Плитка під дерево у ванній кімнаті - модні ідеї

 

ЗМІСТ:

1. Чому плитка під дерево у ванній кімнаті – ідеальна заміна натуральної деревини?

2. Яку керамічну плитку рекомендують використовувати у ванній кімнаті?

3. Із чим поєднується плитка під дерево в інтер’єрі ванної кімнати?

 

1. Чому плитка під дерево у ванній кімнаті – ідеальна заміна натуральної деревини?

Дерево – унікальний оздоблювальний матеріал. У залежності від стилю інтер’єру, змінює вигляд і дерево. Оздоблення виглядає інакше у поєднанні з іншими фактурами, під впливом кольорових акцентів та форм меблів і предметів інтер’єру.

У розпорядженні дизайнерів є не так багато візуально м'яких та теплих фактур, але це не єдина причина великого попиту на деревину.

Природна краса деревини, яка відрізняється широким спектром текстур різних порід, ідеально пасує до дизайнерських ідей ванної кімнати, оформленої у різних стилях. 

Однак, ванна кімната – приміщення із підвищеною вологістю та перепадом температур. Натуральний матеріал без додаткової обробки, яка підвищує відштовхуючі вологу властивості деревини, використовувати у ванній кімнаті взагалі не рекомендується. Навіть спеціально оброблена деревина має обмежений термін експлуатації.

Завдяки сучасній технології цифрового друку плитка під дерево візуально повторює усі нюанси текстури дерева – природний малюнок, сліди від обрізаних сучків та молодих пагонів, серцевинні промені та річні кільця.

Технічні характеристики керамічної плитки дозволяють використовувати її у "мокрих" зонах, в умовах високих та низьких температурах. До того ж очищення поверхонь не вимагає великих зусиль – керамічна плитка легко очищується за допомогою простих миючих засобів. 

2. Яку керамічну плитку рекомендують використовувати у ванній кімнаті?

Для напільного покриття спеціалісти рекомендують використовувати керамогранітну плитку або керамограніт із матовою поверхнею. Особлива технологія дозволяє оздоблювальний матеріал із показником поглинання вологи, який коливається від 0,1 до 0,5 %. Стійкість до впливу вологи гарантує тривалий термін експлуатації, а матова фактура та спеціальне покриття, що попереджає ковзання, - безпеку.

Головний недолік напільної керамічної плитки  - холодна поверхня. Проблема вирішується за допомогою системи "тепла підлога", яка підвищує рівень комфорту під час експлуатації напільного покриття з керамічної плитки.

Для "заземлення" керамічна плитка для підлоги завжди темніша за кольором, аніж настінне оздоблення. 

Настінна плитка під дерево сьогодні особливо популярна. Ідеї ванної кімнати із настінною плиткою під дерево не тільки відрізняються оригінальністю – вони особливі завдяки чарівності натурального матеріалу. Чи буде інтер’єр елегантним та статусним або простим та по домашньому теплим, залежить від комбінації з іншими оздоблювальними матеріалами.

Світлі деревинні тони ідеально підходять для оформлення стін у ванній кімнаті із невеликою площею. Як правило, виробники керамічної плитки пропонують колекції із імітацією фактури дерева та різним кольоровим рішенням.

Вибір текстур та кольорів містить:

- вибілену деревину у біло-сірих тонах;

- зістарені поверхні – потерті, пофарбовані, зі слідами із цвяхів, тріщинами та сколеннями;

- оброблену деревину – морену, лаковану;

- із орнаментом, комбінаціями геометричних фігур та т. ін.

Виробники пропонують купити плитку під дерево у різних форматах:

- подовжена прямокутна плитка – традиційний формат для оздоблювальних матеріалів із деревини (наприклад, для паркету або ламінату);

- квадратна плитка – найчастіше з імітацією річних кілець на горизонтальному зрізі;

- шестикутна плитка – природна форма, запозичена у бджолиних стільників, яка гармонійно поєднується із фактурою дерева. 

3. Із чим поєднується плитка під дерево в інтер’єрі ванної кімнати?

Дизайнерські ідеї ванної кімнати із плиткою під дерево відрізняються різноманітністю завдяки універсальності оздоблення та способам укладки. До того ж, дерево чудово поєднується із будь-якими фактурами – від мармуру до металу.

Популярні комбінації оздоблювальних матеріалів, у яких одним з доданків є керамічна плитка під дерево:

Дерево + мармур – поєднання для елегантного інтер’єру. Тепле дерево урівноважує холодний камінь, створюючи у приміщенні ідеальний баланс. Окрім "температурної" рівноваги, комбінація натуральних фактур підвищує статус інтер’єру у будь-якому стилі.

За традицією, це класичний дует. Напільна плитка під дерево у ванну кімнату, оформлену у класичному стилі, ідеально поєднується із настінним оздобленням під мармур.

Останнім часом дизайнери активно використовують плитку під дерево та мармур, реалізуючи ідеї ванної кімнати у сучасних стилях. Лаконічні підвісні унітази, витончені накладні раковини, окремо розташовані ванни ідеально вписуються у сучасні інтер’єри, із плиткою під дерево та мармур. Перевагу краще надавати округлим формам без гострих кутів. 

Дерево + мозаїка – комбінація, за стилем споріднена із поєднанням дерева та мармуру. Давня історія мозаїчної плитки впливає на її сприйняття в інтер’єрі. Мозаїка наділяє стилізацію класичним характером. Мозаїчне оздоблення чудово пасує не тільки класичного оформлення, але й у середземноморські інтер’єрі. 

Дерево + бетон, здається, в інтер’єрі повинні протистояти один одному. Контраст фактур – м'якої, природної та грубої будівельної, надає інтер’єру динаміки.

До правильних геометричних форм предметів сантехніки – прямокутним та квадратним, підходять пласкі фасади сучасних меблів для ванної кімнати, аксесуари з хромованого металу та скла, однотонний текстиль глибоких природних кольорів.

Пісочний, гірчичний та медовий знаходяться у гармонії із натуральними деревинними відтінками, а трав'яний та маренго ідеально поєднуються із сірими "бетонними" тонами.

Й дереву, й бетону властиве інтонування. Неоднорідне пофарбування дозволяє "пограти" із кольором, використовуючи в інтер’єрі відтінки з тієї ж палітри. 

Дерево + шестигранна форма належать природі та ідеально підходять для еклектики із екологічною ноткою. Різноманітний дизайн шестикутної плитки дозволяє вибирати будь-який стиль оформлення – мінімалізм, скандинавський, кантрі.

В інтер’єрі гармонійно виглядатимуть плетені меблі, сизалеві килими, кімнатні рослини та натуральні спили – вертикальні для стільниць та горизонтальні для імпровізованих табуретів. 

Дерево + плитка "кабанчик" – легке та гармонійне поєднання, яке зовсім ні до чого не зобов’язує. Інтер’єр можна оформити у класичному чи сучасному інтер’єрі. Комбінація є автентичною для дизайнерських напрямків етнічного походження - скандинавського та кантрі.

Плитка "кабанчик" традиційно використовується в індустріальному інтер’єрі. Масивні компакти, підвісні раковини із оголеними металевими підводками, чавунні ванни визначають стиль. 

Про рішення купити плитку під дерево для ванної кімнати шкодувати е доведеться. У нашому магазині plitka.kiev.ua представлений великий асортимент керамічної плитки з імітацією дерева та інших оздоблювальних матеріалів – мармуру, бетону, а також плитки "кабанчик" та шестигранної плитки.