Керамічна плитка під бамбук: особливості вибору та застосування

У світі керамічної плитки з'явився новий модний тренд – імітація текстури екзотичних порід дерев - бамбуку та ротангу. Дизайнери прагнуть якомога точніше відтворювати шорсткувату поверхню струнких бамбукових стовбурів, доповнюючи традиційні колекції ефектним декором з густим листям, граціозними гілочками, притаманними рослині прожилками.

Бамбук - оригінальний матеріал

Оригінальна кахельна плитка особливо подобається дизайнерам, які із задоволенням створюють інтер’єри, спрямовані на природне оформлення.

Керамічну плитку для підлоги та стін, яка створює ілюзію, що поверхні справді обшиті натуральною деревиною, винайшли досить давно, але вона залишається популярною й сьогодні.Однак, керамічна плитка під бамбук набула модного статусу нещодавно, але за короткий проміжок часу встигла знайти безліч прихильників екзотичної естетики в інтер’єрі.

Окрім того, на відміну від натуральної деревини, за керамічною плиткою легко доглядати, її можна чистити із застосуванням побутової хімії без ризику пошкодити глянсову або матову поверхню.

Сьогодні дизайнери різних країн створюють колекції керамічної плитки з імітацією бамбуку. В деяких колекціях бамбук постає у якості декоративного малюнку.

плитка під бамбук

Італійські майстри зі скрупульозною точністю відтворюють фактуру та колір заморської рослини.

Іспанські дизайнери підходять до завдання простіше, слідкуючи за якістю та витримують помірну цінову політики. Власні дизайнерські рішення іспанці спрямовують на те, щоб у споживача залишалося якомога більше простору для фантазій та уяви.

Декор іспанської плитки дуже часто знаходиться на межі – між каменем та деревиною, текстилем та шкірою… Бамбук легко переплутати з будь-якою іншою породою дерева, у природному візерунку використовуються яскраві та насичені кольори, а потертості на поверхні як складова декору під старовину частково приховують малюнок.

Виробники Єгипту, Китаю та Польщі дивують споживачів багатоманітністю форм та декору.

Керамічна плитка під бамбук викликає цікавість з боку мешканців тих країн, які знаходяться далеко від територій масового росту диковинної рослини. Природний матеріал використовується для облицювання підлоги та стін у східних інтер’єрах – японському, китайському. Просторі та компактні, затишні приміщення оздоблюються витонченим та водночас непримітним матеріалом.

У країнах, де бамбук не поширений, декоративній плитці під бамбук перевагу надають прихильники східної екзотики та оригінальних модних течій у дизайні. З привабливою, поцяткованою дрібними прожилками поверхнею не зрівняється найбагатше покриття.

Керамічна плитка з імітацією бамбуку коштує порівняно недорого, але виявляється базовим оздобленням для створення унікальних, стильних інтер’єрів у різних стилях.

Імітація бамбуку на фактурі плитки застосовується не тільки у східних інтер’єрах. Декоративна плитка пасує навіть до класичних інтер’єрів, затишних помешканнях у стилі кантрі, елегантних офісних кабінетах та популярних закладах ресторанного господарства.

Плитка під бамбук: дизайнерські шедеври

У дизайні кахлів використовуються рельєфні і дуже реалістично зображені стовбури бамбуку, панелі з пресованого тику, декоративні полотна з приємними на вигляд переплетіннями.

 Матеріал служить або ненав’язливим фоном для оригінальних меблів та чудовою основою для підбору інших елементів стилю, або невеликим, але мальовничим доповненням до вже створеного образу в інтер’єру.

 Стіни та підлога з бамбуковим декором виглядають елегантно і водночас оригінально, додаючи до інтер’єру краплинку реалістичної атмосфери джунглів.

 Мінімалізм, хай-тек, конструктивізм – досить прагматичні стилі, в яких, тим не менше, не виключають використання керамічної плитки з імітацією бамбуку.

 Іспанська керамічна плитка Fidji від Mapisa має виразну шорсткувату поверхню. Колекція підкорила споживачів природною естетикою декору, відмінною якістю та актуальним кольоровим рішенням.

 плитка під бамбук

Виробник пропонує придбати кахлі у зручному форматі (у мм) - 500х200 та 336х336 мм, та двох відтінках – коричневому та бежевому, які достовірно передають кольори необробленого бамбуку. Колекція Fidji перетворить помешкання на мальовничий та затишний куточок природи та виглядатиме в інтер’єрі стильно та благородно.

