Плитка під бетон: нетривіальна естетика в інтер’єрі ванної кімнати

 

ЗМІСТ:

1. Брутальний бетон в інтер’єрі – дизайн чи чисте мистецтво?

2. Фактура бетону та сантехніка для ванної кімнати

2.1. Ванна, раковина, унітаз – як підібрати до бетонних поверхонь?

2.2. Плитка під бетон в інтер’єрі ванної кімнати

 

Часи, коли у багатоквартирних бетонних будинках грубу фактуру приховували паперовими шпалерами, вважаючи їх за ідеальне оздоблення.

Час наче ріка утікає за течією разом із сталими традиціями та звичним способом життя, заповнюючи пустоту новими, здебільшого несподіваними поглядами та підходами.

Дизайнери обожнюють контраст в усіх можливих проявах, а бетон – благодатний ґрунт для його створення. Сьогодні модно стикати грубу будівельну поверхню із дорогими фактурами та класичними формами, відтіняти її природними кольорами. 

На фото: плитка під бетон Cersanit Navi

У результаті бетон відкрився зовсім по іншому. Новий образ виявився реалістичним, глибоким та наповненим змістом.

Туфелька підійшла – груба фактура розкрила власний грандіозний потенціал, якого дуже потребує сучасний дизайн, який прагне наділяти інтер’єри художньою цінністю.

1. Брутальний бетон в інтер’єрі – дизайн чи чисте мистецтво?

Інтер’єр житлового простору повинен говорити сам за себе – це глибоке переконання більшості іменитих дизайнерів.

Інтер’єр – це характер, настрій та динамічний сюжет. Він покликаний змінювати сприйняття оточуючого світу тими, хто знаходиться в оточенні фактур, форм та кольорів, зібраних дизайнером у єдиний образ.

Аура інтер’єру змінюється у залежності від стиля фактур, предметів та елементів, які його наповнюють. Цей процес – широке поле для діяльності дизайнера.

Вивільнення натуральної текстури бетону, яка може виглядати абсолютно по різному, потребує тонкого втручання. 

На фото: плитка під бетон Cersanit Soul

Бетонна поверхня з ефектом старовини або зі слідами опалубки та розводами – кожного разу виглядати природно раз бетону допомагають геометрія форми – прямолінійна або абсолютно неправильна та спонтанна.

Вважається, що бетонне оздоблення – прерогатива великих приміщень великих приміщень із високою стелею. На практиці бетон пасує до невеликих приміщень і може бути важливим елементом затишних та теплих інтер’єрів.

Ванна кімната із базовим бетонним оздобленням – нетривіальне оформлення, якому можна надати класичний або сучасний напрямок.

2. Фактура бетону та сантехніка для ванної кімнати

"Наше життя більше пов’язана із недосконалістю, аніж із досконалістю. Це нормально", - влучно відзначив італійський дизайнер Вінченцо де Котіс, який із задоволенням працює із грубими масштабними фактурами.

Бетон – це естетика, від якої віє "витонченою недосконалістю", якщо у справу втручається творчий синтез. 

На фото: плитка під бетон Zeus Ceramica Centro

Дизайн інтер’єру – це процес художнього нашарування. Усе починається з базового оздоблення, а завершується дрібними декоративними "мазками" зверху готової композиції.

Бетон – чудовий фон, на якому фактури, форми та кольори поступово розкривають дизайнерський задум.

Морфологія форми впливає на візуальне "повідомлення", яке інтер’єр повинен донести до оточуючих.

У ванній кімнаті використовується ряд функціональних предметів сантехніки та меблі, форма яких дозволяє створити особливий "ландшафт" з суворою або довільною геометрією.

2.1. Ванна, раковина, унітаз – як підібрати до бетонних поверхонь?

Бетон – це фактура-хамелеон. Характер бетонного оздоблення змінюється разом із антуражем.

