактур та акцентів. Цегляна кладка завжди домінує, але при цьому на подив добре поєднується як з яскравими акцентами за кольором, так і з витонченим мереживним текстилем, натуральними тканями з візерунком "туаль де жуї", який винайшли у французькому селищі та який так подобався Крістіану Діору. М'які лінії меблевих форм, кольорові вітражі на фоні цегляних стін перетворюються в оригінальне акцентне оздоблення.

 

Фото - Обои с орнаментом туаль де жуи в интерьере

 Шпалери з орнаментом "туаль де жуї"

 

 Фото - Плитка під цеглу в інтер'єрі квартири

Проект дизайнера Наталі Зикіної

Плитка під цеглу в різноманітному кольоровому рішенні використовується по різному. 

Розглянемо особливості застосування:

В італійському стилі біла плитка під цеглу використовується для оздоблення стін та арочних зводів дверних отворів. 

 

Колекція Bloom від польської торгової марки Cersanit

Колекція Bloom від польської торгівельної марки Cersanit

 

Чорна плитка під цеглу в стилі High-Tech передбачає глянець. Сучасні виробники створюють "цеглинки" з будь-якою фактурою – матовою та глянсовою, з додатковою імітацією – мармуру або іншого натурального каменя. 

Класичний інтер’єр також полюбляє глянець темного кольору, який створює в приміщенні атмосферу розкошів та урочистості.

 Фото - Проект ванної кімнати дизайнера Наталії Зикіної

Проект дизайнера Наталі Зикіної

 

Сіра плитка під цеглу в ванній кімнаті ідеально поєднується з хромованими поверхнями змішувачів та фаянсовими білосніжними поверхнями.

 Фото - Margo від польської торгової марки Cersanit

Колекція Margo від польської торгівельної марки Cersanit

 

Бежева плитка під цеглу так само як і інші кольори – наприклад, синій, зелений, широко використовується в оздобленні ванних кімнат, санвузлів, кухонь.

Жодний інтер’єр в стилі кантрі не обійдеться без цегляної кладки. Гарний насичений колір натуральної цегли або пофарбована в білий колір поверхня – обидва варіанти чудово поєднуються з натуральним текстилем з квітковим малюнком, шпалерами з простим геометричним або рослинним візерунком, теракотовим посудом та зістареними фасадами пофарбованих дерев'яних меблів.

Мінімалізм тривалий час обходиться без акцентів. Світлі відтінки та акуратні монохромні поверхні залишаються головними елементами стилю. Але дизайнери завжди прагнуть вийти за межі стереотипів. Цегляна кладка – ідеальний компроміс. 

Цегляна кладка як фон для картин, фотографій, настінних годинників може конкурувати з будь-якою гладкою поверхнею. Не кажучи вже про морські атрибути в морському стилі або механізмах паровозу або підводного човна в наполовину футуристичному та наполовину вінтажному стимпаку. 

Та в кінці кінців – знаменитий індустріальний лофт. Не вибагливий, надто просторий та чудакуватий по своєму. Цегляна кладка тут виглядає природно – з цим не посперечаєшся.