 Зовсім не схожою на інші колекції здається керамічна плитка Liberty від Aparici - рельєфна матова поверхня, природна гамма кольорів та оригінальні декоративні вставки, бордюри та фризи.

 Сьогодні користується неабияким попитом велика квадратна плитка для оздоблення підлоги та прямокутна – облицювальна. Кожна нерівність поверхні – це екзотичні візерунки стовбурів бамбуку, але в той же час глянець на керамічні плитці надає покриттю неперевершений блиск.

 Приємним флористичним візерунком здивувала й порадувала колекція Gallery від іспанського бренду Venus. Кахлі виглядають витончено та розкішно, забезпечуючи обстановку, яка додає впевненості та налаштовує на позитивні думки.

 Щоб покриття з натурального бамбуку не розшаровувалося, його рекомендується використовувати у місцях, віддалених від опалювальних приладів. Екзотична й водночас капризна рослина вимагає дотримання певних умов – температури приміщення та рівня вологості, та особливого догляду.

 Про це можна забути з керамічною плиткою Aparici Zola та Gemma Zen (Єгипет). У колекціях підібрані дивовижні декоративні елементи – імітація мозаїки, фрагменти якої вкриті легкокрилими кольоровими метеликами. Від інтер’єру, оформленого такою декоративною плиткою, буде неможливо відірвати очей, тому що це верх досконалості та романтики.

 Ванна кімната матиме пікантний, легкий та дещо жіночний вигляд, якщо у якості базового матеріалу обрати яскравий дизайн колекції Opoczno Zebrabo. Польські майстри знайшли чудовий спосіб поєднати міцність та природність бамбукової текстури, але запропонували її у ніжному, майже невагомому ракурсі.

 Шоколадний або кремовий фон плитки Zebrabo вкриває дрібний динамічний візерунок з ніжними квіточками та завитками. З таким елегантним та мальовничим кахлем приміщення виглядатиме дуже цікавим.

 Казкова серія створена спеціально для творчих та багатогранних натур, які прагнуть оточити себе розкішшю. У порівнянні з попередньою колекцією, керамічна плитка Gemma Madera видається простою та позбавленою художньої нотки. Але це тільки на перший погляд.

 Великий формат напільної плитки представлений у бежевих та коричневих кольорах, чудово виглядатиме на великих поверхнях. З квадратних модулів різних за кольором можна викладати геометричні візерунки.

 плитка під бамбук

Згадайте про класичну шахову кладку, яка формується з кахлю двох, обов’язково контрастних кольорів. Ідея стара як світ, але досі актуальна. Неабияка за оригінальністю імпровізація - на однотонному світлому полотні зобразити темну смугу, що слугуватиме своєрідним бордюром.

 Мало кому в нашому регіоні доводилось бачити, як цвіте бамбук. Ще й тому, що цвітіння притаманне тільки деяким видам. Дизайн як прикладне мистецтво дозволяє свободу творчості, чим скористалися іспанські майстри. Мальовничий, живий декор колекції керамічної плитки Imola Ocean та Aparici Marlate здається справжнім витвором мистецтва.

 Керамічна плитка буквально вкрита бутонами роз та розквітлих польових трав. Рельєфна поверхня кахлю дозволяє відчути чудернацький флористичний орнамент на дотик. Декор плитки перетворює приміщення на запашний сад. Перевтілення ванної кімнати або кухні, про яке мріє кожна господарка!

 Якщо вам доводилось відвідувати суші-бари, легко собі уявити бамбукове полотно під тарілками з екзотичним частуванням. Саме таку просту структуру взяли за основу автори колекцій керамічної плитки Rocersa Sequoia та Baldocer Sandalo. Тоненькі однотонні та контрастні рейки створюють надзвичайний ефект. Не зважаючи на те, що дизайнери використовують спокійні деревинні відтінки, на готовій поверхні плитка виглядає яскравою та об'ємною.

 Складно навіть уявити, скільки варіацій має декор керамічної плитки під бамбук. Це й блиск, і плавні переходи від світліших тонів до більш темних, шикарні малюнки та чудові декорації, гра світла та багатошаровість.

 Кожна колекція кахлів під бамбук, представлена на нашому сайті, має власну родзинку та допоможе відкрити екзотичний світ тропічних лісів.