Окремо розташована акрилова ванна Devit Gredos має прямокутну форму зі згладженими кутами - ідеально підходить для елегантних сучасних інтер’єрів.

Глянсова біла поверхня ванни на фоні грубуватого бетону виглядатимуть немов перлина у вкритій піском та морською сіллю мушлі. 

Модель ванни Devit Ovale аналогічна за технічними характеристиками, але має м'яку овальну форму.

Класика погано уживається із кутами, навіть згладженими. Овал – уособлення класичної форми, а його різні модифікації використовуються у дизайні меблів та інших предметів інтер’єру.

Ванна овальної форми нагадує кокон гусениці, з якого у будь-який момент може вилетіти метелик із гарними різнокольоровими крильцями. 

Ванни Devit комплектуються ніжками із можливістю регулювання висоти та системою зливу-переливу.

Універсальна форма раковини Devit Optima підійде для інтер’єру, оформленого у будь-якому стилі.

Настінна установка передбачає прихований у тумбі сифон або відкриті комунікації. У першому випадку оформлення набуде сучасних рис, а в іншому легко вгадати ретро або кантрі. 

Раковини Devit Ovale – ціле сузір’я форм. Широкий овал виглядає дуже сучасним. "Пелюстка" буде прикрасою для неокласики. А раковина у формі яйця, призначена для вбудовування у стільницю, в залежності від дизайну, підійде як для класичного, так і для сучасного стилів. 

В асортименті італійської компанії Devit представлені унітази-компакти, підвісні та напільні унітази під інсталяцію.

Унітаз Devit Classic – конструкція, яка знаходиться у каталозі Devit осторонь. У комплект до напільного унітазу входять зливна труба та бачок. В асортименті представлені дві моделі, які відрізняються довжиною труби, тобто бачок можна розмістити на різній висоті.

Назва колекції вказує на стиль, до якого належить сантехніка. Однак, унітаз Devit Classic чудово впишеться до індустріальних та інших ретро стилів, а на фоні бетонних стін виглядатиме ще цікавіше. 

Підвісний унітаз Devit Universal – насправді універсальна модель з точки зору дизайну інтер’єру ванної кімнати.

Округлі форми та лаконічність надають унітазу Devit Universal карт-бланш – можна "вписати" власне бачення дизайнерської композиції із якісною сантехнікою від італійського бренду. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 серпня проходить АКЦІЯ – купуючи сантехніку Devit доставка пропонується у подарунок!

2.2. Плитка під бетон в інтер’єрі ванної кімнати

Будьте сміливіше та оформіть простору ванну кімнату у темних тонах. Колекція Alaplana Lecco представлена імітацією бетону у класичному стилі.

Розводи на бетоні найчастіше виглядають грубо, але іспанська плитка під бетон – це виключення. М'які кольорові переходи надають оздобленню класичну витонченість з ефектом старовини.

Кольорове рішення колекції відрізняється різноманітністю відтінків бежевого та сірого кольору.

За технологією виробництва універсальна (напільна та настінна) плитка Alaplana Lecco у форматі 1200×595×10 мм – це керамограніт з високим класом зносостійкості (PEI III), якому не зашкодять ані підвищена вологість, ані перепади температур.

Колекцію доповнює напільна плитка у середньому форматі 595х595х9 мм. 

Дизайнери іспанської компанії Almera Ceramica створили колекцію Life/Tess, у якій представлена напільна керамічна плитка із аналогічними технічними параметрами.

Середній формат 590х590 мм та полірована фактура поверхні роблять оздоблення особливим. Груба текстура, неоднорідна за кольором, та полірована поверхня – декоративне ноу-хау від ТМ Almera Ceramica. 

Як виглядатиме напільне покриття у стилі колекції Life/Tess? Усе залежить від наповнення – дизайн предметів та елементів інтер’єру спрямує неоднозначну стилізацію керамічної плитки у потрібному напрямку.

Товари в колекції Optima
Товари в колекції Universal